59

Точен

преди 1 месец

Още първата глава на "Под игото" е прекрасна картина на семейните ценности. А заглавието е трън в таза на паветниците. Това е проблемът, учениците разбират романа и с архаичните думи. 40 г. съм го преподавал, когато намериш подход, за учениците е интересно. Има още една чудесна глава "Силистра-йолу". Романът не е идеален, но е изключително полезен за възпитанието и знанията на тийнейджърите.

58

Мдааа,

преди 1 месец

вятъра на промяната се усеща и в редакцията на независимите Беефффски медии като донос.бг... За пръв път ще се съглася донякъде с автора на "анализа" - Стоян Стелий. По важния въпрос е:ЗАЩО ЧАК СЕГА,МИЛИ МИ$$ИРЧЕТА?!? И КЪДЕ СПАХТЕ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ - 24/7 ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ И ЮРОАТЛАНТИЧНА ПРОПАГАНДА В СЛУЖБА НА ПОСОЛСТВОТО?!? Леко с чупките в кръста,Урсулю Фродолайнен ще ви прати ЕС-факт4екиджиите да ви напомни,че всичко извън мейнстрийма на БрюкСелската секта е "руска пропаганда" :)

57

до 53

преди 1 месец

Има реална наука, включително социални науки напр история, а не романи, пропаганди, религии и други убиващи съзнанието предмодерни бълвочи.

56

:)

преди 1 месец

Ама те искали свободни и независими българи, ама ся малко ше трвабва да изчакате, щото няма финансиране за стартиращ бизнес. В 100 кила гом*на ми кисне сърцето, нямате ядове, ша изчакам и аз.

55

Йо

преди 1 месец

Иван Вазов е супер надценен и като писател, и като личност! Въобще няма да липсва, ако "Под игото" бъде махнато от програмата. Скучна книга, исторически неточен сюжет, наистина пълна с турски думи, които са неразбираеми за днешните млади. Пък уж бил срещу турците, а то половината книга е написана на турски език. Книга създаваща омраза към днешна Турция, което е ненужно. (Не, нямам нищо общо с Турция).

54

Анонимен

преди 1 месец

Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх.

53

Факт

преди 1 месец

Тука разни дето нито са чели "Под игото", нито имат деца дават акъл и борят евроатлантизма. Факт!

52

Анонимен

преди 1 месец

До центрист А от чия интелектуална продукция се интересуваш? На демократичните ни новинари, партии, откриване на спортни събития? Какво е интересно сега в училище?

51

Анонимен

преди 1 месец

Точно като му пречиш на умственото развитие с подобно "образование" и става на б..оk..луk.

50

Анонимен

преди 1 месец

Принципно нула от другите проблеми са аргументи да се учат иван вазов и подобни материи.

49

Анонимен

преди 1 месец

Иван вазов е централното лице в предните фашистки тип пропаганди, това че и либералната трябва да бъде заменена от реалността не значи, че те трябва да стоят, нито че трябва иван вазов да се учи.

48

Анонимен

преди 1 месец

Това че сте *** и не можете да с оправите и с криминалните рецидивисти и ви управляват мафиоти не значи, че трябва да се учи иван вазов.

47

Анонимен

преди 1 месец

Когато другарят Путин и султан Ердоган разпарчетосат България и кажат на политицитите ни да се ибтвгз!Тук само женчовци и лгбт са останали!!!!!

46

Анонимен

преди 1 месец

До мишмашТова на някакво елементартно ниво е реален сюжет, за разлика от конспиративните теории, и от сюжетите и героите на иван вазов.Поради това освен конспиративните теории не искам ако съм ученик да уча именно и иван вазов.

45

Анонимен

преди 1 месец

Изчезването на Бг под атлантическо робство

44

Анонимен

преди 1 месец

Тоя на снимката така се е нацупил все едно ака ....

43

центрист

преди 1 месец

Не се интересуваме от "интелектуалната" продукция на иван вазов и изобщо на ултранационалисти. Не се интересуваме и от разни учителчета които лъжат учениците си с разни исторически и пропагандни фантазии независимо десни леви или съветски.

42

мишмаш

преди 1 месец

"Под Евроатлантическото иго" ще се казва романа който ще замести "Под игото". Ето и едно изречение "В една лятна нощ Урсула и Джон Байдън седнали под ГМО лозята на Барак Обама и обсъждали нов световен ред."

41

Кога ли?!

преди 1 месец

Когато каже Пеевски!

40

Анонимен

преди 1 месец

ТО И БГ ОСТАНА САМО НА КНИЖКА ДЪРЖАВА ЙОК