45

Ставри

преди 10 години

до dimitarbtВъпросът е , че за българина няма, той е ощетен . Политиците не уважават народа си , ние искаме чуждо добро отношение.

44

Stefan

преди 10 години

Познавам един доктор , който е шеф в частна болница. Та той казва :" Хотела ми е пълен до горе , няма вече място къде да ги трупам ". Интересното е , че няма *** , а е в *** махала. Значи такова яко точене на ЗК прави , че болницата му винаги печели . А държавните и общинските болници винаги са на ръба на фалита. А как става тая работа друарко Тодорова ? Ти ли не знаеш ? За това не плащам и няма да плащам здравни . Че тоя доктор е 200 кила станал от преяждане,ще му се пръсне шкембето

43

До тиквa

преди 10 години

Нищо не е това. Съпругата ми е бременна. Отиваме в Шейново (държавна болница). На входа казваме че искаме да сме на ЖК тук защото ни е удобно. Здравно осигурена е. Тази ми казва 50лв преглед. - "Луда ли си? Осигурени сме. Това е държавна болница". Тая ми отговаря - "Ако искате 50 лв преглед или 450 лв абонамент за цялата бременност". - веднъж им плащам с мойте осигуровки да съществуват като болница. После и да ме лекуват. Просто съм тотално възмутен от всичката смрад в НЗОК.

42

Ника

преди 10 години

Какво като имам здравни осигуровки.Като мисе наложи да отида на лекар ,още от вратата плащам на джипито си такса. И така до никъде. Все плащам ,плащам за престоя си в болницата, плащам за храната ,защото това което ти дават не се яде, плащам за консумативи и т.н. Какво излиза ,че си плащам два пъти. Веднъж на ЗК и втори път когато ми се наложи да се лекувам.Питам къде ми са осигуровките ,които съм внасяла години наред , а съм ползвала веднъж на 3 години лекарска помощ?

41

мм

преди 10 години

Плюя на теза здравна каса и тази пенсионна система. В този живот, всеки трябва да яде толкова колкото е изработил, да живее на старини с това което сам си задели. Всичко останало е лъжа и кражба на чужд труд.

40

Анонимен

преди 10 години

Изтеглихте 1 мрд заем и не можахте да отделите 100 млн за болниците.Какво го направихте, престъпници? Егати и крадливите политици- нищо чудно, че с идването ви на власт ЕС даде знак, че поетапно почва спиране на еврофондовете

39

dimitarbt

преди 10 години

Щом има пари да лекуват прииждащата африкано азиатска ***, значи има пари.

38

Ставри

преди 10 години

От здравни осигуровки има ли смисъл, след като няма здравни грижи ? Всички по една или друга причина сме влизали в ДКЦ,болница и т.н , има ли някой който да не е плащал допълнително? Това си е парична тафтология за сметка на сиромашкия гръб . Поредна официално призната пирамида , от която страдаме всички. Парите уж ги има, а страдаме от здравно безпаричие....интересен казус..

37

бaт Здрaвко

преди 10 години

Привaтизaция бaце, немa друг изход!

36

Анонимен

преди 10 години

Ако имаше начин и аз нямаше да разреша моите здравни вноски да отиват в държавата,за да плащат на мангалята безплатните лечения.Ако здравните ми вноски влизаха в банкова сметка,то със сигурност щях да имам достатъчно пари да се грижа за моето здраве в частен кабинет.Незнам дали има друга такава държава,в която ти взимат пари:1-за здр.осигуряване;2-като се разболееш;3- и на лекаря допълнително,щото иначе хич няма да ти обърне внимание.Вземете да си събирате първо вноските от ***

35

@

преди 10 години

Стойте си на задниците пред компютрите,пък после се чудете защо живеете като мишки в собствената си държава,а *** да ползват вашите привилегии и да решават съдбата ви!Няма кой да ни спаси от самите себе си този път!

