144

Анонимен

преди 1 година

Негодници, играят срещу товарищ Путин. Изглежда че не им пука от Сарматите и Посейдоните на германците за разлика от плашливите български русофили.

143

Коментар

преди 1 година

Правилно постъпват Германците. Тичат към финала, значи скоро ще стартират от начало - дърва, въглища, нафта, газ, кафяв ток и ВЕИ към 2223г.

142

Shark

преди 1 година

Германците вече стоят на студено. И още по-студено ще им става заради тези глуупости, които се правят. Ей така е дошъл Хитлер на власт, добре е отвреме на време да си припомнят историята, защото е на път да се повтори.

141

Анонимен

преди 1 година

До Владо - 138 - то и сега има конкурентна среда между хипермаркетите, а също и между бензиностанциите, ама цените нещо..........

140

Анонимен

преди 1 година

Спете о*вце спете. Докато не стигнем точката от която няма връщане назад.После и да пискате ще е все тая.

139

Анонимен

преди 1 година

Крайно време е да осъзнаем, че екоталибаните представяват реална опастност, която трябва да бъде ликвидирана преди тя да е ликвидирала нас! Тези хора са фанатици с тях диалог не може и не трябва да се води. Не можем да правим отстъпки до безкрай, бавно но сигурно върху нашия живот се налага една либерастка диктатура, прокарват се тихомълком социопатски закони и политики, които ограничават свободата ни, правото ни избор, стандарта ни живот, рушат традициите, културата и бита ни.

138

Анонимен

преди 1 година

До ВладоКой ти каза, че има опастност за живота на Земята? Климата на нашета планета е динамичен, той се променя постоянно, така че не се случва нищо екстремно с понижаване или покачване с 1-2 градуса. Науката отдавна е доказала, че при по-високи глобални температури от днешните живота е прецъфтявал. Цялата тези климатична истерия няма нищо общо със здравия разум, това е религия, тук става въпрос единствено за власт и пари - овцете вярващи в климатичния апокалипсис са достойни за съжаление.

137

баба мара

преди 1 година

и нас какво ни интересува това глу=па=ците си затвориха аец ние ще мислим с каквоще се отопляват с наденички и бира

136

Анонимен

преди 1 година

Идеята не е в отоплението, а другаде! Немците искат да се изкарат зелени и да обложат така вноса на всички останали като мръсен и незелен! Така ще спрат конкурентните стоки и само те ще изнасят. За целта трябва да се създаде принудителен консенсус в света, че зеленото е цел на всички и това да се фиксира в международни документи. Веднъж това постигнато немците ще цакат наред световните китайци с еко мита и ще надхитрят всички! Доколко тази стратегия ще проработи е хазартно и без кръчмар.

135

Шопа

преди 1 година

Немците как са го подкарали скоро сами ще се ликвидрат , взимат драстични решения и мерки в ущърб на населението на страната си . Явно все още живеят в заблуда ,че икономиката им расте а мигрантите ,които прибират им помагат за това .

134

Владо

преди 1 година

До 135 - няма да се минава на борсови цени. Ако държавата го направи, както трябва ще се създаде среда, в която ще се появят множество оператори, които ще са в среда на конкуренция и ще се подписват срочни договори с тях, както е в Европа. Ако има истинска конкуренция цените ще са ниски. Ще се направят и енергийни кооперации, които ще инвестират във възобновяеми източници и тока ще бъде още по-евтин. АКО държавата го направи, както трябва.

133

Анонимен

преди 1 година

Климатично неутрално вече се хванаха яко да копат въглища да имат за зимъска :)

132

Владо

преди 1 година

До 132 - ходил съм в скандинавските страни през зимата, така че тези глупости ги говорете, на който има желание да слуша :) Термопомпите РАБОТЯТ и на -20 градуса, и създават комфортна температура, особено ако са в комбинация с подово. И пак са по-евтини от всичко останало. В момента първоначалната инвестиция наистина е голяма, но с годините се изплаща, за който си е направил сметка. В БГ нямаме спестени пари и гроздето винаги е кисело :) Въпреки подобно ганьовско мислене бъдещето идва :)

131

Анонимен

преди 1 година

Икономиката на термопомпата работи при ниски цени на електроенергията, както е за българските домакинства в момента - около 25ст за кkw/h. Термопомпата спестява средни около 3 пъти изразходваната енергия, т.е. при текущата цена за електричество 1 kw/h с термопомпа ще бъде около 8 сттинки. Разбира се, ако се премине към борсови цени за домакинствата на Ел. Енергия - 3 до 4 пъти по високи от текущата цена, инвестицията в термопомпа (около 20 Хил лева) ще се обезмисли.

130

Анонимен

преди 1 година

Супер, ще има повече газ на по-ниски цени за нормалните хора. Ще горим газ, а електричеството ще продаваме на германците да се топлят с термопомпи.

129

Анонимен

преди 1 година

Е как ще се топлят със "соларни затоплящи устройства", като в Германия няма достатъчно слънце целогодишно? И вятър няма, за да правят толкова енергия от вятъра. И подходящи водни ресурси нямат... Е, затова пък си имат изумително умни и адекватни ...ха ха... политици, които ги водят към светли бъднини.

128

Анонимен

преди 1 година

До ВладоВ Скандинавските страни за препоръчителна стайна температура се препоръчва 17 градуса през деня и 15 през нощта. Спят с термо панталони и блузи.С по 3 одеала. Тая година в Норвегия бяха издали препоръка да си светят с по една 8.5 ватова лед крушка на стая за да пестят ток. Зелените са психари те по принцип са свикнали да спят по улиците или в гората.И да ядат рециклирана растителност.

127

Владо

преди 1 година

До 129 - в предишния коментар казах, че не струват малко пари, но че с разрастване на мащаба цените ще паднат значително. Преди 10 години слънчевите панели бяха в пъти по-скъпи от сега. Ще се направят варианти и за блокове и за всички видове сгради. Успелите хора приветстват промените и бъдещето. Закостенелите и бедните искат да са богати, но не искат никакви промени от тяхна страна. Това не може да стане даже и с комунизъм :)

126

Анонимен

преди 1 година

Термопомпата не може да стопли едно жилище при продължителни, ниски температури. Дори тук в Англия където рядко температурите зимата падат под нула термопомпите не са изгодни. А като сметнеш инвестицията (10к паунда) и цената на електроенергията не виждам как това да е добро решение.

125

до Владо

преди 1 година

Колко струва и колко хора могат да си го позволят? В В блок на 10тия етаж как е?