63

Улпиан

преди 2 години

До 71. Искаш млади хора, ама ние, младите и образованите да не сме луди да седим за тия пари и при тия условия?

62

Анонимен

преди 2 години

Истината е мили хора е, че тези, които са обикновени чиновници взимат смешни заплати. Никой млад човек няма да иска да работи за 800 лв. НО там няма пенсионери, защото хората нямат търпение да се пенсионират. Тези, дето взимат хубавите заплати плюс пенсийки са едни други хора, които няма да бъдат съкратени. Всичко е прах в очите.

61

Анонимен

преди 2 години

В системата на МВР са само-7000 служители униформени,в МО и там не са малко които шест години са на заплата и пенсия едновременно,да не говорим че двете министерства има цивилни служители по на 70г.и нагоре,,НЕЗАМЕНИМИ''пазят местата на техните деца и внуци,това го няма никъде по света....

60

д-р Г

преди 2 години

Аз пък и до ден днешен не мога да проумея как така 100% ТЕЛК, човек определен,че не може да работи си е на работа и даже полага извънреден труд! Масова практика в България! Отделно са бонусите - пенсия, право да паркираш нормално, винетка, ниски данъци и т.н. Никъде по света не съм срещал такова чудо, да си едновременно нетрудоспособен и да си работиш !!! Имал съм работа с 4 социални системи - на Белгия, на Германия, на Швейцария и на Австрия и НИКЪДЕ не съм виждал такъв парадокс!

59

Йеринг

преди 2 години

А 120 депутата кога?

58

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 69 ........ Според една версия Римската империя се е разпаднала, защото не е имало желаещи да се занимават с административна работа. Вие "изкарващите реални пари" си живеете в свой свят и въобще не осъзнавате, че без държавната администрация, добра или лоша, въобще няма да ви има. Камо ли да изкарвате нещо.

57

Анонимен

преди 2 години

Браво. Искам млади хора и електронни услуги. Всичко да става бързо и лесно. Стига вече мъки 80г в тая държава. Време е всичко да се спретне.

56

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 65........... Има страшно много места в държавната и общинска администрация, ........ И моите наблюдения са същите, макар че съм от друга сфера, но пак бюджетна. Това с многото кандидати за държавна работа и масовото назначаване с връзки е силно преувеличено от общественото мнение. Във всяка администрация има нужда от хора, които да обработват документи, да пишат отчети, напоследък да работят с бази данни и т.н. Обикновено за заплата под средната. Няма хора просто.

55

Анонимен

преди 2 години

Скоро тези, които изкарват реални пари, ще си зададат въпроса, заслужава ли си да хрантутят тази огромна ***, която на всичко отгоре се държи като някакъв господар и третира простосмъртините като рая. Ще се окаже, че болшинството са калинки и партийни назначения. Нека останат само кадърните и работните и заплатите им да се оправят. пенсионерите имат възможност и в частния бизнес, работа колкото искаш

54

Петко

преди 2 години

Ха-ха-ха. Сетих се как в МОН всички чиновници минаха онлайн от страх да не вземат да пукнат и оставят келепира. И ако дотогава поне ходеха да имитират дейност на работа, онлайн си седяха в къщи и даже не имитираха. Представяте ли си - седиш си в къщи, никой не те търси за нищо и накрая на месеца 2-3 хиляди заплата ! Райски живот!

53

Анонимен

преди 2 години

В цялата държава е пълно с такива на двойна хранилка-заплата и пенсия едновременно.Държат се нагло и се мислят за незаменими а в същото време нищо не правят,спират развитието на младите, блокират местата,до КОГА.. ...

52

Т1

преди 2 години

БИЗНЕСА не иска контрол ...

51

Анонимен

преди 2 години

Има страшно много места в държавната и общинска администрация, които са непривлекатели за млади хора. Най-вече заради голямата отговорност и позорно ниското заплащане. Свидетел съм колко конкурса се проведоха в нашата структура и никой не се яви. Единствено работещият пенсионер има някакъв материален интерес да ходи на работа, защото добавя нещо към пенсията си.

50

Цезар

преди 2 години

Рашко Бойков и ония Еконтаджията и те са пенсионери - да дават пример и да ги уволнят!

49

Вейдър

преди 2 години

Уволнявай чантаджиите!

48

дост

преди 2 години

пРЕЗИДЕНТА Е ПЕНСИОНЕР СЪЩО ...ЩЕ ИМА МНОГО МЛАДИ КАНДИДАТИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ПРЕДПОЛАГАМ!

47

Анонимен

преди 2 години

Въпросните пенсионери, това са основно служители на МВР и Министерство на отбраната. Получават пенсия от 1 500 лв. - тавана и са назначени повторно на заплата, която е 1 500 - 2 500 лв. Такъв служител взима между 3 000 - 4 000 лв. месечна заплата. Натоварва се осигурителната система. В "белите държави", ако работиш на договор, не ти се полага пенсия. Ако се откажеш да работиш, тогава ти изплащат пенсия. Сам решаваш. Тук обаче няма дилема, взимаш двойно, без да си заработил взетото.

46

поглед

преди 2 години

Явно цели дирекции са излишни, щом съкращават управител, счетоводител и касиер. Още по-явно е, че тези ги съкращават, защото няма кой да работи- няма кой и какво да се управлява, да се отчита, да се разплаща. Останали ли са такива- организацията само вегетира. Много ясно, че други дирекции ще им поемат работата и. Ако изобщо са имали някаква такава всъщност. И като са подкарали разни служби и службички да подкарат и НОИ- там от отдели и структури хората не могат да вземат един болничен като хора

45

Киро

преди 2 години

На освободените места ще назначим наши хора. Хи-хи-хи.

44

Анонимен

преди 2 години

Ами на депутатите в НС защо са им по двама съветници на депутат? Във всяка ПГ има такива депутати с всякаква специалност. Ако са толкова *** тези от ГЕРБ защо станаха депутати, а сега искат по двама съветници? Стрина Цвета от Кърджалийския топрак щеше да поцинкова кофи,но дойде в НС за 8 хил. лв на месец според няколко медии. Хайде да не са 8000лв, 4 хил.лв да са, но като технолог щеше да взема 1500 лв. МЗ.Абе вие от НС си раздавате заплати сякаш не сте в обрулена България, а в цветуща Белгия!