16

Анонимен

преди 1 месец

в албум от 1926 година със снимки от ПСВ на Андра Попович същата тази снимка е с текст 3 000 сърби убити от австроунгарския окупатор, вече виждаме заместен с "българските окупатори", защото знаят че няма да протестираме, самият Борисов като премиер каза, че много обичал сърбите, а българите са "лош материал"

15

без упойка

преди 1 месец

При друг наш владетел и запазване на Лондонския договор, България щеше да е неутрална по време на ПСВ.Никога нямаше да преживее апокалипсиса от гражданската война по време на Борис трети и едва ли СССР би ни закачал и влизал на 9 септември.Да, щяхме да сме като финландците - с благосклонен неутралитет и нямаше да сме във военни блокове по време на студената война.В ЕИО щяхме да сме още 50 те години, или малко по - късно.Изобщо щяхме да сме окей.Уви, лицето Фердинанд обърка съдбата на тази страна

14

Анонимен

преди 1 месец

Това няма никакво отношение към днешната действителстност. Историята често е заличавана и изопачавана през годините и само хора които се ровят дълбоко в архивите могат да кажат нещо смислено по въпроса. И всеки има собствената си интерпретация, та да не бързаме да съдим че са го направили.

13

Бугараш

преди 1 месец

У Србии има и добри люди, али има и веома много комунистичке сви-нье.

12

Анонимен

преди 1 месец

Германия през 1913 година успява хем да разбие балканския съюз, а и да си осигури окончателно Турция за ПСВ като съюзник.На практика и България, която с далаверата на Фердинанд си даде лондонския договор за някакви комбинации и земи при една рискована война зад Германия с още наша кръв.Накрая всичко пропада и следва Ньой, е кой е виновен?

11

Анонимен

преди 1 месец

Тия свинари окупатори да се махат от земята ни, когато сме имали държава там чалгарската им държав не я еимало.

10

Анонимен

преди 1 месец

Къде има паметник,на българските окупатори,на сроском,поменик.Посветен на българските окупатори Редакцията,читателите .Няма да кажа,нека съчинявате свободно Докато плюскате,сетете и пърдите н/а олинклузив у истомместу!Демек в града.

9

Рендето

преди 1 месец

Ние ли сме глупави, манипулаторите ли са твърде умни... Не вървят на добре нещата...

8

интересно

преди 1 месец

явно братушките надухват српите пак да ни нападат, да видим

7

Спас

преди 1 месец

Славянски народи срещу славянски народи. Много глупаво се поддаваме на манипулации. И българите и руснаците и украинците и сърбите и македонците... Паеци в буркан. Осъзнайте се. Всички сме хора. Кому е нужно това?!

6

Анонимен

преди 1 месец

Българската дипломация е най-смотаната в света и такива гнусотии го потвърждават!

5

без упойка

преди 1 месец

България се нуждаеше само от първата балканска война.Тя трябваше да е венеца на Възраждането.По Лондонския мирен договор България осъществява Сан Стефанския идеал и то признат в Лондон- какъв исторически обрат.Но всичко е пропиляно на 16 юни, когато австро немския агент зовящ се за цар напада Сърбия и Гърция.Всичко е загубено, а България е въвлечена във войни, които не са й били нужни, а е част от стратегия на чужди военни щабове.Губим 20 век и влизаме жалки и объркани като губещи в 21 век.

4

Анонимен

преди 1 месец

Натрак брача, натрак брача - Викаха сръбете и бягаха натаму Ниш през глава. Отзад небето раздиряше "По пет - на нож"! Ех, ке се клати върбе да не тежи србе...

3

Анонимен

преди 1 месец

СЪРБЕНЧЕТАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ АГОНИЯТА И КОЛКОТО ПО-ЗЛЕ ХАПЯТ, ТОЛКОЗ ПО-ДОБРЕ ЗАЩОТО УСЕЩАТ ПРИБЛИЖАВАЩИЯ КРАЙ. И НИКАКВИ ОТСТЪПКИ НА СЪРБЕНЧЕТАТА ПО-НИКАКЪВ ПОВОД!!!...

2

Анонимен

преди 1 месец

А северно македонския кога ще го последва.

1

Анонимен

преди 1 месец

СРЪБСКИЯТ ПАТРИАРХ МОЖЕ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА, ЗАЩОТО ЛИЧНО Е БAPAЛ ПУТИН ПО TAШAЦИTE