82

Cane 2

преди 4 години

До 84не те разбрах, "някви алтернативни зависимости"... използвах алегория се казва :-) когато някой е злобничък, но се напъва да е интелектуалец .. много му личи. Ползва фрази, коити не разбира, тезите му остават неясни, емоцията се подхранва от интелектуалната немощ да убеждава и преминава във фрустрация ха-ха. Ей това си ти погледнат отстрани. Само от любопитство с каква марка анцуг си облечен сега??? някъв готЯн сигурно. Драмата е ,че такива като теб са повече от такива като мен, нейсе.

81

Абе, Cane

преди 4 години

Ти да не си някъв програмист, че се изказваш като промит мозък и слагаш яко някви алтернативни зависимости, които не са приложими. Такива като тебе дал Господ много на България! И не се притеснявай за моето пазаруване така като те гледам си безсмислен човек и съответно си яко нещастен! Хаха

80

Анонимен

преди 4 години

Докато няма ред на тая територия нищо хубаво няма да се случи!

79

Cane

преди 4 години

До 77Приетялю, чинио ми се, че не си виждал 100 евро, а и не знаеш какво може да се купи с тях. Харесва ти лъскавкото, кой да може да ходи на Витошка според теб? Викаш 100 лева от диаманти са по-престижен резултат от 10 000 лева от лимонада??? Верно ли? Обичаш да надничаш през лъскавките витрини , А? уиндоушопинг, ха-ха , нелепо

78

Анонимен

преди 4 години

То ако зависи от шМенда и далаВалери, ще забранят и почивките в Гърция, само и само да угодят на пишман хотелиерите

77

Анонимен

преди 4 години

Откога английските безработни, израелските тийнейджъри и немските социално слаби станаха платежоспособни?

76

До 73

преди 4 години

Не говорим за основно, а за такова което се използва като някакъв изобщо търговски обект. Собствениците в етажната собственост може да гласуват и да ти искат 5 пъти по-високи такси например.

75

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 77Гонъо е в НС и в бизнеса,той си прави закони,които да му тушират конкуренцията защото не може иначе да прави кинти в условия на конкуренция,дори малка,защото не става за нищо.

74

Анонимен

преди 4 години

Явно *** иска да си живее в турбо селенията и така и трябва. Големите хотели докарват много повече туристи и то платежоспособни, за какво са ми една сурия народ с по 100? в джоба да ми се блъскат по Витошка. Отделно за какво се плашите от това да фигурирате някъде в списък с обекти, които отдават, не сте ли чисти като сълза?

73

Анонимен

преди 4 години

Валери винкела от селската тв скат,работи отново за големите хотелиери по бетономорието,след заона за шума,сега удря и часните квартири, дори стаите са им онкуренция на тези негодници,свикналида бачкат под закрила на държавата, за да бъдат монопол хотелите на мутрите и политицте по морето.

72

Радослав

преди 4 години

Преди да говорим за това какъв да е данъка, дайте да кажат за какво ще се ползват приходите от този данък? С тях ще стягат блокове които са вече пред разпад ли? Ще ги вложат в удължаването на живота на панелните блокове пред срутване ли? Какво? Да не стане като с 5-те еко данъка дето накрая от приход за екология се трансформират в разход за развъждане на бъдещи "социално слаби" гласоподаватели за правилните дупедати? Хайде първо това да кажат, за какво ще се ползват тия пари дето ги искат!!!

71

Анонимен

преди 4 години

До *** 66че то всеки плаща повече местни данъци и ткаси, когато иде реч за жилище което не е основно, ама ти откъде да знаеш, сигурно никога през живота си не си плащал данък, ама иначе спамиш тука

70

Ваня

преди 4 години

Каква сива икономика бе...Направете облекчен режим за чуждестрани туристи, с нищо държавата не помага на бизнеса. Задължават да се регистритат бебета, които нямат и една година навършени и не ползват допълнително легло за да се плащат данъци. Договори с Мюзик про и Профон за музикални права за безбожни пари. Модули за асансьори, за които се плащаха излишни пари. Егати и рекетьорите

69

Анонимен

преди 4 години

До Анонименкакъв касов бон бе, иде реч за онлайн плащане към физическо лице за наем ??? това е доход от наем, декларира се с ГДД, няма никакво значение за какъв срок е наема, тука не иде реч нито за хотелиерска нито за туристическа услуга

68

Анонимен

преди 4 години

Ще искат криминализация, много ясно. Българският бизнесмен е свикнал да вирее само в условия на монопол и удобни институции. Появи ли се конкуренция и той се паникьосва, първата му реакция е веднага да иска забрана и верните му институции да се задействат.

67

Ганьо 66

преди 4 години

Явно имаш баба реститутка и яко бомбиш хората. Тези платформи си предоставят стаи на хотелски принцип и изобщо не е краткосрочен наем това са някви трактовки за да се усукват такива като тебе. Защото ако си легален ще плащаш повече такса смет, по-високи такси към етажната собственост, защото от сутрин до вечер по асансьорите се возят знайни и незнайни "краткосрочни наематели".

66

Анонимен

преди 4 години

А вие чухте ли наглите рейсаджийски представители, които искат криминализация на споделеното пътуване. Ама можело да съществува ... ама със СРС -та да се доказвало дали определено пътуване е споделено или неДо онзи ден, не можели да повишават цените, ако им въведели ТОЛ, а вчера се заканват, че ще вдигат цени. При това само 1/3-та от пътищата ще се таксуват, а останалите са свободни за тях. Свиди им се за 450км път да отделят по 50 ст/пътник за пътна такса.

65

До 53

преди 4 години

Това не са сайтове за обяви, а са комисионерски договори! Защото те взимат комисион от всяка нощувка! Освен това смятам, че е в плюс категоризацията, защото има много които си обявяват една цена в платформата и отиваш и ти казва друга, защото плаща комисион върху обявената в сайта! Комисионата в booking варира и стига до над 25% зависимост някакви техни критерии!

64

Анонимен

преди 4 години

До До 56Първо ДДС 9 % не е за туристичексата услуга, а за хотелиерска услуга, 2-ро за да си регистриран по ДДС годишния ти оборот трябва да е над 50 хил годишно, 3-то туристичеката такса е местен налог и се определя от всяка община отделно както и обхвата и, и 4-то, хубаво е да правиш разлика между туристическа услуга и наем, закона го прави, ама ти откъде да знаеш, сигурно не са ти дали опорни точки за това ;)

63

Винету

преди 4 години

Дране на 10 кожи - гарантирано от герб. Пак гласувайте за мене, за да ви пазя от комунистите!