135

Анонимен

преди 1 месец

139 В самия Санстефански договор е вписано, че е предварителен. Айде сега, вини пак извънземните за незнанието ти...

134

Анонимен

преди 1 месец

129 опорката за предварителността никога не е минавала. Учи какво зелено. Това не е зелен цвят а смесица от синьо и жълто. Когато почнеш да циклиш и над една дума и да я цепиш както си искаш ставаш за смях. Договора предвижда последвдщ такъв. Това не означава че предвижда да е с отрицателна стойност следващият. Това си го измисляш ти, така са ти задали.

133

Анонимен

преди 1 месец

До 129- Учи какво е прелиминарен договор, че ми писна да споря с лица, които са привърженици на конспиративните теории. ПРЕЛИМИНАРЕН, ЗНАЧИ ПРЕДВАРИТЕЛЕН, а от юридическа гледна точка, това значи, че този договор НЕ Е ОКОНЧАТЕЛЕН и ВСЯКА негова клауза може да подлежи на последваща промяна като съдържание.

132

До 131

преди 1 месец

В този период Русия изпрати ядрени подводници!

131

123

преди 1 месец

Тия станаха за тшк на целия свят. Нещо като едно време тука как ни учеха на Тезисите на другаря Тодор Живков. Некъв бивш таксиджия пише нова история за вътрешна употреба в Русия, а крепостните дори не се усещат че ги върнаха в общественото развитие със 70 години назад.

130

Анонимен

преди 1 месец

130 не просто си виновен но и разпространяваш глупостите на "отворено общество" . Костов даже искаше да го пишат в учебниците. Че и ти си там. Наркомана Дичо от 2 Будиста Дони и подобни ще преподават история. Хвани единия удари другия.

129

Анонимен

преди 1 месец

132= аре, дай ми дефиниция на трибутарно княжество, каквото е било Кнпжество България...Вече я има дори в уикипедия...

128

Анонимен

преди 1 месец

Един гол .....й? Да начело!

127

Анонимен

преди 1 месец

128 васална е влашко от османската империя. Княжество България не е васално. Русия помага на България да възстанови градовете и армията си. Това не е васалитет. Когато нямаш държава и я възстановяваш с помощта на други не е васалитет. Обаче фашисткото време изисква да наричаш освобождението робство, налии така? Смъърт за вас питеци!

126

Анонимен

преди 1 месец

До 126Русия е пращала кораби срещу халифата на османците на територията на днешна Сирия,))) Да пращала е кораби да помага на османците в потушава въстания в Египет, Сирия за да не би Османската Империя да се разпадне и християнските народи да получат независимост.

125

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 129 "На всичко отгоре имаш и опорка че е предварителен." Не съм виновен, че си бягал от часовете по история.

124

Анонимен

преди 1 месец

124 ти нормален ли си изобщо? Санстефанският договор е резултата от реалността а не твоите измишльотини. На всичко отгоре имаш и опорка че е предварителен. Обаче измишльотините ти не са предварителни а ги представящ за действителни. Само бой за вас ивиинджевски питеци.

123

Анонимен

преди 1 месец

111- e,как да не е васално на русия, ве, ти изобщо учил ли си в българско средно училище...Интересно защо русия е ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО от 1885г. и защо УМИШЛЕНО ИЗТЕГЛЯ ВСИЧКИТЕ ГИ ОФИЦЕРИ ОТ Княжество България- да не би, отново заради това-97- 22 Райхщатско споразумение между Русия и Австро-УнгарияРайхщад, 26 юни/8 юли 1876 г ...

122

Анонимен

преди 1 месец

До 112А бе, някой тук знае ли какво означава името Украйна - у край на, у края на какво? Каква е тази държава която си избира такова име "у края" ////А КВИ СА ТИЯ ИМЕНЯ, ПУТИН, ПОТАНИН, КУ РОЕДОВ, ЩО ЗА ХОРА ЩЕ СЕ ИМЕНИВАТ ТАКА?

121

Анонимен

преди 1 месец

121 Османската или още турската империя е била халифат, тоест нещо като ИДИЛ, които се обявиха за създаване на халифат, който включваше и територията на България. Русия види над 14 войни с този хашифат. Когато Русия е пращала кораби срещу халифата на османците на територията на днешна Сирия, в още несформираният сегашен САЩ са горили вещици и е имало куклус клан. Потурнаци или по скоро фашисти с опорки като теб обаче заслужават смъртно наказание. *** още, в един момент ще ревеш.

120

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 123 Така е, но неговото "препдположение" е, че това е задължително.

119

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 122 Не само, че не си "измисля глупости" ами и съвсем точно е дал договорите, с които руснаците са се ЗАДЪЛЖИЛИ в сговор с други европсйки империи, да НЕ ПОЗВОЛЯТ създаването на голяма славянска държава на Балканския полуостров. Твоите елементаристични коментари са предназначени да отклоняват вниманието от този ФАКТ. Впрочем, Сан Стефанския договор е БЕЗ НИКАКВА ПРАВНА СТОЙНОСТ за европейския политически ред, затова и се нарича "предварителен". Руснаците са ни хвърлили един ФЕЙК.

118

Анонимен

преди 1 месец

До 120Другаря тук пита дали може да има държава, ако не е сякла монети.///Това не може да е критерии за съществуване на средновековна държава,че даже и за съвременна.

117

Анонимен

преди 1 месец

115 спри да си измисляш глупости. Тайните 72 пола не ти ли казаха коя година е подписан Санстефанският договор в алтернативната вселена на обратните това е някъде на хонолулу през 176г а, нормалните знаят че е през 1878г. Това е РЕАЛНОСТТА. А не твоите измишльотини.

116

Анонимен

преди 1 месец

До 114 България съществува като държава само и единствено благодарение на Русия. Без Русия днес нямаше да има държава България.////Османската Империя приключи през 1918год. за което Русия няма никакъв принос. И 100 пъти е било по-добре България да беше част от Осман Империя още 40 год.но да си нямаме нищо общо с власта в Мордора.