30

Анонимен

преди 9 години

Кама, ограничаването на контактите на един възрастен човек САМО до един човек (т.е., този човек да е единствената му връзка със света) е груба грешка. Доста хора са оставили възрастни родители и т.н. на произвола буквално и нито ги инструктират, нито нищо. "Абе, преживяла е бабата 80 години, кво да я уча тепърва". И като тези хора си имат манталитета, че всичко става с подкупи и ето ти бедата готова.

29

Анонимен

преди 9 години

има една приказка от памтивека: "Имал бол пари, дал!"вече се разбира, че будалъкът не е от вчера.

28

.

преди 9 години

Тия измами не сме ги измислили ние, има ги в цял свят. Ама тук им дават смешни присъди, в една друга държава за подобно деяние им повдитат обвинения по 4-5 различни параграфа и измамника отнася папурката. А тука полежи няколко месеца и пак отива да ***. Ама кво да им дреме на депутатите ни, те нали трупат здрави пачки, това че всеки ден мамят бедни възрастни хора тях не ги вълнува.

27

Dido

преди 9 години

Българите сме една от най-глупавите нации в света, положението в което се намира държавата ни го доказва, имаме всичко което природата дава но държавата изглежда като след война.

26

валентин

преди 9 години

еми нали затова имаме полиция да следи за реда,да пресече подобни опити за измама,да вкара бандитите зад решетките,защо всъщност плащаме данъци...един въпрос за размишление...

25

Анонимен

преди 9 години

Проблема е политическия чадър над етноса, занимаващ се с далавери, измами, разпространяване на контрабандни стоки. Всички знаем за какво иде реч. И са голям избирателен коз, защото до един гласуват "по съвест". Рибата мирише винаги от към главата!

24

кама

преди 9 години

До Анонимен"моят уж склерозирал почти 90-годишен дядо беше получил такова обаждане и първата му реакция беше да се свърже с майка ми"ами ако нямаш майка... ако дядото е единсвен на внучето и няма на кой да се обади, значи как не допускате че има и други хора РАЗЛИЧНИ ОТ ВАС!

23

Анонимен

преди 9 години

Не е до махане на домашните телефони, по-скоро трябва редовно да им се напомня, звъни ли им човек с някакво подобно искане, веднага да се обадят на някой близък, а не да тичат към дюшека да вадят парите. Напоследък ония яко са се изхитрили, правят страшни схеми и стават все по-нагли и обиграни. Отделно, че и полицията 100% е в схемата, а законът в тези случаи е тромав.

22

Анонимен

преди 9 години

Проблема ще се реши, когато адвокатите лежат в затвора, заедно с измамниците. Но те са отворили пеликански човки, за да ги отърват от пандиза.

21

ET

преди 9 години

отговорът е ясен: тъпотия. Като това е примесено с набития в канчетата соц- метод, че всичко се решава като дадеш пари по масата. Както авторът е написал задължение на роднините е да се грижат това да не е случва.

20

Анонимен

преди 9 години

Махнете домашните телефони на бабите и дядовците и няма да имате този проблем.

19

Чорбалан

преди 9 години

Добре, виним жертвите, може да са сглупили. Защо, обаче измамниците никой не ги хваща?! Защото носят парички нали. Най-удобно е да се каже "ами този дето го бият там 10 човека, сигурно си е заслужил с нещо". Много конформистко, а и удобничко за бандитите, не мислите ли...

18

кама

преди 9 години

статията - по скоро мнението е на много ниско ниво, чак отива на низкодайте да се подиграваме на много често самотните ни баби и дядовци, който са в нещо като безвремие - чакаши да отидат при починалия си любим/спътник, с който са били цял живот, чакащи смъртта......потресена съм днес.бг........

17

Анонимен

преди 9 години

От какво друго време са? "Бабо, блъснах човек, следователя иска 3000 лева, за да ме измъкнат". "В болницата ми искат 2000 лева за незнамкаквоси". Съжалявам, ама моят уж склерозирал почти 90-годишен дядо беше получил такова обаждане и първата му реакция беше да се свърже с майка ми, за да я пита добре ли съм. Просто манталитет, че всичко става с подкупи. Отделен въпрос, че държавата нищо не прави.

16

Анонимен

преди 9 години

Дегенеративните процеси са факт за съжаление. Майка ми олекна (само) с 50 лв защото нямаше повече. Обаждат й се, стресират я, и тя: о боже, "детето" е в болница!! какво да му се обаждам, то милото, е в безсъзнание! дай да го спасяваме!... дотук... не е добре ама какво да правиш.. Според мен проблемът е, че дори и майка ми да се беше осъзнала, дори да беше звъннала в полицията, дори да бяха хванали мръсните престъпници, те щяха да останат БЕЗНАКАЗАНИ! Това е проблемът! БЕЗНАКАЗАНОСТ!!!!

15

Кукувица

преди 9 години

*** сме.

14

Анонимен

преди 9 години

Поне в Русе полицията със сигурност е в комбина с тези. На няколко пъти от там ми казват да не се занимавам, че няма какво да се направи, като разбера че са измамници просто да им затварям.

13

kama

преди 9 години

Абе вие и автора нормални ли сте?Старите хора са много често болни, страдат от склероза, забравят и са объркани, не могат да раберат света около тях - едвам ползват телефон. Те просто са от друго време, не ги сравнявайте с вас... Това са спестяванипта им за цил живот! Докато техните връсници по света пътешестват, със спестеното от цял живот тежка работа, нашите баби и дпдовци подпомагат деца и внуци и имат по 5 000 спестени! Това нищо не е! Накрая обвинения, защото не могат да хванат крадеца!

12

Анонимен

преди 9 години

Не са само хората след 80 години... Я си спомни колко народ е мамен от разни ***, дето "развалят лоша магия" и после се оказва, че са му изнесли всичко ценно от къщата :D Просто сме си смотан народ, това е. Гледачки, баячки, телефонни измамници...

11

Анонимен

преди 9 години

Напълно нормално е материалните ресурси да отидат от ръцете на по-млади и по-инициативни хора. Проблемът е по доколко законен начин става това.