39

Анонимен

преди 5 години

"И да се смееш,това е исторически факт-в Сръбско-българската войнаглупако."Ооооо, ахахаха!!! Значи досега не можеше да кажеш името на войната, говорихме за обсадата на Одрин, нямаш си идея дали става дума за 1-ва Балканска война или за 2-ра Балканска война, а сега на всичкото отгоре споменаваш Сръбско-българската война, която пък няма НИЩО общо! Как така ги мешиш 1885 и 1912, не знам. Само в твоята глава е такава каша. Не знаеш кой кога ти е приятел и кога враг.

38

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 39 В Балканската война,сърбите изпращат един батальон край Одрин,не за да помагат,а за да вземат,каквото могат след това.Както правят венаги,подло и изхитрено,срещу България.Никой не ги е бил повикал"на помощ".

37

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен39 И да се смееш,това е исторически факт-в Сръбско-българската войнаглупако.През 1885 Сърбия напада България с цел да я унищожи.Войната на капитаните,така е наречена,защото Русия изтегля командния състав от войската ни с цел да загубим тази война.Българите се придвижват само за 3 дена от турската граница,където е била дислоцирана нашата войска, до сръбската граница и се хвърлят в боя със страшния вик"На нож!",разбиват сърбите и ги обръщат в позорен бяг.

36

Анонимен

преди 5 години

"И от кога под името Родопски трябва да разбираме Мюселмански ,нима в Родопите не живеят мюселмани!"Това ти го казваш, сам го казваш. Никой не те е бил през пръстите да го твърдиш. Никой не е казал, че Родопски полк е изцяло мюсюлмански, но явно те гони параноята и се озлобяваш от факта, че мюсюлмани превземат одрин, а българската история е фалшифицирана.

35

Анонимен

преди 5 години

"не нужно ВВУ което да бълва по 100ина годишно пилоти"То така е било и едно време през комунизма, ама е имало и излишни училища и по сума ти пилоти на година, да летят на подарени 2-ра употреба самолети от Русия (примерно Су-25 дошли директно от Афганистан) и не, че някой е имал нужда от целия цирк, а просто нещата са се правили от грандоманщина. Ако бокича сега го направи това, след 50 години ако (като) станем по-зле, хора живели в тая епоха ще викат "еееххх, а тогава имаше пилоти, а сега?!".

34

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен36 Постепенно,руските кофи ще изчезнат от българската бойна авиация,която ще се снабди с поне 40 нови,натовки,бойни самолети,с течение на времето..В такове време жиеем,трябва да отговорим на предизвикателствата в света.Вйншна граница сме на ЕС и НАТО.Турция има 300 бойни самолети,други натовски страни имат десетки.Ние няма да останем само с 6.

33

Анонимен

преди 5 години

До 34 Това показват архивите БА не мобилизира мюселмани срещу турците !И от кога под името Родопски трябва да разбираме Мюселмански ,нима в Родопите не живеят мюселмани!И името на полка не покрива само посочената област,така е с всички военни части!

32

Анонимен

преди 5 години

"Високият боен дух на младата българска армия помита сърбите в тази война."Ахахаха!!! А в коя война??? ;))) Как се казва тази война? Ти въобще чувал ли си някога, че има Балканска война, а после има Втора Балканска война, т.нар. "Междусъюзническа"???? ;))

31

Анонимен

преди 5 години

Екипът на Блумбърг явно,няма военни специалисти.Статията е поръчкова,това знаят обаче да правят.България заема стратегическо място в НАТО и следва,да възстанови поне,голямата си бойна авиация и традиции в тази област,която е имала преди 9 септември 1944.Турция има стотици бойни самолети,Гърция ,също.Страните от НАТО имат десетки такива.Това че,България е поръчала 6,не означава,че ще остане само с толкова бойни самолети.Те ще нарастват поне о 30.Защото са нужни на страна външна граница на НАТО.

