31

Анонимен

преди 10 месеца

Колко много зло, само за да се крепи чрез военната промишленост някаква безполезна измислена държава на 200 години...

30

Само да вметна

преди 10 месеца

Америка нещо тръгна През Просото мисля! То не че и Улавите в Брюксел,не ги следват!-:( Ама тук е Европа все пак! И да война е в Украйна! И ако си мислят Янките,че с тези " боеприпаси", ще помогнат на Украинският " Запек", демек " Контранастъпление" да Избие повече Руснаци няма да стане!! Руснаците също ще извадят от складовете си подобен боеприпас и да му мислят Украинците! ЕС мисля че е Време,да си застане Твърдо на местото! Заяждането с Русия не е в полза на Европа!!!Така действия вече от ЕС!!

29

Анонимен

преди 10 месеца

какво спечели ФАЩ във Виетнам бе аланколу? Изтеглиха се като губещи, северен Виетнам победи в тази война!

28

Анонимен

преди 10 месеца

Значи СССР можеше да въоръжава Виетнам, но САЩ не може да въоръжава Украйна, другари? САЩ спечели във Виетнам, защото в крайна сметка комунизъмa не се разпространи в Южен Виетнам и в останалата част на Азия.

27

Анонимен

преди 10 месеца

Американски бартер: Ние на вас бомби, вие на нас - нефт.

26

Анонимен

преди 10 месеца

Този военен конфликт развързва ръцете на Руснаците сега на сащ ще им е много трудно да разпалят някоя война. Нали се сещате, че ако това се случи нападната страна веднага ще бъде снабдена с оръжие но проверено и което с лекота унищожава американската бойна техника.

25

Анонимен

преди 10 месеца

Ми некой трябва да ги върне на САЩ. За да си изчистят кармата де, не за друго.

24

В.

преди 10 месеца

Използваха касетъчни мини срещу Виетконг.

23

Въпрос

преди 10 месеца

Как точно ги преследват, да не са оживяли?

22

Анонимен

преди 10 месеца

Моля да поясните и какви са последствията от касетъчните еьплозиви използвани от СССР в Афганистан. Благодаря!

21

Анонимен

преди 10 месеца

Наложи се да проверя в Уикипедия, защото се обърках - Виетнам пише в заглавието, пък после Лаос. Оказа се, че между 1964 г. и 1973 г. по време на Виетнамската война САЩ са бомбардирали и съседен Лаос, като са хвърляли средно по 8 бомби на минута. 260 милиона бомби общо, по-голямата част от тях касетъчни, като 30% не са експлоадирали. От 1964 г. до 2016 г. от касетъчните бомби са загинали около 29 хил. души.

20

Анонимен

преди 10 месеца

Хубаво е да съобщите ,че днешните касетачни бомби МADE IN USA,имат малко общо с тези от преди 60г.Сега снарядите се самовзривяват 1минута след като са паднали на земята.Или другият вид,който блокира взривателя и ,дори и да удрят в земята касетачният снаряд не се взривява.Руските касетки ,разбира се нямат такива екстри.

19

Анонимен

преди 10 месеца

Според Хендикап Интернешънъл, в различни части на света има 440 000 000 неизбухнали касетъчни боеприпаси, които застрашават близо 400 000 000 души. Най-засегнатите от това явление страни са Афганистан, Камбоджа, Ирак, Лаос и Виетнам. България също е производител на касетъчни боеприпаси. Касетъчните боеприпаси на САЩ се са оцветени в жълто, оранжево и червено. Децата, които намират тези цветни бомбички често ги мислят за играчки. САЩ нямали друго оръжие за изпращане, но това не е оправдание.

18

Анонимен

преди 10 месеца

Няма щастие,където е стъпил англосакският ботуш.Изрoдииии,днес са открили паметник на сатаната в Америка ,какво да ги коментираме

17

Анонимен

преди 10 месеца

Денков да каже защо подкрепя изпращането на касетъчните бомби,след като България е една от страните подписали Конвенция срещу касетъчните боеприпаси?

16

IQ 3.14

преди 10 месеца

В Краматорск руснаците изстреляли преди година касетъчна ракетаНа 8 април 2022 г. на гарата загинаха 60 цивилни укранци и 111 бяха раненисега.бг , 08.04.2023.

15

Анонимен

преди 10 месеца

Ако нямаше руско-китайска комунистическа намеса в Индокитайският п-ов,нямаше да има и касетачни бомби.

14

Анонимен

преди 10 месеца

А химическите оръжия?Що не ги споменавате?

13

Анонимен

преди 10 месеца

Чудна ПВО система е С-75 "Двина", 3, чичо Сам беше набит! Срамно се изтегли от Сайгон. Виетнам се обедини в една държава. Минаха години и какво да видим - съвременен Виетнам забрави бомбандировките, нaпaлмa и зверствата и заприлича на забравилата атомните бомби Япония.

12

Анонимен

преди 10 месеца

Световните звeровe САЩ и Англия .Колко хора са избили,за пари и власт осакатиха милиони хора на планетата.Не се на ядоха на ресурси