60

Анонимен

преди 8 месеца

На мен ми е през х-я.Голяма новина, няма що.

59

Предатели с Пералня

преди 8 месеца

Ако под над половината имате предвид 99%... да!

58

Анонимен

преди 8 месеца

Книгите не са за повърхностни хора (коне с капаци). Книги развиват мисленето и логиката в ситуации с които човек се сблъсква в живота без да ги е преживял и разширяват кръгозора на всеки който използва наученото в тях за да се реализира пълноценно. В България хората които четат много книги са твърде малко и резултатите на обществото са налице. Тотална нищета и пустота на последния етаж (в кратуната).

57

Анонимна

преди 8 месеца

Прочетох кво пише на стоте лева. Брои ли се? Като за почна работа ще прочета поне десет такива книги, а като започна бизнес, с тонове.

56

Денко Марионетов

преди 8 месеца

Джуджето шут Денков каза: "Аз с терористи не преговарям." Как можеш да говориш така на работягите земеделци, цръвул? Вън Денко Марионетов!

55

Анонимен

преди 8 месеца

И аз чета от "Читанката" на телефона, защото винаги ми е под ръка "книгата" за хартиените издания е по - снобарско и ангажиращо

54

Бай Пешо

преди 8 месеца

Ами не са прочели, защото от работа и ангажименти нямат време. Аз като баща спокойно казвам че от работа, и от учене с децата, защото даскалите не ги е грижа, нямам време да се уамихна, камо ли да прочета книги. Все пак в днешните времена умните и имтелигентните трябва да изкарват парите на римските избиратели.

53

Анонимен

преди 8 месеца

Е, и? То и Киро не може да говори ама с претенции за Наполеон, а Бокича и той баш ерудита с реклама на Майн Рид - Винету, за плъхоподобния с каруцарски изказ академик да споменем ли, Е ли за истеричния фалцет на Асен (ка)... еманация на ***'илите ни са в управлението, вие за обикновените, български граждани се заяждате... забравих и зеления чорап, който обаче чете ли, чете чужди речи, дори се опитва да ги наизустява

52

Турчин от Делиормана

преди 8 месеца

Чета книги на смартфона. Тегля ги от Читанката. Имам приложение за четене на книги. Слушам радиотеатри които тегля от You Tube. Не само български но и турски. Винаги когато работя у дома съм с блутут слушалки и слушам също карбовски както и предавания от СНН Тюрк. Като музика слушам турския певец Mabel Matiz. Нямам тик Ток. Нямам Фейсбук.

51

Сенеката

преди 8 месеца

Но за сметка на това са си типични Дънинг Крюгери...колкото по прости толкова по компетентни по всички въпроси...през комунизъма простите си знаеха мястото а сега дават тон за песен...

50

Хм

преди 8 месеца

От така изнесените данни са 2/3 или около 65%

49

Другарчета,

преди 8 месеца

Четенето на книги не винаги води до поумняване. Запомнете го! Образованието, възпитанието, културата и интелекта са абсолютно различни дарове на природата. Интелектът, например, е по рождение.

48

1

преди 8 месеца

-Ти чел ли си, бай Статко, за Дездемона? -Кой е па тоя? -Не тоя, бай Статко, а Тая. Дездемона е героиня на Шекспир, борец за правата на жените от най-старо време. -Мани бе, ний се чудим как да победим фашистите, а ти ни заглавичкаш с разни шекспири мекспири. Разговор в партизанската землянка, "На живот и смърт", партизански роман. Екранизиран, Ст.Данаилов играе Д-р Милев.

47

Анонимен

преди 8 месеца

В тази страна всичко се обезсмисли, Нашата секретарка на петдесет и кусур години без да ходи на лекции или каквото и да било изведнъж се сдоби с висше образование, че и измислиха и длъжност гл.експерт нищо че е секретарка. В тази страна колкото и да си образован и начетен е все тая, нямаш ли човек. Щом секретарката взема повече от инженера, за какви книги въобще говорим, младите не случайно се изнасят от БГ. Инспекцията на труда си спи дълбок сън и всеки гази закона.

46

Муахаха

преди 8 месеца

ЕдноКнижниците са с Милиарди във Властта, а Отличниците Чели Книги - БезРаботни, БезДомни и в Дрипи - на Улицата! Вие сами си Избирате!!

45

Годината е 2023

преди 8 месеца

какви Книги Ви бият в ТикВуните?!

44

Анонимен

преди 8 месеца

Ако почнат да ми раздвата безусловен базов доход без да работя ще си чета по цял ден.

43

Анонимен

преди 8 месеца

Четенето на книги е развлечение. А от развлечения никой не е станал по-успешен или по-културен. Напротив.

42

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 41. Просто статистиката е обвинение. ръсят безмислици. Ако съм прочел 10 криминалета тая седмица или 5 любовни романа прави ли ме да съм от културните ?

41

Анонимен

преди 8 месеца

Миналата седмица прочетох две книги. Придобих ги с пиратски способи, не съм дал пари за тях. Но не това е важното. Важното е, че ни съм поумнял, ни ми се е вдигнала заплатата, ни се е разкрасила жената. Напротив, след една възраст от ден на ден намалява броя на мозъчните клетки, респективно затъпяваш. Заплатата ми де факто се е смалила от инфлацията, а жената е с една седмица по-стара. Та въпроса ми е, кво от туй че някой бил чел. Проблема идва от тези, които не са чели в училище, туй то.