30

Анонимен

преди 5 години

До 30 Не е нужно да си журналист за да ти стане ясно ,че при налични 30тина самолета/МиГ-29,Миг-21,Су-25,от които 50%не летят/и още толкова хеликоптери не нужно ВВУ което да бълва по 100ина годишно пилоти и обслужващ персонал!Подготовката на авиаторите може да се извършва и в други Военни училища!

29

Анонимен

преди 5 години

"В 10 Родопски полк половината от съставът му е от Пловдив и областа!"1. А другата половина от къде е?2. А в Област Пловдив няма мюсюлмани ли? Особено тогава в онези години.3. А в Хасково и областта няма мюсюлмани ли?4. Перфектно ни е ясно кое какво значи, няма нужда да ни обяснява някой си Ончо.5. Не е вярно, че във войската срещу Османска империя няма мюсюлмани. Даже почти всички полезни в битката за Одрин са такива. Другите само си приписват заслуги.

28

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен27 Сърбите изобщо,не помагат в тази битка,само се включват,за да намажат след това от победата с един батальо,както правят винаги -изхитрено.Сърбия напада България,за да я унищожи като държава през 1885 год.когато българската армия е дислоцирана на турската граница,очаквайки сражения там.Но те пристигат от запад,от вероломните сърби,които уж,ни били братя,насъсквани от Русия,която тайно им урежда заем,от Австрия.Високият боен дух на младата българска армия помита сърбите в тази война.

27

Анонимен

преди 5 години

До 27 В 10 Родопски полк половината от съставът му е от Пловдив и областа!Това,че името е Родопски не значи ,че е Мюселмански!България не мобилизира мюселмани във войната с Турция ,това прави когато воюваме със сърби и гърци!

26

Анонимен

преди 5 години

Работя във фирма свързана с авиацията и всеки месец получаваме документи за кандидатстване във фирмата, без дори да сме ги искали. НЯМАМЕ ОБЯВИ, НИТО СВОБОДНИ ПОЗИЦИИ! Обаче от завършилите там, сме канили 7-8 човека на интервю, просто защото документите им бяха много напудрени и ако си струва човекът, защо пък да не му подадем ръка. Ами... Не си струва! Дори не знам как въобще получават диплома.

25

Анонимен

преди 5 години

Щом журналисти ще дават акъл как да караме самолети, правете ги вече от вестници, бе...!Та!ка, ще е най-евтино!!!!6

24

Анонимен

преди 5 години

"Ама и то ли е било закрито,ами браво.Останалите 3 също закрити военни училища не ги коментирам"Те реално не са закрити, просто се водят под друго име, пишат ги като факултети на училището във Велико Търново. Т.е. всичко си е все същото. И пак се обучават безполезни хора там.

23

Waffen SS

преди 5 години

Ама и то ли е било закрито,ами браво.Останалите 3 също закрити военни училища не ги коментирам,както и школите за старшии-школници.Има един израз,който и емблематичен ,когато една фирма върви към дъното "Закривам-заличавам"Ами браво

22

Анонимен

преди 5 години

"И ние разчитахме на сърбите преди 100+ г да ни пази гърба, докато се биехме с турците и вършехме чудеса от храброст край Одрин."Няма такъв етап от историята. Бъркаш. Смесваш две различни войни в една. Освен това сърбите дори помагат с тяхна артилерия в битката за Одрин. А в превземането на Одрин участват българомохамедани от хасковско и 10-ти Родопски полк. Реално самите българи християни освен да разхвърлят пропаганда и да си приписват чужди заслуги, друго не правят.

21

Анонимен

преди 5 години

Мдаааа, правилно... Като ще е за "гражданска авиация" наистина могат да се обучат другаде.

20

ДртПрч

преди 5 години

Който не храни своя армия, храни чужда.И ние разчитахме на сърбите преди 100+ г да ни пази гърба, докато се биехме с турците и вършехме чудеса от храброст край Одрин. Тогава нашите сръбски съюзници и "приятели" ни удариха в гръб и ни отнеха половин Македония и Западните покрайнини, докато другите ни съюзници Гърция и Румъния ни отнеха Беломорието и Добруджа.На съюзници не може да се разчита. Трябва сами да се пазим.