28

Сатира

преди 4 години

990 лв. Средна заплата в строителството, доста с син погрешни данните или поне официалните... Няма кой да се хване да работи в този бранш за под 1400-1500 лв.

27

Анонимен

преди 4 години

Трябва да има разделение на професии и заплати Както е писано долу , не може една продавачка в бутик да си играе с телефона по цял ден и да взема същите пари или повече от строител който върши тежка работа на открито в студ или жега

26

морски

преди 4 години

до 25Построените хотели на морето, са само прикритие, за изпраните милиони и милиони.Поставят си любовниците куртизантки за управител.НЕма такава простотия !

25

Анонимен

преди 4 години

Специално ПСТ нищо не прави, ако няма 10% печалба, направете си извода, как я постига

24

Boto

преди 4 години

Търся някой добър работник за половин месец да ми работи на надница каквото има напълно нормални строителни работи. Гипскартон, боя, шпакловка и т.н. Фирма или не все едно. На база статията и коментарите за това време той трябва да вземе 450 лева - Аз ще му дам 900 ако работи съвестно. И няма да има никой щото те тея пари си ги изкарват за 5 дена.

23

Анонимен

преди 4 години

При Соца., във всеки град на Бг имаше "Строителни техникуми", "СПТУ-та по строителство" а, в армията - Строителни войски!Вече - Нема!И тоз проблем обхваща не само "Строителството" а, и всичи области, и отрасли на икономиката и производството в Бг.!!!!!!За 30 годии съсипахме средно образователните професионални учебни заведения(СПТУ) и техникуми!Проблемите с липсата на високо-квалифицирани средни специалисти в Бг ще нараства лавинообразно!

22

Анонимен

преди 4 години

В Германия МИНИМАЛНАТА заплата в строителството е 15 Евро на час! А специалистите с опит и квалификация вземат поне 20-30 Евро на час.

21

Анонимен

преди 4 години

При премиер еднокнижник какво очаквате от бачкаторите ядрена физика ли да са завършили? Бенгалците без да ги оправдавам естествено, че ще предпочетат социалните помощи пред това да гърбята за същите пари.

20

ЕДИ КОЙСИ

преди 4 години

ЕСТЕСТВЕНО РАЗВИТИЕ НА НЕЩАТА

19

Анонимен

преди 4 години

470нето минимална заплата и масова 700 800 лв в ес масова заплата по 4000 5000 10000 25000 евро докато не стане заплата такавац кадри няма да има

18

Анонимен

преди 4 години

не е редно един строител,който работи на атмосферни условия,в студ и пек ,да взима колкото магазинерка или работник в склад или офис.Аз съм в строителството но ако сега се наложи да си сменям работата,да речем ме уволнят,едва ли бих се насочил в същото,след като заплатата ще ми е като на работещ на закрито,ще отида нейде да зареждам рафтове за същата заплата,скоро в строителството ще има още по-голям недостиг

17

ЕС

преди 4 години

Население: 440 млн.България: 6.9 млн.Бизнесът: Няма кадри.Еми другари, щом от такъв голям съюз не може да намерите кадри, значи заплащането ви е ниско. Другарите бизнесмени, да не си мислеха, че вечно ромите ще им бачкат в строителството? За тези пари от 1000-1200 лева, за такъв труден труд. Няма да стане тая работа.Направете стартовите заплати в хамалогиите по 2000-3000 лв, да видите няма ли кадри.

16

Бачкатор

преди 4 години

Кадри няма, а "матриал" има ли?

15

Анонимен

преди 4 години

Къде е оня всезнайко КАРОЛЕВ да се "изкаже" Как ниското заплащане щяло да ни направи "конкурентно способни"Съвсем скоро няма да има държава,ама според к'елемето ние ще сме"цъфнали и завързали"

14

АНТИ

преди 4 години

Кадри няма, щото българина тук не става за капиталист.Крадец не става за капиталист.Чорбаджия-изесник не става за капиталист.

13

Гурбетчия

преди 4 години

Кадри е имало, има и ще има, просто будалите свършиха.....

12

А вие какво очаквате

преди 4 години

За 10 години управление ГЕРБ не направи нито една сериозна реформа!Министрите са назначени мижетурки и никой не смее да клати стабилността на "Генералът".

11

АНТИ

преди 4 години

Тресне ли як земетръса,вашто строителство ново,търсете го на земята !

10

до 6

преди 4 години

Бачкаторите блъскат, затова са и бачкатори- ниска обществена класа, слуги на средната и високата класа. Въпрос на личен избор и самооценка. Въпрос на квалификация. Всеки сам си решава какво иска да бъде- слуга или не. От всичко има на всеки пазар на труда във всяка държава. Има доста други професии, при които се работи много малко, а парите са много. Например моята заплата е петцифрена и има дни, в които нямам и секунда работа. Има и дни, в които работя по 12 часа. При жена ми е същото.

9

The Ghost

преди 4 години

Кадри има, развържете кесиите, кадрите сами ще се появят.