261

Анонимен

преди 11 години

Политически интереси с цел опазване на природата,какво по-добро от това.Стига сме коригирали природата.Време е хората да си коригират отношението към нея.В противен случай летим във бездната.Има ли още такива,които не осъзнават ситуацията или "след нас и потоп"

260

greenpeace

преди 11 години

Протестите на природозащитниците в България са избирателни. Миналата година няколко международни екологични организации са търсили контакти за организиране на мащабни протести срещу строежа на АЕЦ Белене на които е било отговорено с равнодушие. Подкрепям протестите на Орлов мост вчера на които са отишли 500 души, но бих искал срещу АЕЦ Белене да излязат 50 000 защото мащаба на катастрофата Белене е несравнимо по-голям.

259

Така 3

преди 11 години

Въпроса е че в долуизброените стъпки, основна роля има държавата и тя трябва да бъде отговорна за редица конкурси произтичащи от тези мерки! По-лесно е нещата да се оставят в ръцете на приближени икономически кръгове, които обаче нямат морални спирачки и биха бастисали планините както направиха и с бреговете. Пък и прането на пари е по-лесна процедура при ново строителство, а за дървената мафия да не говорим. С почит архитракторчето.

258

Анонимен

преди 11 години

Къде бяха тези еколози когато се правеха заменките и се бетонираше черноморието?

257

Пешо

преди 11 години

ДОЛУ ГЕРБ!! НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ!

256

Така 2

преди 11 години

Пък и безконтролното строителство в Банско и Боровец (и по морето), показа ниско качество на изпълнение, липса на териториална и градоустройствена концепция и крайно свръхзастрояване. В частност ако вземем въпроса за Витоша, е нужно обновяване на инфраструктурните подстъпи които са налице и в момента за по-бърза и качествена комуникация с планината, реновация на съществуващата легова база в планината която е напълно достатъчна на фона на двумилионния град под нея и неговата хотелска база!

255

Така

преди 11 години

В Планините на България има достатъчно богато изградена инфраструктура. В курортите е налице достатъчно голяма легова база (за справка имаше незаети хотели и места при световната купа в Банско). Второ по планините има достатъчно много хижи, който обаче са запуснати, една адекватна политика за реновацията и модернизацията им и евентуалното им разширение и обновяване на инфраструктурата към тях е доста по-логична политика от безконтролното наливане на бетон! Но така е по-лесно прането на пари.

254

"Хейтър"?

преди 11 години

#312, не е имало, няма и няма и да има "протест" в България, който да не е такъв!

253

Анонимен

преди 11 години

305, ако беше истински продозащитник, щеше да протестираш срещу АЕЦ Белене, но явно тук става дума за политически интереси прикрити под шапката на екопротести!

252

Анонимен

преди 11 години

Подкрепям еколозите, но нека да блокират парламента, МС, президенството. Бързам да гледам мачовете и някакви симпатични младежи и девойки ми пречат да си гледам европейското - много е гадно така. Жега, прахоляк и глупости на търкалета.

251

Nikolay_H

преди 11 години

Положението е страната е трагично... Излиза се на протест само ако ще се защитават правата на кучетата... котките... дърветата... птичките и тревичките... А какво става с правата на БЪЛГАРСКИТЕ граждани и тяхното постоянно мачкане от всеки който дойде на власт?Не че имам нещо против еколозите, ама то накрая в България ще останат само кучета, котки и дървета май.... И тук-там някой пенсионер с 139лв пенсия... Не мисля, че този проблем е най-страшния в момента...

250

Анонимен

преди 11 години

Според екоталибаните най-добре е България да се върне в средновековието, без пътища, хотели, инфраструктура и всеки да си живее от нивичката до къщата му!Аз лично нямам нищо напротив да живея в държави като Швейцария, Франция, Австрия и т.н., които са си изградили една чудесна инфраструктура и имат хиляди писти и лифтове!

249

pimpalicious

преди 11 години

Законът за горите е поредното скандално решение, което това правителство взима. Как не им писна да обслужват интереси и да клякат на тоя и ония. С този закон се дупят на хотелиерите и магнатите в този бизнес, с отказа от АЕЦ ''Белене'' се надупиха на американците и техния шистов газ, сега за споразумението Южен Поток ще се надупят на руснаците, нали трябва да ги компенсират за отказа да стоим атомна централа...Толкова трагично управление на България не съм виждал никога...

248

до Днес Нов Протест

преди 11 години

Поне се съобразявайте със законите и го правете съобразно тях, щото дори в "белите" държави няма полицията да ви прости при незаконни протести. А за мотивите ви не искам да коментирам, защото 90% от вас не знаят какво искат.

247

българин

преди 11 години

ПОДКРЕПЯМ ПРОТЕСТИТЕ !

246

Анонимен

преди 11 години

Да секат, аз и без това от града не мърдам!!!

245

Днес Нов Протест !

преди 11 години

Вчера България се събуди! Събрахме се за по-малко от 3 часа, блокирахме Орлов мост, бяхме единни, държахме се за ръце, седяхме на тротоара, пеехме песни за рождения ден Бойко, но той не ни уважи. Този път и шофьорите като че ли бяха на наша страна! И когато запяхме "Хубав...а си моя горо" дори полицаите се стъписаха! Поставихме едно достойно начало на битката с НОВИЯ ЗАКОН ЗА ГОРИТЕ! Защото това не е краят! Това е началото! Всеки ден ще е така - до победата!Днес е ред на Росен Плевнелиев...

244

Анонимен

преди 11 години

Изградените съоръжения за ски в Банско са направени по подходящ начин и не оказват негативно влияние на природата в региона и на стойността на обекта като част от световното наследство. Това става ясно от доклада на Центъра за световно наследство на ЮНЕСКО и Международния съюз за консервация на природата.Екипът, воден лично от шефовете на двете организации Кишоре Рао и Стиг Йохансон, посети водещия български зимен център през октомври 2011 г. Причината за идването им бе поредният сигнал на зелени неправителствени организации, които твърдяха, че направените ски съоръжения в ски зона Банско са увредили Национален парк "Пирин"

243

Анонимен

преди 11 години

ами говорил-неговорил за строеж на пътища - те ще се построят - а на бас! и не само те, ами и огромни паркинги, чайни, ресторанти, ски-гардероби - всичко!Като на плажовете преди години - чадърчета, караванки, преместваеми и дрън-дрън!сега входовете на хотелите са на пясъка. И фундаментите по плажовете са повече от раковинките.Номера е "да стъпят" на това място!А плажната имица ужким е изключителна държавна собственост! ХА-ХА! Десетилетни концесии, оградни мрежи, охрана и само гледаш морето

242

Анонимен

преди 11 години

288, какво означава, че в Швейцария няма такъв закон? Как мислиш са построени стотиците писти и лифтове? Незаконно?Законът валиден до сега беше пълен абсурд и никъде в Европа не съществуваше такъв закон. Не може щом един един район е обявен за национален парк да не може да се строи дори и туристическа инфраструктура!