558

Анонимен

преди 12 години

Други следствия от колективната отговорност:Ако държавата Гърция фалира, вина за това носи и България, понеже е съседна държава!

557

Хамелеон

преди 12 години

Бойко Борисов владее до съвършенство техниката на фурнаджийска лопата. Изглежда еднакво искрен, както когато говори пред Съюза на репресираните за убития си от комунистите дядо, така и когато разказва на Съюза на антифашистите защо в началото на прехода е предпочел да напусне МВР, вместо да излезе от БКП и да се деполитизира. Българите го харесват в моментите, когато се възхищава от Георги Първанов, и в другите моменти, когато твърди, че президентът трябва да бъде импийчнат. Бойко Борисов е класическият политически хамелеон, който променя цвета си спрямо околната среда.

556

Mammoth

преди 12 години

Намаляване броя на народните представители с 50 %,ще боли

555

за 667

преди 12 години

Държавата не се разглежда като "колективен" юридически субект, а като организация. По същият начин бива осъдена и фирма.

554

Анонимен

преди 12 години

Колективна отговорност е имало през средновековието. В момента, колективна отговорност има на ниво държава. Като осъдят България, съдят държавата а не конкретния мин.председател, НС или арменския поп!

553

за 664

преди 12 години

Колективна отговорност - ако на вашата улица някой извърши престъпление, вина носят всички живеещи на улицата, защото "са допуснали" това да се случи! Никой не се разправя да търси виновният, защото се наказват невинни като "превантивна" мярка.

552

ясен

преди 12 години

Червените може да имат и идеология,а пребоядисаните- само крадеология.

551

UK

преди 12 години

Само в чалгарският манталитет на герберите няма колективна отговорност. Простащината ги е обвзела изцяло,също като кухата лейка Борисов.

550

Анонимен

преди 12 години

Стига и ти сега ! Ние сме против интелигенцията затова сме сме още в България. Имаме си бойковци и прррррр...

549

Анонимен

преди 12 години

Другарката от "германия" да научи какво е социум, ама не от марксистката литература само, а да прочете повече, щото много се излага.

548

за 660

преди 12 години

Аз пък живея в Германия и казвам, че лъжеш.

547

Анонимен

преди 12 години

657. Случайно живея в Германия, а съпругът ми е юрист, по европейско, а не танганайско право.

546

Анонимен

преди 12 години

Искам да попитам червеноглавите другари от сайта. Вие сега коуективно ли мислите или всеки сам? Хахахахахахахахахаааааааа

545

за 655

преди 12 години

Общество и социум са едно и също нещо. Социум означава общество, ама идва от латински. Ограмоти се и тогава пиши, че се излагаш.

544

Анонимен

преди 12 години

652. Личната отговорност е само камъкът, върху който се гради обществото и се създава социума. Не можеш да мислиш по тоя начин, да проповядваш анархия и криворазбрана демокрация и да искаш да стигнеш немците и швейцарците. А думата Отговорност и Колективна отговорност вървят в комплект с думата Морал.Опорочени са от комунистите, както хитлеристите са опорочили свастиката на ацтецкия символ за слънце. Тия теории ги разказвай на наркоманчетата блениващи за вечна марихуанна нирвана.

543

Анонимен

преди 12 години

Колективна отговорност = безотговорност! Това всеки нормален човек го знае.

542

Анонимен

преди 12 години

Няма такова нещо като "обществено съзнание". Тази идея я има само в комунистическите кратуни. Не може да промениш навиците на хората, апелирайки към някакво "обществено съзнание". Соца доказа, че това е невъзможно. 45 години експеримент и се доказа - невъзможно е!

541

за 651

преди 12 години

Няма колективна отговорност. Има само лична. Това е. Така е в демократичните държави. Като се изчисти понятието "отговорност" от соц мръсотия, тогава може да се получи развитие.

540

Анонимен

преди 12 години

649. Трябва да се обясни на всички в тая държава какво е отговорност. Като се започне от новородените внуци на партийни величия и се стигне до катуните и землянките на шумкарите. Една *** има повече съзнание за йерархия и отговорност от нас-колективно. Друг е въпросът, че рибата се вмирисва откъм главата.

539

за 644

преди 12 години

Изпитвам искрено съжаление към българи, ходили на запад със соца в главите и после са се върнали тук пак със соца в главите. Пребиваването им в демократични държави не им е повлияло. Много е жалко, защото именно такива индивиди със скотска психика и разбирания пречат на България да стане нормална, европейска страна.