293

Боби

преди 1 месец

До Ироничен ВСВ лъвския пай от ЛЕНД ЛИЗ идва след Курската битка - Какво се доставя на СССР - Студебейкъри, Форд и Джип - ЛОГИСТИКА. И точно заради това СССР армия от Д-деня - десанта в Нормандия успява да измине 2400км от Украйна до Берли за сметка на 600км изминати от съюзниците. Това без Логистика не може да стане.

292

Боби

преди 1 месец

До Анонимен 291 Да "ТИР"ове включително граждански се ползват за ЛОГИСТИКА но само в тила. В да го кажем 150км зона не се ползва ЖП транспорт и Тирове. Оръжието и боеприпасите се претоварват на армейски камиони. Практически за РФ това са само УРАЛ. КАМАЗ са влекачи и камиони в тила(Изключително уязвими от мини за това не се ползват във фронтовата зона)

291

Анонимен

преди 1 месец

Танкът е отживелица но без него не може. На бойното поле трябва да има нещо което се движи,проходимо е,бронирано е може да стреля снаряди и ракети и има минимум една картечница. Освен това е способно да издържа известно количество демидж. Дроновете са до време-"утре "ще измислят нещо което им смущава сигналът до операторът в определен район и приключват бойните действия

290

Край

преди 1 месец

Това че Пентагона плаща за нещо си милиарди долари не значи, че то става за война. Онова е схема да се точат американските данъкоплатци. Лошото е че и българските го разбраха по трудния начин с едни чертежи ...

289

Боби

преди 1 месец

До Анонимен Не знам до колкото си спомням 14 абрамса са извадени от строя един дори го закараха в Москва. Доставени са 31. А колко руски танка пак не се знае. След като един танк Т-64/72/80 и дори Т-90 изгори не се знае Трофеен ли е, Руски ли е, Ъкраински ли е. Освен това На всеки е ясно Руснаците понеже са в настъпление всичко поразено на бойното поле се прибира от Трофейните бригади и ако може се ремонтира и ползва отново.

288

Анонимен

преди 1 месец

Боби военните камиони нямат нищо общо с тировете .. Брат ми беше в Камбоджа първата мисия със съветския Зил е дърпал спасявал рендета и мерцедеси

287

Ироничен

преди 1 месец

До Боби По каквато искаш класификация, камионите не се водят оръжие. Със същия успех можеш да твърдиш, че хората са "оръжие", защото война не се води и без хора.

286

Боби

преди 1 месец

До Ироничен Ако ми кажеш че може да се води ВОЙНА без ЛОГИСТИКА(КАМИОНИ, ЖП ТРАНСПОРТ, КОРАБИ И ТОВАРНИ САМОЛЕТИ) ще те посъветвам да се върнеш в 8 клас и отново да започнеш да учиш

285

Анонимен

преди 1 месец

До Боби Аз те попитах да ми дадеш броя на загубените американски спрямо броя на загубените руски танкове за същия период, за да видим кой кого "лови".

284

Ироничен

преди 1 месец

До Боби Камиони? Оръжие?

283

Анонимен

преди 1 месец

то по принцип, тая война както и войната в Карабах показаха, че танка е една отживелица

282

Боби

преди 1 месец

До Ироничен Американски с Руски танкове не са се срещали просто. Всички американци са унищожени от мини и дронове

281

Анонимен

преди 1 месец

Абе, Гражданинът Наркоман още преди 2 години каза - дайте ни оръжие и ще видите кво ще ги напрайм ру..нята. От тогава само рев, сълзи и со..оли за още и още оръжие. А Перемогата е само в свареният от наркотиците мозък на Наркоман Номер Едно на Украйна.

280

Боби

преди 1 месец

До Ироничен И БТР-80 са придобивали и други системи като Камиони(за поддръжка на парка около С-400) Турция практически воюва постоянно на фронт около 2000км и се снабдява с всичко което може.

279

Ироничен

преди 1 месец

До Боби "Ловят ги един по един..." Дай приблизителните цифри за загубите на руски и американски танкове откакто американските са на фронта.

278

Анонимен

преди 1 месец

това с гуугъл транслейт ли е превеждано:))) поне малка редакция правете, какви са тия дърворезби и патрони:)))) абе ....опасни сте:)

277

Боби

преди 1 месец

До Анонимен 272 T-72 е БЮДЖЕТЕН / МОБИЛИЗЦИОНЕН ТАНК за Война. Т-90М който 90% от механиката е същия Т-72 има всички екстри. Да електрониката е просто повече. От там и цената. Абрамсите които са пратени в Ъкрайна са да го кажем бюджетен вариант на М1А2. Практически вече 50% са унищожени. Ловят ги един по един...

276

t666

преди 1 месец

Цитат: "Много по-често работим като артилерия. Трябва да разглобите дърворезба или сграда. Имахме случай, когато изстреляхме 17 патрона в къща и тя все още стоеше." Абе аз ли ne вдяван нещо или някой е праскал директно с Translate-a ? Какви дърворезби, какви патрони по къщи......

275

Ироничен

преди 1 месец

До СМЕХ... Една батарея Ес-400 ама това беше преди да започне войната. Оттогава не знам Турция да е купувала руски оръжия от какъвто и да било тип. Ако не броим атмоната централа Аккую, която си е една цъкаща бомба.

274

Ироничен

преди 1 месец

До Горд Българин Аз такова нещо, че украинците търсят руски оръжия ПРЕД натовски никъде не съм прочел, но от друга страна, аз нямам руски чип. А да чета руски "характеристики" е като да не правя разлика между реалност и "руска реалност".