52

10 пъти повишение

преди 5 години

До 25% бонус и до 400% малус, т.е. средно ниво малус 187,5%, или почти двойно увеличение спрямо базовото ниво, което би трябвало да е сегашното ниво. С други думи застрахователите вдигат още веднъж,почти двойно застраховките, след като сега вдигат застраховката ГО четири пъти. От сегашните 300 лева, я вдигат на 1200, а с бонус-малус я вдигат средно на 2250 лева, повече от 10 пъти повишение спрямо 2017 година. Явно мутрите след като взеха политическата власт в България се чувстват всесилни.

51

Възмутен

преди 5 години

Поредното безумие, направено за щавене! Това би било справедлива система, ако застраховката е персонална за водача, което е нормалното. Сега застраховката е за автомобила. Сменяш колата и си чист като агънце.

50

ал куропаткин

преди 5 години

купуваш кола за 1500 леваследващата година вместо да платиш 1500 за застраховка ви взимаш новастарата кола на отпадъци за 400 лева с който си плащаш новата застраховка

49

ал куропаткин

преди 5 години

продавам голф7 със следните екстри:LED фаровевинетка...застраховка с бонус-малус ниво 2

48

некой

преди 5 години

ПОЗНА! За примерните ще го ду:хаме, 7 години за да видим кяра.

47

ал куропаткин

преди 5 години

значи от 8 ниво след една година без нарушение ще отида на 7 нивообаче ако направя 10 нарушения за една година и от 8 ниво ще отида на 18 ниво,т.е. застраховка х4

46

Анонимен

преди 5 години

Само *** от геп може да измислят бонус малус да се носи от автомобила!

45

ал куропаткин

преди 5 години

всяка година ще слизам с едно ниво на бонуса,това значи ли че ще са ми нужни 7 години/за 7 бонуса за да получа заветните 25% намаление?

44

ал куропаткин

преди 5 години

купуваш си кола нов внос и хоп- от джигит се превръщаш в примерен шофьор

43

ал куропаткин

преди 5 години

A автомобилите под наем?караш как си искаш и после изненада за фирмата

42

Ха ха

преди 5 години

Автомобилът ще се наказва с малка точки...Пистолета уби човека и новия му собственик ще лежи в затвора.А аз си мислех че вината е постоянна

41

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 38Това говори много добре за теб! Аз пък почнах да карам мотоциклет МЗ 250 още преди да имам книжка и сега като се сетя колко лекомислен съм бил и колко от моите другари си отидоха ми настръхват косите. Сега на около 50 карам Хаябуза но съм със всичкия си и знам със сигурност че ако я карах на 18 годишна възраст сега нямаше да съм между живите и може би щях да "взема" някой с мен! Въпрос *** ЧИСТ късмет!

40

?

преди 5 години

Който не подкупва КАТ и вземе да го играе честен хванат в нарушение освен акта ще получи и двойно оскъпяване на гражданската.Така ще подгответе се за И КАКВО ПРАВИМ СЕГА

39

Въпрос?

преди 5 години

Ако колата я регистрирам на майка ми, а тя няма книжка и нокога няма да кара колата - следователно - никога няма да има нарушения и хоп аз винаги ще плащам минималната застраховка!!!!

38

А бе

преди 5 години

До АнонименНе сме против системата "бонус-малус",а против българският и вариант!Който ще се изрази само в увеличение на застраховката и нищо повече.

37

Паметлив

преди 5 години

Нагледахме се на всякакви увеличения и нови такси,а ползата клони към нула..Както се пееше в една чалга песен:"За пари,за пари ми говори..."

36

Анонимен

преди 5 години

"Да не се допускат млади и току що изкарали книжки мотористи - над 35коня!"Баламурник, това и сега го има. До 24 годишни им дават макс 35 киловата мотори. И спри с тия коне, тука в ЕС мерим в киловати. Ако искаш да мериш в коне, лакти, крачки и мили - бягай в Англия, тъкмо ще ги наритваме от ЕС.Съвсем отделен е въпроса, че аз като *** моторджия почнах на 26 години с 112 киловата мотор(150 конЯ по твоему). Знаеш ли колко произшествия имам? Нула, за десет години. Ай у лево.

35

Анонимен

преди 5 години

Аз не разбирам защо се тръшкате и заканвате на тази система. Тази система поощрява съвестните шофьори и наказва тея, които правят поризшествия. Имате ли проблем с това? Ако да, то мястото ви не е зад волана.Или може би отново дежурното българско мрънкане и нихилизъм?

34

Гацо Бацо

преди 5 години

Това го говориха преди ГЗ да стане 300 лв. ,но не го направиха -увеличиха я и сега говfрят за това . Тези каито нямат нарушения пак ли ще плащат 300 лв.или 50 лв.....:)

33

Анонимен

преди 5 години

Хубаво де,ама кога нарушителите ще почнат да плащати то така да плащат ,че да започнат и да мислят.Животното не си прави труда да мисли,то започва да мисли когато си спомни за наказанието.Демокрация, демокрация,ама има и отговорности!