87

Albi

преди 1 година

Е, който иска да си живее в държавата там се навира, нормално.Другите варианти са - чужбина, дето вече и там полза няма или в малък град, дето за държавна работа трябва да си платиш или работиш за частника. Жената касиерка, мъжът разнос общо 2000, до къде стигат не знам, без деца може и да оцелеят. Да, обаче в някои градове е същата скъпотия като София, храни, заведения, услуги само наемите по-човешки, сметките са същите. Парите 3-4 пъти по-малко.

86

Анонимен

преди 1 година

Я си живеем на село и ми е много добре. Имах спестявания и на дъщерята купих апартамент в София преди 3 години. Софията е за по-младите вече, скъпи са къщите там, ама то вече кое не е скъпо. Който има пари, да купува

85

Анонимен

преди 1 година

Преди година цените не са били 80000 за 3 стаен, а доста повече.

84

Анонимен

преди 1 година

В Инвестор има анализ на УниКредит Булбанк от вчера за имотния пазар,банката има базов сценарии за СПАД от 5,10% в цените на имотите за 2023 година.Причината ,агресивното вдигане на лихвите от Европейската банка .Пак УниКредит казват че над 30% са надути и надценени имотите в София и не само.Лагард шефа на ЕЦБ ,в Литва или Естония беше ,каза онзи ден че не могат да чакат,и ще вдигат още лихвите и още мерки ще има за да спрат инфлацията ,не се лъжете по тези материали,това са лъжи !!

83

Анонимен

преди 1 година

Българинът все си мисли, че някой го цака, такъв ни е манталитета. Но с тоя манталитет човек няма да стигне много по-далеч от малък провинциален град. А в много отношения София се доближава до други европейски градове. Никой не иска да плаща луди пари за имот, но така е, ако искаш да живееш в Европа. Виж в Грузия например има апартаменти по 15000 евро. Ти си решаваш, българино

82

Анонимен

преди 1 година

Забавното е че за ипотека банката иска жена ви да е съдлъжник. Да кажем обичате се взимате за 20 години. Статистиката показва че 68% от браковете се разпадат до 10тата година. И после освен ипотека ще плащате и на адвокати!

81

Анонимен

преди 1 година

Средна цена на кв.м ново жилище в София е 1800 евро.Ама влизат и общи части и жилището се продава на замазка. За да се приведе в годен за живеене вид трябва да се дадат още доста пари.Така реалната цена без общи части и с довършителните работи излиза 2500 евро или 5000 лв.Апартамент 100 квадрата излиза половин милион. Същевременно 30 процента от жилищата са необитаеми.

80

2

преди 1 година

Да са живи и здрави тези хора, които толкова силно вярват във вечния растеж в България, че със 100к лева спестени си купуват имот за 350к лева. Тоест са взели 250к заем+ 100к лихви. Обща цена на имота 450к.При наем 1к на месец го изплащаш за 450 месеца. Като добавим данъци, обзавеждане и т.н станаха 500 месеца.Златна инвестиция!

79

Фалшива новина

преди 1 година

Ето линк с цените на квадратен метър в София по квартали за април 2021:https://money.bg/property/kakvi-sa-aktualnite-tseni-na-zhilishtata-v-otdelnite-kvartali-na-sofiya.htmlЕто и линк за същото сега:https://imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=14Нищо общо с истината!

78

Анонимен

преди 1 година

Който може - купува,който не може - реве и плюе

77

Анонимен

преди 1 година

До ФактиТака е! Макар и да имаше спад през 2008-2010 и цените в Лозенец от 500 евра на квадрат станаха 400, сега 14 години по-късно гонят 2000 евра. За това, който може, да купува, за да не реве после

76

Анонимен

преди 1 година

Аз имам нспестен някой лев и вече се оглеждам за апартамент. С жена ми искаме да създадем семейство и не мисля, да живея под наем. А с това, че ще изплащам жилището цял живот съм се примирил, то и на запад е така.

75

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 89 - Не е лошо никак като идея, но въпросът е, че не знае кой ще е на власт. Няма значение, дали ще са руснаци или украйнци - на някой все ще му скимне великата идея, да отнема имоти, че да спести 2-3 милиона бездомни.

74

Анонимен

преди 1 година

До Рекламата - Ми подай ти ве! За кво некой друг ти върши работата?

73

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 83 - Аз не съм се наблбокал с дългове, така че и да ме занулят, пак нема се мятам отникъде :)

72

Сълза и смях

преди 1 година

От няколко месеца следя 5-6 имота в Ман. Ливади....засега всички свалиха цените надолу през последните 3 месеца.

71

Факти

преди 1 година

Говореше се за имотен балон и преди финансовата криза 2008ма, точно тогава купих апартамент в Лозенец на цена от близо ?500 на квадрат. Приятели и познати казаха, че съм луд. Сега цената е близо ?2000. Факт!

70

Българин

преди 1 година

Като няма кой да купува, ще поевтинеят.

69

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 82 - Ще мина 5%, но няма да спрат на 5%. Началото на 2024-а може да видим и 8 процента, а ако Джо Байдън е още президент, може и да стигнем 10%...

68

Анонимен

преди 1 година

до приятелски съвет: естествено че имотите винаги ще ги има. Проблемът е че идните години много хора ще си загубят работата и ще им вдигнат лихвите. Много имоти ще бъдат пласирани от баните защото малко ще могат да си ги позволят. Гледам числата и ви съветвам да кътате пари за да не ви се наложи да си теглите куршума!