23

До Кр. Анг.

преди 3 години

Драги писачо, "работил" по горната статия, необходимо е да притежаваш по-висока степен на грамотност, щом пишеш за просвета и култура...

22

Анонимен

преди 3 години

До АнонименСледващата крачка е да поискаме българския език да стане официален език за ЕС.........:))))))))))))))), :)))))))))))))))))))))), :))))))))))))))))))))))))))))))))))Има адски много мъка в България като и много психиатрично болни българи!

21

Стига псевдопатриоти

преди 3 години

По смисъла на този идиотизъм, не трябва да празнуваме Светите братя Кирил и Методий, защото те нямат нищо общо с България, а глаголицата е специално изработена и разпространена първо във Великоморавия!

20

Драги

преди 3 години

***, необходимо е да притежаваш по-висока степен на грамотност, щом пишеш статии за просвета и култура. По-конкретно, празниците не се Оказват в член еди-кой си. Провери в речника как се пише това, което си искал да ни кажеш.

19

Анонимен

преди 3 години

Явно има и такива, които не разбират колко е важно това решение. Следващата крачка е да поискаме българския език да стане официален език за ЕС. Това признание ще е по-важно от всичките милиарди, които получаваме, защото ще ни затвърди като НАРОД, а не като последните бедняци. Пари се печелят, но духовност се наследява от предците ни, не го забравяйте. Поне за нещо да се почустваме горди.

18

Анонимен

преди 3 години

До Браво 18Край, от днес цъфтим и връзваме щом българската азбука е наше изобретение! Ще се фръцкаме, ще вдигнем 100 паметника, ще засипем паметници с букети и венци, ще веем байрака и в други ден пак ще посърнем!

17

Анонимен

преди 3 години

До РОСКОСМОСКирилицата е азбука 1 в космоса.........Илюзийте пречат повече отколкото може да си представиш!!!

16

Браво

преди 3 години

Похвално,днес е хубав ден за българските родолюбци.И да продължаваме в същия дух,защото истината е на наша страна.

15

Анонимен

преди 3 години

До България е великаБългария е велика.........Много, много отдавна и все още спорна величина ако вземем под внимание сегашното българско отчаяно състояние. Великите държави по принцип си личат отдалеко, величината им просто се доразвива и процъфтява отново докато при нас провал , простотия и 'комунизъм'!

14

Анонимен

преди 3 години

До 8.."българите" като теб със сигурност!!!.....Българите като мен си живеят живота и се надсмиват над глупостта на повечето българи в България. Прехвърлянето на аргумента обратно е много неадекватен защитен механизъм, приоритет на нискостеблен човечец!:))))))))))

13

Рамзан Кадиров

преди 3 години

Ама нидейте така уа... Ние русофилето знаем, че другарят Ленин е създал славянската азбука за да може всички русофиле да четем мъдрите слова на другарят Путин!

12

РОСКОСМОС

преди 3 години

Кирилицата е азбука 1 в космоса.

11

Анонимен

преди 3 години

ВМРО напълно заслужава името си. Чисти македонци. С тях започва света и с тях свършва. Има си световна история и тя гласи че азбуката е СЛАВЯНСКА византийско производство. Това е и точка. Кирил и Методйй са византийци и никога не са били българи. Какво е написал Климент в последните години от живота си не е доказано. Великия ни лидер П. Стоянов искаше да въведе латиницата понеже наща азбука била руска? ? Е ми продажно племе е македонското.

10

До 10

преди 3 години

Безспорен факт, в резултат на което рушлямските дивaци ни окупират, поробват, а за историята - полуистини и откровени лъжи!

9

България е велика

преди 3 години

България е велика, защото фактически е създала Русия като и е дала и азбуката и християнската вяра и така е направила от безпросветното руско племе народ.

8

Дядо от село

преди 3 години

Който се чувства българин, има повод да празнува.А който се чувства русин, македонец, или славянин- да си ходи в родината.

7

Щерю

преди 3 години

Га дойде от Македония Неделчовски с един голям токмакк ще се изясни каква е...

6

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Правилно.Азбуката е българска!"Голям праз че е българска при положение че една по-голяма част от българите в България са кроманьинци!

5

ГЛАСУВАЛИ

преди 3 години

за - 77 души, против -34, въздържали се -4-***. Общо -111. Питам: КАК СЕ ПРИЕМАТ ЗАКОНИ СПРИСЪСТВАЩИ ПО-МАЛКО ОТ ПОЛОВИНАТА ДЕПУТАТИ В ЗАЛАТА?!!!

4

1234

преди 3 години

*** и. Някой да е оспорвал това!?!?!?!?! Все едно англичаните да имат празник на английсия, шото е техен. Бил е ама вече не е ... Идеален повод всички чужди историци да отрекат делото на К и М, притча и легенда.