34

тиква

преди 10 години

същото бих направила за и за себе си и за съпруга си , но..........тогава за чий ми е здравната каса.Имам познати осигурени, правят операция примерно на скъсан менискус , на друг му се случи чупене на кокали и........плащат като попове, а са здравно осигурени.бабата ни за цирей на ръката в пирогов след първото посещение после беше още на три превръзки и си плати по 20 лв на ходене.......е,........за какво да говорим повече

33

!

преди 10 години

Всеки ден чета поредните абсурди в Бг и след това винаги прехвърлям коментарите.98 % са недоволни от положението,но са готови само да се оплакват виртуално,не да излязат и да се опитат да променят статуквото.Продължава деленето на червени,зелени,жълти,а после всеки реве.Разберете,тези,които си разиграват коня вече толкова години ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ПРАВЯТ докато вие се плюете в нета и продължавате да четете такива новини всеки ден!

32

българка

преди 10 години

До --- ПАРИТЕ СЕ ИЗТОЧВАТ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА ,ЯСНО НО ЗАЩО ПАК НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА СИ ВНАСЯМЕ А *** ПОЛЗВАТ БЕЗПЛАТНИ МЕДИЦИНСКИ УСЛУГИ,ТЕЗИ КОИТО НЕ ВНАСЯТ СА ПРАВИ.ВСИЧКИ ТЕЗИ СХЕМИ СА ИЗМИСЛЕНИ ЗА ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ САМО ОПРЕДЕЛЕНИ КРЪГОВЕ.НЯКОЙ ВИДЯЛ ЛИ Е АВТОПАРКА ПРЕД БОЛНИЦИТЕ.....

31

Анонимен

преди 10 години

Половин милион българи не плащат осигуровки и по-вече ще стават,а правителствата за да наваксат приходите правят най-лесното: издевателстват над тези "балами", които плащат, да плащат по-вече!

30

тиква

преди 10 години

23-ти досега ми се е случвало на няколко пъти да давам между 50-100 лв за децата си когато ми се е налагало да им направят изследвания такива каквито аз искам за да ми е мирна главата и на мен ,че и на тях.Защо го правя ли ,.......ми нямам доверие на медиците .Нито тези тези в частните билници ,нито в държавните.едно изследване на пълна кръвна картина плюс урина което излиза около 1час след дадения материал е към 70 лв.Никой не ме кара ,но не смятам ,че лошо постъпвам когато детето ми е болно

29

Анонимен

преди 10 години

Аз ходя на фитнес, не пуша и се грижа за здравето си.Отказвам да плащам леченията на някой който по цял ден пафка, плющи банички и едва може да си напише името!Отказвам и да плащам и Вашата заплата г-жо Тодорова!Закривам осигурителната система и Ви уволнявам!

28

rio_de_oro

преди 10 години

Какъв капитализъм те гони бе.НЗОК е най-социалистическата система в държавата взима "всеки според възможностите му" и раздава "на всеки според нуждите му".Тоест Един милион работещи издържат още толкова ***, държавни служители, администрация, полиция, военни, и мързеливци и откровени измамници които не плащат. На това му се вика "Социална Справедливост".

27

sante_dog

преди 10 години

Според нея не е редно НЗОК да плаща и за ваксините, както и за лечението на хората с редки заболявания. Хората със редки заболявания да умират ли? И те си плащат осигоровките, но понеже са редки и не е проблем така ли - по-малко хора ще умрат. И за новите лекарства - ами включват се разбира се. Нови неща се създават, науката се развива. Не можеш да кажеш на тежко болен през март месец - изчакай до януари догодина. Болните не могат да чакат.Тази изобщо чува ли се какво говори?

26

Анонимен

преди 10 години

От къде един безработен да вземе пари и да си плаща всеки месец. Ако намери пари от пенсията на баба си или от заплатите на родителите си и си плати от НАП пък го глобяват затова че не е подал декларация.Идиотщина.