132

Анонимен

преди 2 години

Проблема са санкциите а не рублата.

131

До 159

преди 2 години

Първо това не е вярно и второ какво от това, Турция има 70% инфлация тая година, не че е добре, ама не са фалирали още.

130

Анонимен

преди 2 години

Сеитбата е Украйна едва достигна 50% от показателите за 2021 г. Предстоящата жътва няма да стигне и този показател, миналогодишното зърно е затворено в складовете, животновъдите започнаха да колят животни, защото няма с какво да ги хранят. Допълнително към всичко това са и непрекъснатите бойни действия.

129

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 158 "за 30 години 2 милиона измряха" Ами, кво да правим, не е измислено хапче за безсмъртие, но ако измислиш ще помогнеш много. :)))) Действай.

128

Сата НАТО

преди 2 години

Никой не казва, че няма минуси и за нас, но пред перспективата да станем руски роби, и сух хляб ще ям, и на студено ще стоя.

127

Анонимен

преди 2 години

Щом лева и еврото са толкова силни, защо 90% от българите живеят в бедност?

126

Само питам

преди 2 години

Щом толкова е силна рублата защо нито един от проруските политици в България не държи спестяванията си в рубли а в евро или долари? Шмотното им състояние е публична информация и всеки може да се убеди в това!

125

Анонимен

преди 2 години

Инфалцията в Русия е по-ниска от инфлацията в ЕС, въпреки всички санкции които и наложиха.

124

Анонимен

преди 2 години

до Анонимен - Никой не е измислил безсмъртието, но българите са световни шампиони по измиране, за 30 години от 9 милиона станаха 5 милиона - 2 милиона измряха, а други два милиона отидоха да мият улиците на западняците

123

До 149

преди 2 години

Всъщност инфлацията в Русия е към 20% на годишна база и всички мерки който взимат са временни, които ще им дадат най-много година, след това следва апокалипсиса за Русия.

122

Реалност

преди 2 години

До До Реалност "Тоест повишаване на лихвите означава инфлация?" В директна корелация са. Лихвите са инструмент за озаптяване на инфлацията. Разбира се, това е грубо казано, има много повече, но в Русия това, което се вижда е свързано с инфлацията. Защо рублата уж се покачва - трябва финансовия гений в Кремъл да отговори. Знам, че в КГБ силно наблягат на финансите. :))))

121

Анонимен

преди 2 години

Скоро 400 рубли за 1$

120

До Реалност

преди 2 години

Ок, благодаря. Не съм икономист. Просто ми стана интересно. Тоест повишаване на лихвите означава инфлация?

119

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 142 "още по интересно защо 2 милиона българи измряха" Що, някой народ е измислил безсмъртието и не умира ли? :))))))

118

Икономистъ

преди 2 години

Ако управляващите икономисти на България са същите специалисти, като мержелеещите се тъдява форумни финансисти, маминката е разказана на БеГе аудиторията.

117

Анонимен

преди 2 години

Какво стана с унищожителните санкции, къде е долар за 500 рубли, къде е рухналата руска икономика, къде са масовите протести на руснаците останали без Zara и iPhone и Макдоналдс които излизат да свалят путин, къде е инфлацията 35% - руснаците бяха готови на всичко това, но сега рублата е под 60 рубли за долар, инфлацията е под 15% - по-малко от ЕС, руснаците пак си имат айфон, а в ЕС ще студуват, ще купуват бензин по 5 евро, и дори може и да гладуват.

116

Анонимен

преди 2 години

Мисля, че отново войната в Европа ще бъде спечелена благодарение (освен невероятния героизъм на украинския народ) на тандема САЩ/Великобритания. Струва ми се обаче, че Щатите и Великобритания не са никак склонни да прощават на Путин този път. Мич вече каза, че Путин трябва да бъде натикан в миша дупка. Мич Маконъл много яко кефи. Кисинджър и Чомски не са фактори в случая.

115

Реалност

преди 2 години

До До Реалност "Наистина не ми е ясно - затова питам. :)" Ми хайде да ти дам тогава един жокер: лихвите в Русия повишават ли се от началото на войната или не? :))) Каква е връзката между лихвите и инфлацията?

114

Анонимен

преди 2 години

До Сата НАТО20 - 14 - 11% (сигурно 8 до края на 06 месец) - Ти уж икономически анализи даваш, а пропусна едни 20%.))

113

Сата Н

преди 2 години

България отдавна трябваше да даде оръжия на Украйна - самолети и ПВО. 5-6 български Су-25, 4-5 Оса АКМ, 50 Гвоздики и 3-4 БМ-20 Град и 2/3 руска групировка около Херсон щеше драпа на изток през Днипро, а 1/3 щяха да са леш по нивята. Благодарение на селски по серковци-генерали, БГ отново е на грешната страна на Историята.