39

Анонимен

преди 5 години

Точно от хърватите нямакакво да се обиждаме и съм сигурен, че ако не дойдат на власт комунистите - до 10 години ще сме по-добре от Гърция и Хърватска!

38

До анонимен 30

преди 5 години

Пропусна само да кажеш че цените там са същите като у нас и за това русенските молове фалираха-румънските клиенти така и не дойдоха. Ааа, щях да забравя-горивото им е малко по-евтино от нашето. Предполагам заради по-ниските акциз. ДДС-то им също е по-ниско. А и винетките са по-евтини от нашите, макар че пътищата им са си европейски, а не лунен пейзаж.

37

Анонимен

преди 5 години

абе професоре , данъците в Румъния не са високи , прочети горната статия , пише че НАМАЛЯТ ддс от 9% на 5% процента за земеделските продукти . 20% в Бг. та кой е прекараният сега ?

36

Анонимен

преди 5 години

Първо Кроация да уточни какво и е името. Щото в самото хърватско има разделение по въпроса.

35

Анонимен

преди 5 години

Факт в че България и Румъния правят огромни крачки напред и това събуди злобата в мн страни. Нас ни приемаха, като изостанала соц провинция , която става само за подигравка. Но ето че нещата се обърнаха. България в водеща в дигиталните услуги , туризма и цените на живот в Европа. Член на Нато и ЕС .Румъния има огромен потенциал за индустриална икономика - население, газ, заводи и тн. България и Румъния трябва са си помагат , защото никой не ни мисли хубавото.

34

АНТИ

преди 5 години

Питат ли ме дей земята,на Балкански кръстопът,общинари депутати,де не спират да крадат.Тамо аз ще отговоря -Тук корупция вирей.И с цени все по-високи,много тежко се живей.Българийо, крадоха те,поколения наред !Знам, нещата ще оправи,нов режим на Пиночет.

33

до 30

преди 5 години

"Oфициaлнaтa cтaтиcтиĸa, цитиpaнa oт мecтния Rоmаnа ndеr, пoĸaзвa, чe cpeднoтo нeтнo възнaгpaждeниe в ceвepнaтa ни cъceдĸa e дocтигнaлo 2708 лeи или 576 eвpo пpeз юли пpи бpyтнo тaĸaвa oт 4510 лeи или 969 eвpo.Cпopeд пocлeднитe дaнни нa Haциoнaлния cтaтиcтичecĸи инcтитyт в Бългapия в ĸpaя нa втopoтo тpимeceчиe нa гoдинaтa cpeднaтa paбoтнa зaплaтa y нac e в paзмep нa 1125 лeвa или мaлĸo нaд 575 eвpo."ВАЖНО-данъците в румъния са по-високи! Та кой е с по-високи доходи, а?

32

Православен

преди 5 години

Ще стане още по страшно когато организирана престъпна група Герб слезе от власт, трябва да връщаме милиарди заеми, а почти всико в държавата е пред фалит.

31

КроацианскиКомплекси

преди 5 години

Имате ли представа каква е репутацията на Хърватско в Сърбия, Босна -сръбски и мюсулмански региони, Словения,Черна гора? Тръгнали с нас да се заяждат, при положение,че ние проблем с тях нямаме, а те като комплексари се сравняват с нас, при положение,че имат тежки проблеми със всичките си съседи. Ало Кроация, я да си знаеш мястото!

30

Анонимен

преди 5 години

До 19Средната работна заплата в Румъния е 4532 лей, това е за първото тримесечие на тази година, което е малко над 1000 евро, в Букурещ средната заплата е 6624 лей, което около 1500 евро, мисля повече е излишно да се коментира, а само преди 10-ина години статистиката беше изцяло в наша полза

29

Чети

преди 5 години

До до 13Първо София не е България, второ 1600 лв в София за кое стигат по-напред. Ако имаш дете, още по-малко:2/3 от децата не стигат до държавна градина, само таксата на частната ти е 600-700 лв., като сложиш допълнителни занимания ще станат още 200. Храна минимум 400-500 лв. на месец, ако си под наем 600-700 лв. и режийни още поне 200-300 лв. За колата имаш годишен разход от поне 3000 лв., разпределен по месеци още 250 лв. на месец. И ти си човек трябва да заведеш жената някъде с децата...

28

КР

преди 5 години

Хърватско е същата мизерна държава, както си беше и преди. Цените - нереално високи, абсолютно нереално и без никакво покритие самочувствие. Мразени от всичките си съседи на Балканите и с право! Да не ми говорят те за България как е, а да се погледнат колко са нахални, безочливи и нагли! Техните курорти са много по-скапани от нашите, а природата ни е също по-хубава от тяхната!

27

до 24

преди 5 години

Лъжеш. Приемането на еврото ще е по сегашния курс.

26

да напомним

преди 5 години

Да напомним, как преди 1989г хърватите пътуваха свободно-Тито не беше забранил на югославяните да пътуват, и хърватките посещаваха австрийските зимни курорти, и се връщаха с добри парички...

25

Анонимен

преди 5 години

Има едни 10 процента от живеещите в България, които изпитват върховно удоволствие да оплюват родината ни и също така да величаят Русия, но колкото и да са шумни животът върви напред!

24

Анонимен

преди 5 години

България предстои още да деградира. Като влезем в чакалнята за еврото ще ни разкачат от валутния борд и се връщаме отново в 90-те когато беше по-евтино да се облепят стените с пари отколкото с тапети. Искам да напомня че в подобни кризисни времена шепа богаташи стават още по-богати докато народа страда.

23

Анонимен

преди 5 години

13 февр. 2017 - Евростат България остава недостижима на дъното по най-ниски минимални заплати в рамките на Европейския съюз, въпреки увеличението на най-ниските възнаграждения

22

Анонимен

преди 5 години

Комунизма не прощава, но България ще пребъде!

21

Shark

преди 5 години

Дори и да е вярно това, което хърватите казват, те нямат право да говорят така. Но каква ли е чудното, балкански синдром, гледаме на другия в канчето и винаги е по-добре Вуте да е зле, отколкото аз да съм добре. Да, наистина не сме добре, на дъното сме, ама точно пък хървати да ни го казват, ай молАВи Съ. Идете и ги вижте в Германия какви са мизерници и как продават коли по автоморгите, и как лъжат.

20

Анонимен

преди 5 години

фактите са си факти, помня когато България кандидатстваше за ЕС, и когато ни сложиха в една група с Румъния, тогава всички се дразнехме от факта че сме с една група с Румъния, по това време тя изоставаше знаачително от нас, и по инвестиции, и по финансова стабилност и по доходи, а сега вече 12 години след приеманието ни Румъния ни изпреварва по абсолютно всички показатели