48

заглавието подвежда

преди 5 години

Мда, поправете си заглавито на "Бизнесът ни отказва поръчки, защото не иска да плаща европейски заплати". Бизнесменчетата да се подготвят, с всяка година, ще им става по- трудно да намират балъчета! Черноработник в бяла държава, е по-добре от черноработник в родината! За един специалист, професионалист, в каквато и да е сфера, ако не е добре платен, ще бяга, това е! Сега границите отворени, динамика на пазара на труда, да се спасяват с внос на работна ръка, но и тези балуци ще свършат...

47

Анонимен

преди 5 години

До 50Ти какво искаш всички да взимате еднакви пари ли :) работник и собственик? :) ми направи бизнес карай поръчкова кола щом мислиш, че е толкова лесно.

46

Жоро

преди 5 години

До Беселина Единственият правилен коментар.Всички други само се оплакват(българска работа му викат-по цял свят вече)Стойте си в България,защото като излезете или влизате в затвора или се *** и се връщате в Булгария.Така,че-не си губете времето.Толкова си можете.

45

Анонимен

преди 5 години

Егати кефа

44

Анонимен

преди 5 години

Бизнесмените карат поръчкови коли а ние не можем да си заредим бензин на колите и искате да им работим

43

Анонимен

преди 5 години

Това сега е само началото. Тепърва ще виждат зор за всякакви кадри. Дори портиери и общи работници ще бъде трудно да намерят.

42

Анонимен

преди 5 години

Празни приказки

41

Иван Пешев

преди 5 години

Много чорбаджии са се навъдили , предлагам част от тях да се откажат. И изобщо защо ни е предпоставя реланост в която нещата само нарастват - всяка година повече фирми повече строежи , повече държавни агенции и служители и т.н. в природата нещата ту нарастват ту намаляват, напълно естествено е. Спрете на ултра връзкарите държавените поръчки и като фалират мършите работниците ще отидат при нормалните бизнесмени.

40

Анонимен

преди 5 години

Каквито заплати плащат, такова е и нивото на работниците. Майстори нямало, инженери нямало, не'ам си к'во нямало... Ами няма щото НЕ СТЕ СИ ПЛАТИЛИ ЗА ТРУДА ИМ. За толкова пари, толкова работа.

39

Анонимен

преди 5 години

Дава ли заплати голям смях Не може си платиш сметките и храната за дрехи да не говорим,а ако си с две деца

38

Анонимен

преди 5 години

В 500-милионен свободен пазар на труда да твърдиш, че няма кой да работи е меко казано смешно. Смешно е също да караш нова S-класа, да подхвърляш на служителите си 700 лева (при осигуровки на МРЗ), и да ревеш че некой не иска да работи

37

ааууу

преди 5 години

Работя в Англия така от известно време. Не съм цъфнал и вързал, заплатата ми е под средното ниво, но се справям. Позволявам си повече неща в сравнение ако съм в БГ. Ако нашите "умници" искат работна ръка заплата не по малко от 15 лева на час или 120 лева на ден (това да е минимална).

36

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 33Баце, майстори няма щото с в Англия. А са там щото ти сега верно даваш три бинки заплата, *** преди пет години даваше пестин кинта и викаше, ако ти изнася, за твоето място знаеш ли колко чакат? Е за това баце, вече няма работници, почнахте да давате кинтите, *** малко късно се сетихте. И те така....

35

Реалист

преди 5 години

Преди повече от 25 години казвах, че дебеловратите режат клона, на който седят, като плащат мизерни заплати, но кой да ме чуе. За дебеловратия важна е моментната печалба, а за повече от няколко месеца напред дебеловратия не мисли. Затова сега няма работници, но това беше ясно още през 1992 година.

34

akud

преди 5 години

еми за 600. 700 лв чиста заплата и украинци не искат да работят :)

33

Анонимен

преди 5 години

Що бе пичове, къде са ви работниците? Да не би да отидоха в Германия, Франция, Англия, щото не искахте да плащате заплати? А?А когато видехте дебелия и ги вдигнахте, се оказа, че никой не ще да се връща тука, а матрияла, дето остана, за нищо не става?Искате да ви работят - ами имате огромно количество прясно пенсионирани милиционери. Имате едни към 1 милион инвалиди. Хванете ги, обучете ги, плащайте им на тях. Що не го правите? Може би още мечтаете за човек с две висши и 5 езика за 500 лв?А?

32

Беселина

преди 5 години

До МетоМето е прав! Затова прочетете коментара му пак:Няма заплати защото няма икономика. Няма икономика защото няма държава. Няма държава защото няма справедливост.

31

Песоглавец

преди 5 години

Ама как така няма кой да работи? Нали "на портала чакат 100 човека за твоето място". К'во стана сега, що не си наемат хора от чакащите на портала? А-хаа, на портала от 10 год. не чака никой.

30

До 33

преди 5 години

От партийните централи много лъжете!

29

Анонимен

преди 5 години

Проблемът не бил в корупцията... Стига вицове.