221

до ММ

преди 14 години

Ами - горкото дете, с такъв баща - зомби

220

хахо

преди 14 години

Лъчезар Богданов е роден през 1976 г. Учи в Софийска математическа гимназия и УНСС. От 1996 г. работи като изследовател и икономист в Института за пазарна икономика. От 2004 г.е управител и икономически анализатор в Индъстри Уоч-------Слагайте минуси!

219

До некой си Богданов

преди 14 години

Абе, пич, експерте мамин! Ние доматите не ги ядем с колците. Що си мислиш ти и група "американски учени" около тебе, че след като вие сте прочели две книги, значи целият български народ е неграмотен ???? Докога ще се говорят общи приказки от позицията на някакви висоти..."Ние тук, експертите, мислим това онава, а долу плебсът да духа супата!" СМИСЪЛЪТ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА Е ДА СЕ ПОВИШАВА СТАНДАРТЪТ НА НАРОДА. АКО НЯМАТЕ ЯСНА ИДЕЯ КАК ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ, айде пайдос! Марш оттука!!!

218

Анонимен

преди 14 години

Много ги заболя, че се публикуваха безумията им,а?! И пак се опитват да обясняват, че не са те, че не е вярно публикуваното, че е виновен Станишев... Хайде, стига вече! Нека малко се спрат, да си починат, че да си починем малко и ние от скандали и глупости!

217

Анонимен

преди 14 години

Djankov, we hate your guts!!! Go home while you still can!!!

216

ММ

преди 14 години

той вече е баща и има син на 2 г. и половина, така че недей да дуднеш, без да знаеш!

215

да измират по-бързо!

преди 14 години

Поредната мярка на Дянков е, да се намали продължителността на живота на българите с по 30 години, за да измират по-бързо!

214

софиянеца с колелото

преди 14 години

защо ни заплашват че ще станем като в гърция не ми е ясно вчера пишеш че там ако разполагаш с 5 евро на ден си бедняк ми аз искам да стане като при тях не си се струва заплаха гръцкия сценарий

213

дянко

преди 14 години

ДЯНКА АДАШКА ТИ НИ МИСЛИШ ЗА МНООО ТАПИ Е БРАТ НЕ ТАКА Е ПО ПОЛЕКА БЕЙБИ.

212

Raven

преди 14 години

Абе Питащата- наистина ли искаш да ти обяснявам защо кризата в България закъсня?Кризата е привнесена от вън, тя е в следствие на глобална икономическа и финансова криза, изражението и в България е чисто икономическо за разлика от финансовото и изражение в САЩ.Тук има криза на свитото производство и потребление в следствие на намаленият ни износ към външнотърговскитени партньори.Поради тази причина и се яви следствие на свитото потребление на Европа, за това и тук дойде с около 6-9 месеца закъснение.Отговорът на въпросът ти е ДА- кризата е от тази година, дойде късната есен на миналата година и в момента е в разгара си.Нали се сещаш че най големият ин външнотърговки партньор Германия не е казала " ами от днес си имаме криза и край- повече от днес няма да ви купуваме продукцията" ?Необходими са около две тримесечия за да започнат да се изчерпват договорените ни износи и да се усети свитото производство у нас.Кое не ти е ясно?Защо нямаме приходи в момента когато другите държави започват да се въстановяват?Защото кризата отмина, но това не означава кой знае какво, означава че просто спря падането в дупката.Кризата не е страшна, тя е просто един бърз колапс, икономиката има синусуидно циклично движение и такива кризи са нормални макар и редки.Както ти казах- кризата не е проблем, тя е бърза болка, проблемът е депресията.Кризата може да продължи месеци, депресията продължава с години.Надали си чувала термина "Голямата депресия" , прочети нещо за това и ще разбереш защо го наричат така а не "Голямата криза".Депресията е трайна стагнация на потреблението, в такава депресия в момента са всичките ни външнотърговски партньори и за това все още имаме свит износ от там и свити приходи.Когато трябваше да се вземат някакви мерки за предстоящата криза- отговорните за тези мерки обясняваха че криза няма да има.Докъто не се въстановят напълно всичките ни търговки партньори- няма да имаме увеличение на приходите, производството и потреблението.Приходите са свити с 45% спрямо същият период от миналата година, разходите обаче са същите.При предишното правителство нямахме намаление на износа и нямахме намаление на производството и потреблението, в момента външнотърговските ни партньори имат някакви индикации за въстановяване в рамките на част от процента, но това е по скоро индекс отколкото реално изражение.Нали не очакваш от днес Германците да обявят че кризата е свършила и да започнат да си купуват Майбах на лизинг?Ще минат поне две години докъто се въстанови потреблението при тях в рамките на нивата отпреди кризата, то там и това ще има изражение и при нас.Айде сега както те е учила учителката ти- продължавай да питаш защо.Да те беше научила и да поппрочетеш нещо преди да питаш...

