284

Факт

преди 7 години

При соца за 25 години след 44 година през 70те България сама построи първата си ядрена електроцентрала, една от най-големите в Европа.С ЕС и НАТО 27 години след 89та България не е построила нищо освен стотина км. магистрали по заповед и с пари от Брюксел и които се строят 4 пъти по-скъпо от Норвегия, но Брюксел удобно си затваря очите, България е първа в света по смъртност и населението от 9 милиона стана 5 милиона, като само 3,5 милиона са българи при това повечето над 60 години.

283

истина

преди 7 години

289.....Малко си чел.....Или баба ти и дядо ти са били комунисти.....

282

Анонимен

преди 7 години

Ахахаххаа, ама как уцелих :)Камарад, ако те уволнят утре, сам ще си търсиш работа. Няма я държавата. :)Каква хубава мисъл :)

281

COPY-PASTE

преди 7 години

Пише Дойче веле , а ти кога ша напишеш един Текст ама от тебе да е , а не копиран от Дойче веле и то на бългрски , и Гл.редактор ми бил

280

До290-Анонимен

преди 7 години

От 85 до 89 година са били спокойни времена казваш А детето на демокрацията да попита как са му купували млекце през90та мама и тате.Как са го намирали. Както неглижирате нещата ще изкарате че и на тези в Дахау и Освиенцим им е било спокойно и сигурно. Икономически 60 и 70те се ядваха.Зора започна след 80те.Беше ,,спокойно,тъмно,дефицитно и без право на глас.Сам се затри социализъма -недоносче както го нарече Т.Живков.Той го отрече,вие го хвалите.Къде си живял 290 ?

279

Анонимен

преди 7 години

Работата не е била според квалификацията- пълно е било с връзкари- лежачи- само са метльосвали по кръчмите,назначени на сладки работни местенца, децата на другарите и самите другари, особено "журналисти", "писатели ", "художници" и др. членове на съпровождащата параферналия...ееех, рахатлък мамо пашалък, няма го вече...

278

Анонимен

преди 7 години

Дневната норма за транжиране на телешко трупно месо в Германия е 360 тона на смяна за 12 часа при 8 евро на час плюс безплатно жилище - апартаментите в Хановер са с по три стаи, като във всяка има по 6 легла на 2 етажа - българите живеят по 12 души в стая. С обща баня и една тоалетна. Иначе сирийците и афганистанците - бежанци са със специален статут, настанени са в самостоятелни фамилни къщички в предградията, Германия им плаща на човек по 600 евро на месец и по още 180 евро за всяко дете.

277

Анонимен

преди 7 години

Днес в Бъглария няма икономика и пазар на труда дами и господа евроатлантици. Запада си произвежда всичко, трябват му пазари, а не конкиренция. Стотици милиарди инвестиции са нужни да ги настигнен, а не мижави милиони с които строят балетни зали за бабите по селата.Чистачи и миячи на Запад :)Чистачи и миячи на Запад :)Чистачи и миячи на Запад :)

276

Баси Държавата

преди 7 години

До Баси ДържаватаВсички дето са ми дали минус са гейове ;):):)

275

Анонимен

преди 7 години

Е то това е проблема - че имаше за всички. След 1989 г. се оказа, че всъщност икономиката е имала нужда от половината, останалото е било, както казваха друзята - "тухта" 3000 лева днешни пари? Не ме разсмивай.

274

Анонимен

преди 7 години

Да не можеш в църква да влезеш- много страшно, да запалиш една свещ, леле- отиде държавата! Религията била опиум за народа. Ама партийната пропаганда не е била опиум...

273

Анонимен

преди 7 години

Фалирахме 2 пъти, ама при ГЕРБ когато Борисов взе 32 милиарда да плати, иначе щеше да обяви фалит. Догодина пак нови 40 милиарда заем ще има, иначе България трябва да обяви фалит.

272

Анонимен

преди 7 години

Тези спокойни и сигурни времена никога няма да се върнат. Ще си останете вечни наемници, тресящи се от страх, че ще останате без работа, че ще изгубите ипотекираното жилище, че ще останете без средства за съществуване, т.е. ще останете без хляб.Струва ми се, че описваш собствения си живот, камарад :)Няма я държавата вече, да ти намери работа. Няма я :)Няма я :)Няма я :)

271

Анонимен

преди 7 години

Тогава масовата заплата за 99% от народа беше около 250 лева, което се равнява на около 3000 лева заплата днес като покупателна способност. Работа имаше абсолютно за всички, гарантирано според образованоето и квалификацията. Колко процента от българите днес взимат заплати 3000 лева? Днес доценти работят като чистачи на 400 лева заплати.

270

Анонимен

преди 7 години

Индексът за човешко развитие надали отчита, че фалирахме на два пъти. Сигурно защото сме било много развити.Чехите още тогава имаха нещо много по-важно - независимо мислене, несковано от русофилски догми и селяндурщината на партократи от типа на нашите. Имаха Нобелови лауреати и страхотна индустрия. При нас кво? Падна соца, на българина му свърши лежачката и кинтите от СССР и глътна вода. И само търси кой му е виновен, че 30 години още мечтае за евтино парно.

269

Анонимен

преди 7 години

Ей сега ще седна да рева за старото- да няма най-елементарни неща, да те правят на *** за няма нищо.

268

Анонимен

преди 7 години

Тези спокойни и сигурни времена никога няма да се върнат. Ще си останете вечни наемници, тресящи се от страх, че ще останате без работа, че ще изгубите ипотекираното жилище, че ще останете без средства за съществуване, т.е. ще останете без хляб.

267

Стани

преди 7 години

На 30 години съм дете на демокрацията , но се смях много на тази статия .. Комунистите крадяли много и видиш ли хладилниците им били пълни с луканки хаха . Само че Бай Тошо като се целунеше с Брежнев идват метали , природен газ , петрол , стотици мегавата ел. енергия където я продавахме на Турция тройно по скъпо .. Предприятия , АЕЦ и Нефтохим без пари ! И цели 5 милдр. долара дълг от 85 - 89 .. А сега дългът 26 милрд , демографки срив , регионално рухнала държава .. Смех Смех

266

Анонимен

преди 7 години

Пълен маймунаж!

265

Анонимен

преди 7 години

Проблемът на България сега е, че остатъчната мрежа на бившата ДС държи БСП будна. България трябва да се изчисти от остатъчната мрежа на бившата ДС. Полша, Чехия и Унгария се изчистиха от остатъчната мрежа да бившата ДС и дръпнаха. Ако и ние искаме да дръпбеме като Полша, Чехия и Унгария треба да се изчистим от остатъчната мрежа на ДС която държи БСП будна.