190

МОЖЕ БИ ЩЕ Е ДОБРЕ

преди 4 месеца

1. Мисля си, че е добре да се дава голяма сума за първо и второ дете и умерена за трето. От там нататък - не; 2. Сумата да зависи и от възрастта на майката на първото и второто дете (най-голяма сума да се дава за младите майки, понеже в момента за жените на първо място е "живота" и кариерата). За първо дете да се плаща добре и на жени над 35 годишна възраст, но само в размите на 3 години от приемане на подобни разпоредби.

189

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 190 Какви данъци ще намалиш при раждане на дете? Как родителят ще усети намалените данъци? Че в края на годината ще му върнат 200-300 лв.? И каква ще я свърши с 200-300 лв.? От НАП или НОИ пари не можеш да вземеш обратно, ще ги орежат до минимум. Мисъл няма, обаче нападките и агресията си готов да ги излееш по форумите. Май не ти понася прогресивното данъчно облагане и ти не искаш да внасяш адекватни данъци.

188

Некъф

преди 4 месеца

Това ако се случи и няма точно определени правила кой ще ги получава тези 20 000лв едни хора с особен цвят на кожата ще започнат от по 5 деца да правят по 20! Тогава ще настъпи още по голяма криза защото това са хора които не работят и чакат на готово!

187

Анонимен

преди 4 месеца

Малеййй, каква бизнес ниша ще отворят за ромовете... Направо ще ги цъкат едно след друго, даже едвам ще изтрайват да минат тия 9 месеца, че да могат да подкарат следващото

186

адвокат Тенев

преди 4 месеца

" държавата" защо я наричате така - дойната крава по и приляга!? Подпомагаме малцинства,мигранти,чужди религиозни общности и воюващи без да имаме някакъв интерес или ползи от това. И в същото време затъваме на всички нива....

185

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 188, прогресивният данък не е проблем :) Хората, които имат високи заплпати пак ще имат повече от такива като теб(мрънкала по форуми). Тук по-долу имаше доста резонно предложение да се намаляват данъците при раждане на дете за определен период от време. Щот приходите от прогресивния данък пак ще идат по джобовете на цитираните от теб. Мислете, бе! Не боли!

184

Анонимен

преди 4 месеца

20 000 че да се донапълним с тъмно виолетови, сага са ни малко!

183

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 182 И стоя ергенски данък ще пълнят гушите на депутати, министри, държавни хрантутници, милиционери и пр. И украинци по хотелите. Да не мислиш, че парите от ергенския данък ще ги дават на децата?! Защо не предлагаш прогресивният данък да се върне? Да се махне плоският данък, никъде в ЕС няма плосък данък.

182

Анонимен

преди 4 месеца

ЕВРОГЕЙСКИЯТ БИТАК НЕ ПОЗВОЛЯВА

181

fgdsfds

преди 4 месеца

Вместо да се дават пари на ръка нека за определен период да се намаляват данъците на хора с новородени. Така ще стимулираме хората да работят и да се осигуряват на реална заплата, докато парите на ръка ще стимулират индобългарите да се размножават. Много т ъ п а идея от Николай Василев.

180

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 182, осъзнаваш ли, че ще наказваш хора, които имат проблеми със зачеването на деца? Или викаш... няма значение. Нищо, че живота ги брули... ся да им вземем и парите. Така по-лесно ще стигнат до самоубийство. Толкова ли сте плиткоумни вече, бе пр0фани заспали?

179

Анонимен

преди 4 месеца

Младите да не трупат кредити за нови таблети, смартфони, скъпи коли, силикон, почивки и пр., а да заделят за бъдещото си семейство. Ще дават по 20 хил. на младите родители, ама за какво ли ще се ползват тия пари- по предназначение, или за друго?

178

Моляяяя?

преди 4 месеца

Ами тогава ромите ще засилят възпроизводството. А те са български граждани, нали? Нашите политици са толкова извън България и истинските проблеми, че просто да си заскубеш косите-който ги има. Другите да си скубят друго.

177

Анонимен

преди 4 месеца

Друго трябва. Трябва да се върне ергенския данък, но в променен вид насочен към три деца в семейство. Примерно, 20% от дохода за хора на над 25 годишна възраст, ако нямат деца. 15% за хора над 30 години, ако имат само едно дете и 5% за хора над 35 години, ако имат две деца.

176

Анонимен

преди 4 месеца

С кредит може да се забогатее, ако знаеш как да управляваш парите. Лошото е, че 95% от хората в България нямат елементарна финансова култура. За това и сме на дъното на класациите :) Включително ПИЗА. Това да не можеш да си изчислиш лихвите по кредит. Или примерно да не знаеш разликата между проста и сложна лихва.. трябва да се наказва. Безплатните пари са зло! 95% от населението няма да разберат защо. Само ще точат лиги без да осъзнават какъв капан е това!

175

Арменче

преди 4 месеца

А *** верно сте си подложки на пуйките,което не ви изнася...триете,този що го пускате се изказва,20000 за ? Римляните

174

Христо Христов

преди 4 месеца

До Анонимен/170 "също и майчинството да бъде като в Унгария --- само 6 /шест/ години !" - Ц. Майчинството трябва да е като в демократичните държави към които се стремим - като в холандия например, където майчинството е 16 седмици!

173

Анонимен

преди 4 месеца

Братята роми ако земат по 20 к на калпак, ще почна от 10 годишни да рзждат , на 25 ще стават баби

172

Анонимен

преди 4 месеца

Така се вдига раждаемостта сред нашТЕ ''сънародници'' , от Факултето !

171

Читател

преди 4 месеца

Браво!