236

Lan

преди 7 години

А за "македонеца" дето все нещо му е откраднато :). Как да откраднем азбуката, като си е наша?! КОЙ според теб я е създал, кои други "славяни" са участвали и в кои други славянски държави се е създавала. :) И тогава в Охрид са били българи не забравяй :). Охридската школа, точно както и Преславската са БЪЛГАРСКИ! И няма никакво значение в коя от двете е създадена азбуката. По това даже и вашите "историци" са съгласни.

235

Анонимен

преди 7 години

Фактите са си факти, за 24 май Българския президент посещава Римския Папа, а македонския центрслата на КГБ в Масква, мисля е безсмислено да се коментира :)

234

Анонимен

преди 7 години

До БобиДа разбираме, че хем казваш, че не е ясно кога точно е създадена Кирилицата, но в същото време си категорично наясно и си дърпаш към твоята си смехотворна теза, че е създадена в Охридската книжовна школа?Каква е логиката да е в Охридската школа? Всички наши учени историци казват, че е създадена в Преславската! Само учен Боби-русофилски твърди, че е създадена в Охридската, иначе шефът му ще му се разсърди, че прави контра на Путин и няма да им преведе заплатите за тоя месец.

233

Анонимен

преди 7 години

Не се сърдете на другаря Путин. Той, като всеки ученик тройкаджия, чете уроците само наполовина. Тъжното е, че такива ни управляват.

232

Lan

преди 7 години

Чакай да синтезирам "гениалната македонска мисъл". Значи азбуката създадена от българи, на територията на България, с подкрепата и финансирането на българският народ и цар НЕ можело да се нарече българска, защото самите българи са решили тя да се казва по друг начин! ГЕНИАЛНО! По тази логика Кремъл НЕ може да се нарече руски, защото името си му е Кремъл - самите руснаци така са си го кръстили! :) Иначе би ми било интересно да го видя това място, където лично първоучителите са написали "славянска

231

Анонимен

преди 7 години

До близки , не значиСигурно не си чувал, но династия Рюрик сключва военен алианс (подобен на днешното НАТО) заедно с пра-българи и други народи. Рюрик са варяги, викинги. А бащата на Светослав 1-ви е убит от славяни. Т.е. излиза, че Рюрик не са говорили точно на същия език. Т.е. истинските руснаци дори не са славяни. Този типичен блондински ген идва от северните варяжки народи, а пра-българите са описвани от всички като "по-***" и е нормално, предвид мешавицата на степните народи.

230

Анонимен

преди 7 години

Скоро показаха документ от архивите на Югославия. От създаването на Македония до 1991 г. 50% от жандармерията на Югославия е концентрирана в Македония. Не в Босна или по границите със западните държави, а в малка Македония. Защото това е откъсната българска територия и сърбите са нясно, че ние ще си я върнем.

229

а държава

преди 7 години

Славяния не е имало. Най близките по звучене Словакия и Словения се появиха в края на 20 век. Виж България я има най малкото от първата половина на 7 век.И азбуката. И богатата книжнина сътворени в нея са Български. От българи за българи. На език жив и разбираем за населението. И през 11 век за Киев заминават книги на Българска азбука и език Български. В никой документ от инова време не пише че са скавянски. Пише че са Български

228

Анонимен

преди 7 години

Когато един македонец си направи генетично изследване и покаже документ на който пише, че генетично е македонец, ще му стисна ръката и ще го призная. Жена ми работи в подобна лаборатория и знам как стоят нещата. Македонци, вие сте измислени. Не е приятно да го осъзнаете, но е това е истината. И държавата ви е абсолютно изкуствено създадена. Вие сте жертва на една огромна измама, съчинена от Сърбия и осъществена от СССР.

227

Анонимен

преди 7 години

До близки , не значи"Вие москалите викате на германците немци."Объркал си рейса, пич... търси си вафлите другаде! Не знам какви москали те гонят!Славяни не е раса или генетична група! Славяни са хора, които говорят на близки езици. Българският език също е бил близък до езиците на много други народи, които вече са били тук.Като цяло тези "славяни", всички идват от западната страна на Урал, при т.нар. Велики преселения на народите. Никой не казва еднакви. Явно много те тресе да не са еднакви.

226

Анонимен

преди 7 години

абе така и не разбрах бюрмаджиите последно какви са - албански мюсюлмани, славяни или македонци?

225

Го4о

преди 7 години

Путин не е славянин, той е ГМО!

224

Анонимен

преди 7 години

Грешите, грешите, дълбоко грешите господине . Повтаряте като латерна едно и също , едно си също . Преди повече от 120 г е имало такова съмосъзнание и си продължава от поколение , на поколение . Но е уморително да убеждаваш някой , който не иска да те чуе . Хубав ден !

223

Анонимен

преди 7 години

Е то според Вас коминтерновците може и да има не само македонско малцинство ами и помашка нация :) ама я ходи у Смолян и кажи не некой че не е българин а ***, да ти омекне главата

222

Бг

преди 7 години

Никой никъде в старите писания не пише, за старомакедонски език или македонски език, защото такъв просто няма. Езика е старобългарски, държавата е Средновековна България. о същество това е национална държава, защото отговаря на много критерии. Един Цар, една вяра и писменост, едно общо облекло (въведено е от Крум във времето след като покорява Аварският Хаганат. Общи са били и законите също от времето на Каназ Крум. Историците казват, че България е първата славянска империя.

221

Пенсионер

преди 7 години

До Анонимен 277НОН КАПИШИ, г-жо (или г-це) "македонка". "Македонската нация" се пръкна след 1944 година по препоръка на Коминтерна. Как сте се родили като "македонци", след като такава нация не съществува. Всичко, което е измислено за "македонската нация" е лъжа под диктовката на Титова Югославия, т.е. от Белград и Москва. Руснаците прилагат доста успешно от 120 години тактиката "разделяй и владей" на Балканите. А мизерните душици се лепят на руските идеи като мухи на мухоловка.

220

Фронто

преди 7 години

Към 266:Ама изобщо не ме интерисува ' де ти е сърдцето'. Мисли се за какъвто искаш. Само историята няма да ми крадеш. Проблемът на България не е че сме малко, а че сме много./Дано се разбира какво опитвам да кажа/

219

Анонимен

преди 7 години

Заблуден си и с промит мозък от българските медии . Да ти обясня , можеш и сам да потърсиш официална информация .В Македония има признато българско малцинство -35 000 България няма македонско малцинство, защото тя не признава такова въпреки че многократно е съдена от ЕК за това . Умишлено и целенасочено го прави .

218

близки , не значи

преди 7 години

Еднакви. В 5 век може и да е имало някакъв праславянски все още. В 10 век след 5 века войни и разселвания и контакт с различни народи нема как да има. Както и днес. Доста трудно бих разбрал един поляк. А москалите и руснаците говорят език близък до българския щото старобългсрския им е офицялен и книжовен език векове наред. А кога ги досрамя от това го кръстиха " църковно славянски"Иначе си прав. Вие москалите викате на германците немци. Тука по принцип шваби. Но след 1944 и тука немци- ясно що

217

Анонимен

преди 7 години

Болния мозък продължава да повтаря като развалена плоча Вапцаров- един българин от българската област Македония. Облучение македонец така и не показа къде Вапцаров нарича себе си македонец.