33

Анонимен

преди 2 години

Това е здравен картон, няма нишо общо с фашисткия сертификат.

32

Имунизационни

преди 2 години

паспорти имаше и преди, даже кръвната група и резус-фактор бяха посочени. Но не са били задължителни. Слагаха печати с годинта и вида на поставената ваксина. Ако искаш, правиш си такъв. Малка бяла хартийка с 4 странички. Със ситни букви пишеше, че е препоръчително да се носи с личните документи, ако в случай на инцидент, лицето не може да даде информация. Издаваха се и международни такива паспорти, не сертификати, на хора пътуващи към рискови от зараза държави. Нищо общо със сегашната пр0ст0тия.

31

Morgan Freeman

преди 2 години

До: номер 23 Невяра в науката???Ама в науката кой каза че трябвало да се вярва??? Ти сериозно ли???Учените по природа са хора скептици! Те се съмняват във всеки и във всичко! Основата на науката са доказателствата! Това е науката братче! Няма вяра! Повечето учени са емпирични скептици, които признават възможността за познание, основано на доказателства, но поддържат, че нови доказателства винаги могат да доведат до преосмислянето на предишни заключения!

30

MaйMyнaтa

преди 2 години

Гова оэначава, че се връщаме много наэад. Което е добре, в сравнение с чaлгa, пpocтитyция, краж6а, лъжа и нapкoмания в наши дни.

29

Анонимен

преди 2 години

Абе неграмотници откъде накъде цензурирате българската класика бай Гааньоо на Алеко бе? Пак ли от Брюксел е забранено? Ваксина няма да си сложа никога точно защото го искат брюкселските фашисти.

28

Анонимен

преди 2 години

Да не би да твърдите, че тези, дека са го немали това кестере, не им е било позволено да пътуват, да се срещат с хора, да идат на кръчма, да пазаруват, да продават, да дишат и да живеят? Верно ли това твърдите? Османската имерия, в сравнение със съвременния нациски и хомосексуален ЕС, е хуманно общество с високо морални ценности и идеали! Никой не си е позволил за такава хартия да ограничава хората и да унищожава икономиката и живота.

27

Анонимен

преди 2 години

Едва ли на бай *** са му искали сертификат за да шета из трговските обекти.

26

Анонимен

преди 2 години

Сравнявате ваксина срещу едра шарка, която се поставя веднъж в човешкия живот срещу изключително смъртоносно заболяване и сертификат, издаден след век от създаването й с експериментална недоноска? А после питате защо хората не ви се връзват на пропагандата! Е как да се връзват на такива неграмотни писаници? Чудя се как ви плащат и не са ви изволнили всички ***!

25

Анонимен

преди 2 години

Човек вярваа в богове, нарича се религия. Не съм чул за такава секта, вярващи в науката и въпросът е правилен: Коя по-точно? Например расовата теория е забранена в ЕС но се изучава в Китай. Там има много научни трудове за жълтата раса - най- великата на земята.

24

Анонимен

преди 2 години

Щом османскте турци са ни искали сертификат тичам да се ваксинирам убеихте ме.

23

Анонимен

преди 2 години

Само пропускат да кажат, че тези ваксини тогава са били изпитани, а не забъркани за няколко месеца.

22

Wutte von Shopenhous

преди 2 години

Ега ми покажете османска декларация за информирано съгласие за ваксинация, е те тогиз ша *** убедите че ше требе да се вапцинирам със незадължителните вапцини срещу модернио коронавирус SARS-CoV-2!!!

21

Анонимен

преди 2 години

И проституциятa..

20

Анонимен

преди 2 години

Вие самите си живеете в 19 век. Вяра в магии и невяра в науката.

19

Анонимен

преди 2 години

то и робството е старо колко света

18

Анонимен

преди 2 години

И аз се сетих за Моканина...

17

Анонимен

преди 2 години

Преди 1000 години за крепостните селяни еимало доста мерки. Да се върнем в средновековието ли?

16

Анонимен

преди 2 години

Не сравнявайте недоразумението ваксина срещу ковид с тази, за едра шарка. Втората се поставя веднъж в живота, ваксинираните не разнасят зараза и не боледуват. А едрата шарка отнема живота на повечето от половината заразени. Много по-опасна е. Съвременното недоносче е безсмислено, няма такъв ефект, а и е опасно и недоизследвано.

15

Анонимен

преди 2 години

ЕС с мракобесната Османска империя ли се сравнява? Боже, колко мъка има по този свят, Боже.

14

Анонимен

преди 2 години

А сертификати за това, че участват в медицински експерименти имало ли е? Щото сега такива ни раздават.