43

Анонимен

преди 5 години

Има сестри , които са натоварени и такива , които само си пушат , еднакви заплати не може да получават , парите се заработват !

42

Анонимен

преди 5 години

До тяПълния член не ти ли стига вече?

41

Д-р Хаус

преди 5 години

До Дънкан Маклауд, ще ти потрябва глу-пако, ще ти потрябва, годинките вървят, не си мисли че вечно ще си млад, тогава друга песен ще запееш! А коти ви гледам младите, колко калпави и болнави сте и вече на 30 години пиете лекарства за хипертония, и по-рано ще ни потрябва!

40

тя

преди 5 години

Сестрите нито са по- образовани , нито са при по- тежки условия , а начална им заплата е 950 , а на учителите 760 , затова никой не иска да става учител , защото само училищния шум ти стига , да не говорим за друго !

39

Анонимен

преди 5 години

Лекарите са спасението на България! Единствено те могат да присадят малко повече мозъчни клетки на българите (след време)

38

Дънкан Маклауд

преди 5 години

Ами като са ви малко 950лв. си получавайте 560лв, както до сега. Няма угодия!На мен доктор не ми трябва.

37

123

преди 5 години

Бъзльото видя жегата и веднага развърза торбата с благинките,предназначени за любов.ници,къщи някъде по Европата,апартаменти.... Закривай!!!

36

Счети

преди 5 години

Увеличение на заплатите трябва да има, НО трябва и да се спре изтичането на средства от НЗОК в частни болници, кражбите на средства в общинските болници и не на последно място точенето на касата с фалшиви клинични пътеки ! Също така е време за реформа в здравната система, за да може всеки пациент да ползва толкова, колкото е платил, а не едни да внасяме по 3000 лева ЗО на година, а други по 540 на година и накрая едно и също количество и качество на услугите !

35

Анонимен

преди 5 години

Вчера имаше статия, че увеличението няма да е еднакво за всички мед. сестри, а според района.

34

ПО БЪЛГАРСКИ

преди 5 години

МНОГО СЪДЪРЖАТЕЛНА СТАТИЯ.СРЕДНО ВЗЕТО:1 ЛЕКАР = 1 МЕДИЦИНСКА СЕСТРА = 950 лева = 0,5 ШОФЬОРАРЕЕШЕНИЕ НА УРАВНЕНИЕТОФ:1 (един) ШОФЬОР = 2(два) ЛЕКАРА

33

Гледна точка

преди 5 години

950 лв. НАЧАЛНА ЗАПЛАТА!!За състоянието в което се намираме това е отлично!!БОРИСОВ УМЕЛО ВЪРТИ ВОЛАНА НА УПРАВЛЕНИЕТО

32

Бау

преди 5 години

Предполагам не е лесно да си мед. сестра. Заслужават, само дано станат по-мили.

31

А МРЗ?

преди 5 години

Даване на парче. Едни протестирали- дава им се по малко, други протестирали- дава им се по малко... МРЗ вдигнете! Най- ниската в цяла Европа. Най- ниските пенсии в цяла Европа.Стига с това даване на парче!

30

Д-р Хаус

преди 5 години

...лекари станали политици, те измислиха и реформата, и БЛС - за да ги храни и да цуцат и оттам. Но недей да свързваш всички лекари в БГ, с тия престъпници! Реформата е много лоша, както за редовите лекари, и мед.сестри, не казвам за "мафията с бели престилки", така и за народа. Но цялото развитие на страната е порочно, като почнем с либерасткия капитализъм и свършим с членството в НАТО и ЕС! А лошото е че като народ сме така разединени, че се настройваме едни срещу друг.

29

950 лева?!

преди 5 години

Трябва да си поправим понятията какво е малка заплата, какво е голяма заплата и т.н.По мое мнение малка заплата за България е когато чистата сума за получване след задължителните удръжки (данък общ доход и осигуровките) е до 2000 лева месечно. Размерът на заплата (чистата сума за получване), която не е нито малка, нито голяма е между 2000 и 8000 лева месечно, а над 8000 лева са големи в различна степен.В евро малки, ..., големи - до 1000 евро, между 1000 и 4000 евро и над 4000 евро месечно.

28

Анонимен

преди 5 години

До ИстинатаТака е, 950лв са малко.Но доскоро бяха 550.

27

Д-р Хаус

преди 5 години

До Анонимен, Ама вярно, лекарите никой не ги е питал. Реформата я направиха политиците, по време на правителствата на СДС и Тройната коалиция. Знаеш ли че ни задължават всички лекари да членуваме в един измислен лекарски съюз, и да плащаме по 100 лв. на година чл.внос. Този БЛС с нищо не ти помага и нямаш никаква полза от него, но ако не си член, не можеш да работиш в БГ-то! Като едно време, не си член на БКП, забрави за кариерно развитие. Тия същите дето измислиха реформата - лекари станали по

26

Анонимен

преди 5 години

До ИстинатаКолко живота си спасил бе *** че се сравняваш с медиците?

25

Продаваме си хората

преди 5 години

България си продава специалистите в Западна европа .Изучила е държавата кадърните си хора и после те работят за другите държави.

24

Истината

преди 5 години

Очевидно е, че и 950 лева заплата за медицинските сестри е малко. Проблемът е, че почти навсякъде получаваме прекалено малки заплати, в повечето случаи малко над минималната заплата заради добавката за клас. Получава се така, че който протестира, успява да получи малко повече, въпреки че пак заплатата му е мизерна, а който не протестира, получава минималната заплата. Въпросът опира до това кой да организира протестите, а в повечто случаи няма кой да го направи.