84

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 74Мечтай си за 5 хил. работни места! Вече не се работи на ръка, освен ако Фолксваген са изостанали с автоматизацията и роботизацията и са ниво 19. век. :)Затова немците търсят големи помещения с капацитет да поберат машините, поточните линии, роботите, а не да има място за много хора.

83

до 98

преди 5 години

Има едно изследване на гените на българските турци, има го в интернет, виж го!После пак ела и ми говори за бейлици!Странно как от иначе малката част караманци, които са се противопоставяли доста успешно на османците, към които твърдиш, че принадлежиш, са се нароили толкова български турци!Интересна теория, за съжаление много далече от истината!

82

Анонимен

преди 5 години

Купихме телевизор западна марка,произведен в Турция и го хвърлихме на третата година,не всички стават за качествено производство.Спомням си,че никой не искаше да купува некачествена турска стока и затова започнаха да сменят етикетите в Турция и пишеха "произведено в Италия" или някоя друга държава,за да им върви стоката,това го казвам от опит от зареждане на магазин.Българите също предпочитат да си купят техниката от Европа,защото е по-здрава.

81

100%TURK

преди 5 години

*** който не вярва, че пиша от Турция, не е длъжен....Дано немците построят завода в България, че да се посмеят малко и японците. Преди години, Япония купуваше мотокарчета за да ги претопява наново в основен материал....

80

историк

преди 5 години

До 92В края на 15 и началото на 16 век, когато една част на Карамнския бейлик е заточен по Родопите, една част по Кавказ, а знатниците са заточени в Египет. Чети книжка-две по история. Ама не от тези книги, написани от български историци.

79

до 94

преди 5 години

Турски интернет, българско IP...интересно!Много интересно даже :-)Затова българите какъв научен потенциал имат, може да се съди по постиженията в най-различни сфери!80 милионна Турция имаха един Орхан Памук и го изгониха като куче!ЮНякакви други постижения, нещо??

78

Анонимен

преди 5 години

Поне да измолим едно цехче за сглобяване на пантички за десни евроатлантически врати на Шкода.

77

Анонимен

преди 5 години

Ако Бойко докара този завод в България, може да си гарантира управление на страна за още поне 10 години!Нали Меркел му е приятелка, само да си направи труда и да се разберат!

76

Анонимен

преди 5 години

До 87Ще се учудиш много, но в Турция дори интернет има! За научния свят около света си остава пълна загадка българите по естествен път ли се раждат такива колосални тъппаци, или ползват някаква свърхсекретна извънземна технология за изкуствено затъпяване!

75

Анонимен

преди 5 години

Разбира се ,че се накланя към Турция,щото Германия не е това ,което е била и отдавна е забравила какви взаимоотношения е имала с България ...сега в Турция е пълно с немски инвестиции,,а така те и подържат икономиката им...За нас никой не му дреме,ние наистина сме сами ,разчитаме на нещо,но на какво никой не знае...Нямаме горди и уважаващи се българи по върховете,които да им кажат или или....това е...Да си горд и уважаващ се....

74

до ХА-ХА-ХА-ХААААААА

преди 5 години

Кога в България са се заселвали турци, 100 процентов турчино?Не турска войска, турски жени, турски семейства?!Кога?!Турчин бил :-)))))))

73

до ИмПекс

преди 5 години

Седалките и таблата на повечето европейски производители на автомобили се правят в България! Скоро се откри завод в Пловдив и за ел. инсталациите на автомобили!А колко български фирми произвеждат машини и изнасят за цял свят, може сам да провериш!

72

Анонимен

преди 5 години

Дай Боже да дойдат в България!

71

100%TURK

преди 5 години

До анонимния.Аз съм си тук в Турция. Така че, запази си парите за винетки...... За разлика от българските, по турските пътища се пътува безплатно, и са като каймак.

70

Анонимен

преди 5 години

Най-изостаналата част на Турция е югоизточният анадол. Миналото лято бяхме в Шанлиурфа да видим Гюбеклитепе, и оттам отидохме до Диарбекир и се върнахме обратно през Тунджели, Сивас, Анкара и Истанбул. За съжаление, дори Диарбекир като град е много по-чист, подреден и много по-добре поддържан от нашата столица. Беше невероятно преживяване да посетим тези исторически места. Пък храната е просто беше просто фантастична.

69

БГ индъстри рулс!

преди 5 години

До 77-ски атомик-произвеждат се в България. На-гоблемия европейски п роизводител на масови велосипеди е в България. Санитарен фаянс, вклч и смесители за мивки-произвеждат се в България(във великобритания дори не знаят как да произвеждат смесители да смесват топла и студена вода!), софтуеър-България е топ центъра. Фанансови услуги-Световната Банка открива изнесен офис в България. Мед-лидер в световен мащаб в Пирдоп е България. Ел енергия-лидер е България. Вина, алкохол,части за коли

68

Анонимен

преди 5 години

Турция имала традиции...Има да...в производството на ибрици!Хонда си затварят завода там, познай защо!Никой не иска да прави бизнес със султан, Турция през 90-те беше нещо съвсем различно, светска държава, далече от първобитността на исляма!

67

Анонимен

преди 5 години

Турция не е в евросъюза,но търговските им отношения са като че са в евросъюза.Имат избор за повече работна ръка.ВЕЧЕ имат и традиции в автомобилостроенето.В България данъците не са никак ниски на основна база.Ние кви традиции имаме-булгаррено,роувър,греатуол все баталясали производства?Аз не съм чул за баталясал завод в Турция.

66

до 100%TURK

преди 5 години

В Турция за турчин ли те имат?Не ми отговаряй, знам отговора!Границите са отворени, ако е много хубаво там, лично ще ти платя еднопосочен билет до избран от тебе турски град!И си пиши в турски форуми, българите ни остави!

65

Естет

преди 5 години

Българинът има едно много интересно качество - да се самосъжалява и да се принизява!А има български компании, лидер в своите области, пример е Walltopia!Ами Telerik?Останалите IT Компании!Желание трябва, желание!Бяхме номер 1 по производство на кари в света!Едни автомобили, на които целият процес е автоматизиран ли няма да можем!