54

Дедо

преди 2 години

Такива дето изнасят квалифицирана работна ръка 30 години , не могат да твърдят , че имат нужда от такава ! Такива хора просто нямат нужда от квалифицирани работници , защото просто не знаят какво да правят с тях !!!

53

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 52 Чуждите внасят чужди от ЕС и не им трябват българи. Българи вземат само ако са на минималка. тяхна.

52

ПорЦелан

преди 2 години

Аз съм софтуерен инженер, старши. От 1997 не работя за български компании. Това което знам от познати е че няма смисъл да работиш за такива. Нито като заплащане нито като отношение.

51

Анонимен

преди 2 години

В Европейските държави има работодатели с култура и отношение към хората. При нас *** Балкански гледа да те прекара и ако може да не ти плати е най добре. Почти няма Българска фирма от , която хората да се хвалят и да са доволни.

50

Анонимен

преди 2 години

То доходите в IT затова се вдигнаха, защото влязоха чужди фирми в България и започнаха да дават хубави пари. Ако останеше на българите... Сега всеки вече работи за чужди компании които плащат.

49

Янаки

преди 2 години

Ако не оправите заплащането ще има да чакате работна ръка още 1000 години и то без резултат

48

Анонимен

преди 2 години

Тотална лъжа е ако си от провинцията ириятели казват че направо ги връщат и им отказват работа в провинцията. В София само перат пари от имоти.

47

Анонимен

преди 2 години

Всичко се изнася от тук, заради ниските заплати, тея си мечтаят за нещо. Ще ви дойде някой с тези условия за работа... По морето идват да работят през лятото разни от Молдова и Украйна и после не повтарят. Като се опарят веднъж...

46

Алекс

преди 2 години

Никакъв внос на работна ръка.Проблем с намирането на кадри имат единствено алчните чорбаджии,които искат да им работиш за жълти стотинки.Свърши тази.България е член на ЕС.

45

Хаа

преди 2 години

Един поет е описал българския "работодател" като.....чорбаджията изедник. Те в това проблема с работната ръка.

44

Анонимен

преди 2 години

Браво бг стоят безработни и ще внасят за да има още безработни българи. Тоя бизнес освен българоубийци няма друго думичка за тях.

43

Stanich78

преди 2 години

Изнесоха нашите сега ще викаме некадърност от чужбина

42

Джеки Чан

преди 2 години

Само за един ден квалифициран китаец в България ще се деквалифицира и ще стане пияница който повтаря "Съсипаха я тази държава!"

41

Анонимен

преди 2 години

Дори от Афганистан да вкараме талибански учени, то нямаме в какъв сфектор на науката да ги вкараме, че отдавна ликвидидирахме всичко. По-селско изказване няма! Ще вкарвал работна ръка! Тая ръка къде ще бачка? IT-та обаче отдавна нямат място тук. Беше то по Тошово, като имаше училището в Правец-едно отпървите в света. Днес са голо вода. Средна ръка занаятчии.

40

хикс

преди 2 години

Който има необходимите знания , не работи в България или ако работи , го прави за друга държава , просто физически е в България

39

Анонимен

преди 2 години

Хората от IT сектора не е нужно да са физически на едно място, за да работят. Всички работят от вкъщи - престанете с фалшивите си новини.

38

Спасов

преди 2 години

Ако Бъчваров беше квалифициран дори той нямаше да иска да работи за себе си. Ама добре че не е.

37

Анонимен

преди 2 години

Отваряш статистика за средна работна заплата и условия на живот в Европа, виждаш че България е на последно място и си казваш "Супер, веднага си купувам билет за там"

36

Анонимен

преди 2 години

Бъчваров 6 еврака и идвам да обучавам студенти при тебе.

35

Пешо

преди 2 години

Квалифицирани няма да дойдат защото давате малко пари. Обучете си неквалифицирани... докато и те не са избягали в Германия.