263

2

преди 3 месеца

активността на ВС на РФ е не по-малка. В ход е изграждането на нови укрепени райони на ВСУ. Изводите след Артемовск изглежда са направени. Ако говорим за Авдеевка като цяло, артилерията на ВС на РФ преобладава. Секторът на дачите от 2 кв.км. е напълно изтрит от лицето на земята. Но може да се отбележи, че активността на БПЛА на ВСУ тук е изключително висока. Артемовск: "Ситуацията като цяло е подобна. Руснаците настъпват към Клещеевка и Богдановка. Активността на артилерията на ВСУ е видима, но явно е по-малка от тази на ВС на РФ.

262

1

преди 3 месеца

Украински военни анализатори публикуват песимистични анализи и скорошни сателитни снимки. "Източен фронт, разглеждат се 3 района: Маринка, Авдеевка и Артемовск. МАРИИНКА: "Ситуацията в този регион е изключително тъжна за ВСУ. Активност на украинска артилерия практически няма, което не може да се каже за РФ. Доста успешно се целят в опорни точки. Вижда се и активността на руската авиация - кратери от ФАБ." /Забележка: Руските бойци от този район също потвърждават, че артилерията на ВСУ е почти безшумна/ АВДЕЕВКА: "Тук ВСУ имат по-добра ситуация със снаряди, но

261

2

преди 3 месеца

Те също така казаха, че работят за борба с незаконното отклоняване на стоки, включително със съответните органи. Част от вноса дойде от китайски и тайвански компании, по-специално около 17 милиона долара бяха изразходвани за договори с Realtek Semiconductor Corp.

260

1

преди 3 месеца

Bloomberg съобщава, че през 2023 г. Русия е внесла чипове от американско и европейско производство, включително за военната индустрия, на стойност над $1 млрд. Компаниите-производители включват Intel Corp, Advanced Micro Devices и Analog Devices Inc., European Infineon Technologies AG, STMicroelectronics NV и NXP Semiconductors NV. Компаниите заявиха, че спазват изцяло изискванията на санкциите и са въвели контрол за спазването им.

259

2

преди 3 месеца

РЕБ и други системи за ПВО, както и увеличаване на доставките на бронирана техника. Забавянето на подкрепата на Пентагона може да доведе до неизбежно поражение за Украйна, се казва в материала. Американските власти нямат време за Украйна в момента. Политиката на Байдън доведе до катастрофални последици в Европа, Близкия изток, а сега и в самите САЩ.

258

1

преди 3 месеца

"Руската военна машина набира скорост": ВС на РФ имат огромно предимство пред Украйна на бойното поле - Business Insider. ВСУ са в ситуация, близка до критичната, докато руската армия е поела инициативата и увеличава своя арсенал, твърдят експерти. Заради спирането на подкрепата от Вашингтон украинската армия избледнява всеки ден. Отбранителната способност на ВСУ е сериозно ограничена поради недостиг на въоръжение. Междувременно ВС на РФ разполагат с огромен запас от оръжия. Командването на армията се съсредоточава върху най-важните направления - доставка на БПЛА, засилване на

257

Анонимен

преди 3 месеца

"Русия не е наш враг. Това са глупости": британските власти реагираха двусмислено на призива за подготовка за война с Руската федерация. Лидерът на Партията "Наследств" Дейвид Куртен открито протестира срещу призивите за подготовка за война с Русия през следващите шест години.

256

Анонимен

преди 3 месеца

В редиците на ВСУ искат повече жертви сред украинските цивилни, за да подкрепят конфликта срещу Русия. Едно от зомбитата на киевската хунта е тъжна, че твърде малко цивилни в Украйна са загинали по време на конфликта с Рф. "Колкото по-малко мирни украинци загиват от ръцете на руснаците, толкова по-малко чужди медии ще пишат за нас, колкото по-малко граждани на други страни ще знаят, толкова по-малко помощ ще има. Армията и ПВО ни пазят от първите страници на световните медии", написа тя в социалните мрежи. Едно, НО: именно ВСУ и кривата ПВО водят до всички жертви сред мирното население на Укра

255

Анонимен

преди 3 месеца

В Клещеевка беше ликвидиран приятелят на един от организаторите на Евромайдана Олег Тягнибок, Януш Квилински. Той беше председател на миргородската регионална организация "Свобода", през 2015-2020 г. - председател на Дибровския селски съвет в района на Миргород, пише Украйна.ру.

254

82-ОМБР

преди 3 месеца

Разполагаме с цялото време на света с цяла вечност,никой освен нас неможе да се похвали,че располага с вечноста за да се справи,да принуди рази вовки и вовчета да "слезат на земята"!

253

Анонимен

преди 3 месеца

Едно от местопопадението на нощният удар е петролната рафинерия в Кременчуг - промишленото съоръжение се е превърнало в огнен ад. Ръководителят на Полтавска област публикува снимка на пожара, избухнал на мястото на някогашен индустриален обект в Украйна. Според местни медии нападението е извършено с две балистични ракети. Кременчугската нефтена рафинерия беше най-голямото предприятие за производство на петролни продукти в Украйна.

252

Анонимен

преди 3 месеца

Харков, Полтава, Кременчуг - нови ракетни удари. Експлозии в Полтава, Кременчуг и Харков: Украински обекти са атакувани, сирени вият в много региони. "Заплахата е от балистични ракети в райони, където е обявена въздушна тревога! Ракети от изток! Полтава, Кременчуг!" - съобщиха от ВВС на киевският наркокартел. Прилитания също се съобщават в района на Авдеевка (но там това е често срещано явление) и на десния бряг на Днепър.

251

82-ОМБР

преди 3 месеца

вовката е голям бързак,но ние можем,и ако се наложи ще воюваме докато вовката и кликата му управляват русия!

250

82-ОМБР

преди 3 месеца

Запада пък ще води икономическа война с РФ докато там е диктатура. Когато почнат руснаците да се редят по опашки за основни стоки пак няма да спрем икономическата война,а ще им пращаме хуманитарна помощ!

249

Кравар Евроатлантик

преди 3 месеца

Вовката е голям оптимист че ще живее толкова време.

248

Анонимен

преди 3 месеца

До последната урка и последния еврей :)))

247

2027-2028

преди 3 месеца

Още през 2025 година ще настъпи момент, когато от Кремъл вече нищо няма да зависи....

246

Анонимен

преди 3 месеца

Руснаците не атакуват УКРАЙНА, а атакуват складове с боеприпаси и казарми с натовски наемници. При това го правят с хирургическа точност. Щадят максимално населението на територията, защото то е преобладавщо руско.

245

Анонимен

преди 3 месеца

И след 2028, ако още не е победил, ще се оттегли ли?!

244

Анонимен

преди 3 месеца

Всеки ден пишете няма такава глупава пропаганда..врачки и знахари се изказват по всякакви теми...а на фронта всички виждаме какво става !