Снимка: Pixabay

Министър-председателят на България Бойко Борисов наскоро обяви намеренията на правителството за възстановяване на авиационното военно училище в Долна Митрополия, но според журналиста Емил Спахийски страната ни няма нужда от подобно разхищение на средства.

"Малко ми е странна идеята за възстановяването на военновъздушното училище в Долна Митрополия. Целта изглежда е да се произвеждат кадри за гражданската авиация, защото страната ни очевидно няма нужда от повече от 10 пилота на година. Нуждите на бойната ни авиация за самостоятелно военно училище са нищожни. Безсмислено е да се дава ресурс за цяло военно училище“.

Капацитетът на родната авиация е изключително малък, независимо, че държавата ни е един от стратегическите членове на НАТО. Военните самолети и хеликоптери се броят на пръстите на двете ръце, а бюджетът за отбрана не стига дори за тяхната поддръжка, коментира още Спахийски.

Журналистът дава оценка на страната ни по повод 70-годишнината от създаването на НАТО, както и възможностите пред евентуалното членство на Грузия в съюза. Подробности вижте на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase