14

Майстор Плочки

преди 5 месеца

И аз вземам толкоз, но за две седмици. Завършил съм сепетеуто с 3ка.

13

Анонимен

преди 5 месеца

Причината да изкарват програмистите шест бона е точно това, че работят за чужди фирми. Българската фурма се управлява от български бизнесмен, а той ще краде от работниците си да си купи Г класа. Шефът чужденец ще изкара повече пари, но ще си купи КИА, понеже не е д манталитет на мутра.

12

Анонимен

преди 5 месеца

"Срамно богати сме, но обожаваме обикновените хора да ни завиждат. Където и да отидем, винаги изтъкваме какво работим и колко сме успели." - викнете ме с гена ти да почерпите една вечеря и аз ще се преструвам, че Ви завиждам, обещавам. Ама ми пратете такси да ме доведе до лесторанта за да завиждам още повече.

11

До някой

преди 5 месеца

Няма значение, че ще работи за чужда компания. Харчи си всичките пари в България.

10

Анонимен

преди 5 месеца

аз кат съм завършил основи на комунизма, марксизъм и руски освен партиен секретар във Възраждане друго ко мога да бачкотя :)))

9

Така е

преди 5 месеца

Който се учи, той ще сполучи. Чувствам се като Бог, който се разхожда сред простолюдието. За справка, софтуерен инженер съм. Годишната ми заплата е 400 хиляди лева. Жена ми е HR, нейната годишна заплата е 180 хиляди лева. Децата ни учат с каймака на обществото в частни училища. От малки сме ги научили да дружат само с деца на програмисти. Срамно богати сме, но обожаваме обикновените хора да ни завиждат. Където и да отидем, винаги изтъкваме какво работим и колко сме успели.

8

Някой

преди 5 месеца

Бре, как един не иска да стане тракторист или строителен работник. Всеки гледа на работата лекото, и на баницата мекото. Жалко, че много от завършилите ще работят за чужди компании, та ние загиваме като нация

7

Бай Дрън

преди 5 месеца

До Анонимен 6: Това имам предвид. Малко хора стават за тая специалност. За да си математик, трябва да имаш обемно, образно мислене. А много малко хора от човечеството притежават такова. Това е цвета на нациите, но тоя цвят е загубен...все още.

6

Бай Дрън

преди 5 месеца

За жалост, когато аз учех 1992-1997-*** една идея под информатика, писах и помагах на всички по тая специалност - курсови работи и тем подобни. Знам, че никой от колегите, с които следвах, не само си нямаше понятие от информатика, но и не можеха да си имат понятие. Те я нямаха логиката на мислене. Тия заплати, дето дават сега, са незаслужени минимум за 98%. Това са хора, без логическо мислене.

5

Анонимен

преди 5 месеца

А колко се борят за едно място

4

Анонимен

преди 5 месеца

Абе, не е толкова лесно! Да завършиш Факулетста по математила и информатика на СУ си е цяло постижение! Не случайно му викат -фатални мозъчни изкривявания (ФМИ). Там 200 приемат да учат информатика, ама само 20 завършват. Особено на математиките го спукват. Един приятел учеше там Статистика и във трети курс прекъсна.

3

Гиб Мелсън

преди 5 месеца

По време на турското робство 90% от българите са били овчари и затова е имало народ. В наши дни в скоро време ще имаме 90% информатици и държавни служители-народ вече няма. Селата загиват, градовете стават малки градчета. Последния да загаси лапмпата. Със сигурност ще е информатик от СУ.

2

Военно дело?!!

преди 5 месеца

Тоест - офицерите средно взимат над 4000?!! Баси вица:-))Разбрах колко струват всичките ви проучвания. Взели са заплатата на началника на отбраната( четиризвездния адмирал) събрали са я с тази на новоизкласил лейтенант. И са разделили на две.Бах ти статистиката, Бах ти анализа...Напишете какви са заплатите на започващите работа по специалността си, така би имало смисъл. Иначе това проучване е пълен сюр/гюн

1

Анонимен

преди 5 месеца

Да бе да, идете да видите секретарките на директорите как докато са на работа и хоп взели, че станали вишистки и изведнъж стават гл.експерти и заплатата скача до небесата въпреки, че си е секретарка и много други подобни системи.