12

Пич,

преди 5 години

Знам и е по-добре! Който иска - ще си прави здравна и пенсионна застраховка. Който не ще - ще се подсигурява по друг начин или няма да го прави въобще. Поне няма аз и семейството ми да теглим хомота на десет ман-гала,дето ден не са работили! Другият начин е задължителното осигуряване да бъде кардинално променено по отношение на плащанията.Та има ли друга държава, в която работещите да не получават лев детски, за сметка на тия,от които държавата няма полза? Или в която 50% население да е с ТЕЛК?

11

Анонимен

преди 5 години

Когато чоевк е билен има най много нъжда от пари, за лекарства, за иследвания и др.Ако ви оперират, какво правите? тогава с какаво живеете, от къде пари за лекарства, с какво да си гледате семейството, следва тотален крах на семейния бюджет. Не само, че няма да можете да се възстановите лесно от операция, но и семейния бюджет няма да се възстанови лесно.

10

Анонимен

преди 5 години

Каква София, каква провинция бе, сел.яни?! Всички сте един дол дренки, само комплекси трепете на база кой къде случайно се пръкнал. Човек като няма с друго с какво да се похвали, се фука с това кой къде го бил родил. Глупости на колелета! Това никакво значение няма. Не схващате ли, че България цялата е все едно и също проядено, раздрано сетре, което всеки читав напуска, за да се опази!

9

Пич

преди 5 години

"Ако остана да живея на това място, не виждам причини да продължат да съществуват НОИ и НЗОК"Знаеш ли какво ще стане ако не е задължително осигуряването? Първо пенсионната система ще се срути на секундата и до 5-10 години улиците ще се напълнят с мизерстващи стари хора (много повече от момента), и второ пред болниците ще има палаткови градове от умиращи, които ще чакат някой да им обърне внимание (повече отколкото в момента). То сега почти никой не плаща, а е задължително, ти искаш чудеса.

8

Работодател

преди 5 години

С пристиганехто на пришълците в София преди 30-тина години, те си докараха и селските номерца. Няма оправяне в тази държава. По големи и малки градове и села, кръчмите са пълни. Вървим по стъпките на гърците.

7

Анонимен

преди 5 години

С 50% обезщетение всеки ще ходи на работа, стига да може да върви и да седи. Ако остана да живея на това място, не виждам причини да продължат да съществуват НОИ и НЗОК. Предпочитам частни фондове и всеки да се осигурява на пакети, избрани от него. Така сами ще си определяме дори и какво обезщетение за болнични ще получаваме, при кого и как да се лекуваме. От държавни мастодонти-монополисти няма никакъв смисъл, поне не и в този им вид. Напълно са излишни. Вредни са даже - само пари се харчат.

6

дърт

преди 5 години

До ругаещите софиянците и шопите - забравили сте или не сте чували един много стар виц: Срещнали се в София двама софиянци!

5

Анонимен

преди 5 години

Чудесно, като се тръшнат всички ще се наложи наглите бизнесмени сами да си работят.

4

Пламен

преди 5 години

Тази територия е прокълната!

3

11

преди 5 години

Да ги намалят, ще си ходя болен да заразя всички. Тогава да видим кой колко ще работи като излезнем всички в болничен,много умно! Това само СОФИЯНЕЦ може да го измисли :)

2

11

преди 5 години

И за какво плащаме осигуровки? Нито заплатите са ни заплати, нито държавата поема нещо...

1

Как така?

преди 5 години

Как така: Ще ходим ли болни в офиса: 50%, а не 70% за болничен?Да не би бизнесът да приема законите на тази територия?Или може би е така?!?!