31

Пич

преди 14 години

"1.Няма как да знаеш какво правят асистентите и доцентите, като никога не си стъпвал във ВУЗ."Ами не позна, съжалявам. Имам две висши образования - от СУ и ТУ-София. Работил съм с хора от БАН, знам какво е нивото. В момента съм в частния сектор. БАН спешно трябва да се реформира, за да заработи като нормална научна академия.

30

Анонимен

преди 14 години

"кофти е, че безмозъчността марширува и из властта "Видяхме до къде ни докараха тези с "големите мозъци" и дипломите по философия и история през последните 20 години. Очевидно е, че "безмозъчните" управляват доста по-добре.

29

Анонимен

преди 14 години

Така и не ми стана ясно...как е възможно ректор на ЧАСТЕН университет да е министър на образованието и да управлява ДЪРЖАВНОТО образование и наука?!

28

Ванко

преди 14 години

БАН-аджиите (имам предвид разтрепераното от старческа немощ ръководство) нямат никакви основания за протест. Грохналият комунистически мастодонт БАН, трябва да се закрие и да се върне към първоначалните си корени на книжовно дружество и научна общност, а не чиновническа структура на номенклатура от канцеларски търтеи повечето от които предъртели последователи на трудовете на Лисенко.

27

Пич

преди 14 години

"***, ти кога си виждал наживо учен от БАН, че приказваш, кога си виждал с какво се занивата или си мислиш, че като си открил причин"*** си ти. Виждал съм "учени" от БАН, и не само съм ги виждал ами знам какво им е нивото в областта, в която се занимавам и аз. Гола вода са приятел, гола вода. Познанията са им на ниво - 1974 или някъде около този период. Администрацията може да се съкрати поне с едно 20-30% без никой да усети, "научните колективи" могат да се съкратят пак с толкова и т.н.

26

Анонимен

преди 14 години

Къв БАН бе. В страната на глупаците най-добре е да си ***. Затваряйте ги тия и да одат да копат на магистралите.

25

Анонимен

преди 14 години

Завършил съм две висши образования! И имам представа каква е целта в 99% от случаите да се сремят висшите кадри към научни степени професори, доценти, доктори и т.н.! Спред сегашният закон за Висшето образование, станеш ли доцент си ГАРАНТИРАШ ЗАПЛАТА ОТ 450-500 ЛВ! ЗА ДА НЕ ПОРАВИШ В 80% ОТ СЛУЧАИТЕ.....НИЩО! ХОДИШ СИ НАРАБОТА СПОРЕД ЧАСОВЕТЕ ЗА ЛЕКЦИИ, АКО ИМАШ ТАКИВА, А АКО НЯМАШ - НЯМА ПРОБЛЕМ В РАБОТНО ВРЕМЕ ДА СИ СВЪРШИШ НЯКОЯ ЛИЧНА РАБОТА НАВЪН! ЗА КАКВО ПРОТЕСТИРАТЕ? КАКВО ПРОИЗВЕЖДАТЕ?

24

Анонимен

преди 14 години

Основната дейност на БАН е да отдава имотите си под наем срещу доста ниски наеми на близки и познати на ръководството на академията. Ако имаш познат академик можеш да се уредиш да се нанесеш в някой от апартаментите в центъра собственост на академията срещу символичен наем.

23

..............

преди 14 години

хехе! тоя на снимката показва, колко му е мозъка :))))))))))))

22

до пич

преди 14 години

1.Няма как да знаеш какво правят асистентите и доцентите, като никога не си стъпвал във ВУЗ.2.Не трябва да се дават държавни пари за измислени частни университети. В тях наука няма - там си плащаш и си с диплома.

21

Пич

преди 14 години

В условията на криза не може да се наливат пари в организации като БАН, в които няма никаква отчетност за какво отиват средствата, какви са резултатите от работата и какво се планира да правят за в бъдеще. Как искате просто да продължат да им наливат милионите и никой да не го интересува какво се върши в БАН ?! Аз имам наблюдения чрез познати, които работят там. Ами тези хора ходят на работа от време на време, работят по някакви проекти, но реално резултати никой не им търси.

20

Анонимен

преди 14 години

Днес, дайте нещо за ББ манете ги тея ***

19

Анонимен

преди 14 години

***, ти кога си виждал наживо учен от БАН, че приказваш, кога си виждал с какво се занивата или си мислиш, че като си открил причината затова, защо хлопа вратата на външната тоалетна на село и си голем учен. байгън от недорясляци!

18

Анонимен

преди 14 години

Реформата в науката се прави от човек, който никога не е правил наука. Египтологията в НБУ е просто начин да се пътува на разходка до Египет с парите на студентите.

17

Анонимен

преди 14 години

"В целия цивилизован свят е въпрос на престиж и гордост да работиш в научен институт, да използваш интелекта си в опити да допринесеш за напредъка на човечеството. Само в държави като България, те са унижавани и третирани като подметки"В "цивилизованият" свят институтите се занимават с правене на наука, а при нас в БАН се крият по цял ден по канцелариите да пушат цигари, пият кафета и да клюкарстват. Освен прогнозата за времето друго нищо стойностно не произвеждат

16

Dan

преди 14 години

Както казва един водещ , чест и почитания на умовете в БАН, но заплатите трябва да се изкарват, държавата им е дала образование и база от тях се иска продукция, нека всяко нещо което е произлязло от БАН което е намерило приложение (от технологии в адронния колайдер до лекарства)да носи и финансова изгода за БАН, т.е. работиш получаваш не работиш не получаваш! Аз не съм съгласен някой да взима заплата дори и малка само защото е учил ядрена физика примерно!

15

Пич

преди 14 години

"В целия цивилизован свят е въпрос на престиж и гордост да работиш в научен институт, да използваш интелекта си в опити да допринесеш за напредъка на"Да, защото в "целия цивилизован свят" има научни институти. В България имаме някакво подобие на акадения останало още от социалистическо време. Неефективно, нереформирано, черна дупка за държавни средства. Аз искам моите данъци да се използват рационално и да знам какво реално правят в БАН. Имам познати в БАН и мога да ти кажа, че нищо не правят

14

Анонимен

преди 14 години

Ако шофьорите от обществения транспорт или учителите излязат на стачка всички ще забележиме, но ако тея от БАН стачкуват, никой няма да забележи. Ще постачкуват и като видят, че живота в България продължава да си тече и без тях ще спрат стачката за да продължат да си вземат заплати. Тази стачка ще докаже, че в България няма нужда от такава академия, в която се върши много малко работа.

13

........

преди 14 години

гледам, че малограмотни *** масово се изхождат под информацията и плюят по академията. няма лошо, кофти е, че безмозъчността марширува и из властта

12

Анонимен

преди 14 години

В целия цивилизован свят е въпрос на престиж и гордост да работиш в научен институт, да използваш интелекта си в опити да допринесеш за напредъка на човечеството. Само в държави като България, те са унижавани и третирани като подметки, от "разбирачи" и "умници" като тоя *** и Дянков.