211

хахо

преди 14 години

Тоя *** Богданов, първо да стане родител и да отгледа едно дете, пък тогава да ми дава оценки. ***. А колко осигуровки сме внесли с жена ми и колко *** и бюрократи сме откърмили?

210

111

преди 14 години

АЗ НЕЗНАМ ДРУГ НАЧИН ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗА ОСВЕН ХИПЕРИНФЛАЦИЯ. ВИЕ АКО ЗНАЕТЕ, ГО КАЖЕТЕ. ТАКА, ЧЕ ... ТОВА НИ ЧАКА.

209

ННН

преди 14 години

УВЕЛИЧЕТЕ ДЕПУТАТСКИТЕ КЮФТЕТА И ЩЕ ЗАКЪРПИТЕ БЮДЖЕТА

208

безплатен бонус

преди 14 години

Американците ни навлякоха световната финансова криза. А Дянков получихме от тях като безплатен бонус към нея!

207

мммм

преди 14 години

Защо не се захванат с фирмите, които осигуряват и облагат с данъци на минимална заплата, а всички знаем, че се плаща много повечеЗащото всички те са обвързани с тях...

206

АЗ

преди 14 години

Това е поредната подигравка с обикновените и работещи хора. Нека първо антикризисните мерки бъдат за всички министерства, депутати и други висши инстанции оттам ще има доста спестявания за държавата. А не от майчинството което е от смешните 240лв. и 10% от 136лв. пенсия много добре сте решили министър Дянков скоро ще напълните бюджета и ще излезем от кризата браво поздравления.

205

Анонимен

преди 14 години

Не се сърдете на Дянков, защото човека явно има психо проблеми и нещо спря да се изхфърга с фукането.

204

Червената помия

преди 14 години

На запад , доколкото имам наблюдения, от 50 години държавите НЕ СА ПРЕЧЕЛИ на малкия и среден бизнес.А у нас е по-изгодно и доходно да си държавен служител зад бюро с 300-400 лева заплата, отколкото да отвориш малка фирма и да се бориш с бюрокрацията и пазара.Когато стане обратното, по изгодна да бъде да си в частния бизнес а не държавен служител например, тогава ще излезем от кризата.

203

Червената помия

преди 14 години

И на това ще му намерят колая-ще ги приезчислят в евро или долари и пак ще ни накарат за си плащаме по курса на деня.Ако си теглил кредит, нали си видял задължителните букви с малък шрифт най-отдолу:"Банката си запазва правото да променя договора едностранно, като за това не е задължена писменно да информира , а да оповести на видно място."

202

Питаща

преди 14 години

До Raven Ти,скъпи, нищо не ми отговори. Моята учителка по история ме е учила винаги да си задавам въпроса защо. Тая криза, за която така дълбокомислено ми говориш, да не е от тази година? Когато другите европийски страни почнаха да излизат от нея, ние падаме в дупката. Защо, миличък? Защо нямаме приходи, щом другите излизат от кризата? С моя *** мозък си миля, че има много сбъркани работи в цялата ни държава и пак се питам защо. Отговорът е простичък-защото само лаламе.