61

Анонимен

преди 2 години

Ако не им харесва курса на петербургската борса, да купуват рубли от другаде, да отворят борса за рубли в Лондон или Франкфурт и да купуват от там по изгодно рублита. Русия дава възможост на петербургската борса просто за да бъде коректна, да даде възможност да се придобият рубли да не кажат че Путин им спрял газта.

60

Анонимен

преди 2 години

Това е като във вица, дето ба лъка казал "Абе пичове аз май се *** вах, а?"

59

Анонимен

преди 2 години

ами написано е много ясно ,ако можежеш да четеш, пише защо Путин не може да спре газта и търси къде да я пласира , а Европа се опитва да намили влиянието си от Руската газ ,планът беше това да стане до 2030г ,но събитията изпреварват...

58

Bai Asen

преди 2 години

В продължение на предния ми коментар, демокрацията е приложима при шведи, финландци и т. н, но не и при нас, само помислете 240 аугъзника, не знам си колко комисии, съветници, всякакви хрантутници на държавна хранилка, супер голямо разхищение на средства за заплати на хора, които БВП е 0 за страната, цялата ни система в момента е за тотална смяна, никакъв смисъл от тия 240 палячовци и хилядите около тях...

57

Ох

преди 2 години

Много съм загрижен за Русия, не може да продава на Китай, на Индия цената им е висока и не искат а купуват, ЕС минава на зелени енергии и спира да купува енергоносители от Русия, жал ми е просто за руснаците.

56

Анонимен

преди 2 години

До Бай Кънчо За да купи газ трябва да държи сметки в рубли. И тогава Русия ще ги цака с курса. Може да поиска и златото задържано при санциите.

55

Анонимен

преди 2 години

Пеканов, при вашето "управление" нещата тръгнаха на зле, а едва сега след 10 месеца започвате да го осъзнавате. Да ви таковам прогнозите, уменията, превенцията и познанията.

54

Споко

преди 2 години

Споко. Ако 6-тия пакет санкции не подейства Урсула фон дер Лайен и ЕК ще разработят 7ми пакет санкции и тогава Русия ще фалира.

53

Анонимен

преди 2 години

До до бай Кънчо Ама Русия и така и така не може да купува нищо с $ защото е в санкци. Само рубли но тя може да си печати колко иска рубли и ще живее с години. Има си всичко и $ трябва само ако ще купува нещо от чужбина. Но сакнции и не може и да купува нищо в $.

52

Бай Кънчо

преди 2 години

Ха-ха, ЕС плащал в рубли. Ами нали обменя евро за рубли, то е същата работа. Когато ЕС започне да приема рубли за европейски стоки и да си държи рублите в банкови сметки, тогава се радвайте на рублите.

51

Споко

преди 2 години

Споко, ЕК следващата седмица пуска 6-ти пакет адски санкции срещу Русия - ембарго на руски нефт. ЕС минава на колела и ходене пеша и се отказва от руски нефт. Това ще нанесе опустошителни поражения на руската икономика, Русия ще фалира, украинската армия ще премине в контранастъпление и Русия ще загуби войната и ще ни се моли да им купуваме газта и нефта за 20$ и всичко ще се върне както си беше преди.

50

н2о

преди 2 години

""""На този фон 1/3 от българите живеят около линията на бедност.""""" ----- На кой му пука как живее/оцелява българина?! Важното е МВФ да оситгури 7 Милиарда Долара Всеки Месец за нуждите на у.Сраина и допълнително за у.Сраинските "бежанци"!

49

Анонимен

преди 2 години

Урсула фон дер Лайен в интервю за германския вестник Билд отново предрече неизбежен фалит на Русия. "Всяка седмица санкциите задълбочават проблемите в руската икономика: износът се срина със 70%. БВП се сринa с 11%. Националният фалит на Русия е само въпрос на време", казва тя.

48

Анонимен

преди 2 години

До до бай Кънчо "Путин не може да спре газта за Европа" - а стига бе, нали Европа щеше да спре да купува газ от Русия? Защо обърна плочата?

47

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 38....И мисля, че всичко зависи от тях!

46

Анонимен

преди 2 години

До 23: Човече, обади се на Радев, Нинова, Копейкин, Янев, Волгин и "вся остальная ***"-пригответе куфарите и заминавайте спешно за Москва. И най добре си останете там. Вземете си рублите и своите семейства. Емигрирайте незабавно. Животът там е прекрасен както ти сам пишеш.

45

Анонимен

преди 2 години

На Русия не им трябват "свежите" долари и евра. Плащайте в рубли, иначе студ.

44

Bai Asen

преди 2 години

Демокрацията не е за българина, българският търговец е алчен и безскрупулен, то се вижда от невероятната спекула, която се шири, затова трябва да е диктатура и държавата да определя цените, защото оставиш ли *** Балкански да си разиграва коня, се стига до сегашните ***, в коити сме. Ама има едни 10-20 хиляди крадци, дето демокрацията им пасна идеално, и кокала няма да го пуснат без бой, много маймуни има на клона, заради които целия народ страда.

43

Дедо Давитко

преди 2 години

Хе-хе тея се усетиха да говорят за инфлация след като цените се успокоиха и дори леко спаднаха. Бензина например не е мърдал вече месец. Общо взето цените достигнаха новото си равновесно положение и това е което може да се изтиска при сегашната световна ситуация. Само нова промяна в ситуацията може отново да ги наклони в някаква посока която не е задължително да бъде нагоре. Ако например Украйна въдвори руснаците, със сигурност ше има спад в цените.

42

Анонимен

преди 2 години

До до бай Кънчо---ЕС намери начин да плати руския газ с рубли