49

самарското знаме

преди 10 години

Последният пирон е закован от старият поборник войводата дядо Цеко Петков, който сваля калпак и с вдигнат към небето поглед възкликва:Да даде Господ това свято знаме да премине от край до край през многострадалната българска земя. Нека нашите майки, жени и сестри да изтрият с него скръбните си очи, а след него да настане траен мир и благоденствие.Знаменна рота е III-а Опълченска рота (командир, щабс-капитан Попов) от III-а Опълченска дружина (командир подполковник Павел Калитин).

48

Хектор до 60

преди 10 години

Чужда територия е на *** п.тката бе ,от Киев започва създаването на Русия,Киев е първа столица *** и боклу.а ***...

47

самарското знаме

преди 10 години

Знамето първоначално е предназначено за въстаниците от Априлското въстание (1876). По решение на Думата на град Самара от 17/29 април 1877 г. знамето е предадено на великия княз Николай Николаевич за да бъде връчено на Българското опълчение. [2] На 6/18 май 1877 г. в Плоещ делегация от град Самара, начело с Ефим Кожевников и Пьотр Алабин връчва Самарското знаме на Българското опълчение на специална церемония, в която знамето е заковано на дръжката със златни пирони.

46

поробител

преди 10 години

Самарското знаме е българско бойно знаме, национална светиня, един от най-важните военни символи на Българската армия. Създадено е от монахини от град Самара (Русия) и е дарено на Българското опълчение по време на Руско-турската война (1877-1878). Единственото знаме в историята на България, наградено с Орден За храброст.

45

Анонимен

преди 10 години

Най-долните мерзавци се опитват да оправдаят Хитлер със Сталин и турското робство с комунизма.

44

Анонимен

преди 10 години

Джими Картър за пореден път разкритикува агресорската външна политика, която САЩ води.Можете да погледнете хронологията: след края на Втората световна война до днес САЩ практически са били постоянно във война някъде. Има около 30 държави, с които ние сме предизвикали въоръжен конфликт, заяви пред изданието Салон бившият президент на Съединените щати.

43

Анонимен

преди 10 години

РОССИЯ БУДЕТ ОБРАЩАТЬСЯ В ГААГСКИЙ ВОЕННЫЙ ТРИБУНАЛ ПО ПОВОДУ ВОЕННЫХ ПРЕСТУПЛЕНИЙ САМОПРОВОЗГЛАШЕННОГО ПРАВИТЕЛЬСТВА НА УКРАИНЕ ПРОТИВ МИРНЫХ ПРОТЕСТУЮЩИХ ДОНБАССА И ДРУГИХ РЕГИОНОВ.

42

амет

преди 10 години

до анонимен:Какво ще се случи в Украйна е работа първо на украинците,след това на руснаците,които живеят в Украйна и чак след това на Русия.Намесата на Америка е нежелана както в Украйна,така и в региона,Това е зона на славянството и чужди сили нямат работа тук.

41

Анонимен

преди 10 години

Заминавай за Русия , Сибир и не знам си къде си били аргументите на новоизлюпените "демократчета". Промитите мозъци дори си нямат идея че така приличат повече на Сталин и Хитлер, незачитайки чуждо мнение а пишат глупости по адрес на руснаците и българите...

40

Анонимен

преди 10 години

ей това руснаците са като ***, колкото повече отстъпки им правиш толкова по-нагли и крадливи стават, те пращат техната армия да окупира чужда територия и с цялата си наглост обявяат защитаващата се армия за престъпна

39

Акция

преди 10 години

Пребии руснак, спаси България !

38

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 53За *** не мога да казжа нищо лошо, но за теб, изхождайки от твоите постове, стигам до заключението, че си комплексиран ***.

37

Анонимен

преди 10 години

До амет, Украйна е вкарана в батака от руските и украинските олигарси, а не от западняците!

36

Анонимен

преди 10 години

До Саветски бетонЗаминавай в Сибир тогава при *** и не ни цапай прострнството тогава продажен коминтерновец

35

Анонимен

преди 10 години

До Саветски бетонI te vi e...ha jenite prez 1944 god

34

Анонимен

преди 10 години

37, украинците да на се мюсюлмани? И те са поне толкова православни християни, колкото руснаците!

33

амет

преди 10 години

Нацистите,бандеровци и американските слуги,прикрили се в така наречения десен сектор в Украйна трябва да бъдат обуздани, иначе украинския народ ще плати висока цена в близките две три десетилетия,за да излезе от батака в който съзнателно я вкарват и САЩ и Европа.

32

Анонимен

преди 10 години

платени путлеровски циркаджии, като не Ви харесва в Украйна си дигате миризливите *** и си заминавата в расията

31

Анонимен

преди 10 години

Ukrayna imashe 1800 yadreni raketi i gi unishtoji doverqvayki na Amerika i Rusia 4e shte garantirat teritorialnoto mu cqlost i eto rezultata ,ako beshe gi opazil sega Liliputkin nqmashe da moje i da mrudne

30

Анонимен

преди 10 години

руската *** докато не направи гражданска война нема да мирне, ама то украйнците са си виновни, трябваше ад ги оставят със статут на негражадни като в прибалтика и нямаше да имат проблеми