134

Ха-ха

преди 5 години

Във всички държави от соц. лагера имаше някакви опити за противопоставяне на комунистическата власт и големия брат Само нашите национални предатели се натискаха да станат 16-та република.И тия национални предатели още ги имаПров е Джамбазки, че само разстрел ги оправя

133

Ако някой не вярва,

преди 5 години

този очилат освиркаджия, който сам казва,че е прекарал целия си уж-трудов стаж като рентиер на партията БКП - нарича се Михаил Иванов Михайлов, от ж.к."Надежда", кв."Свобода", бл.35, вх.Г. Поне така беше до известно време, после не го знам какво стана, може още да е там. Но през целия си живот не съм виждал по-мързеливо и разглезено мамино синче, и на 50 г. беше гевезе, държеше се, като че ли е по-малък и от нас, дето сме с едно поколение по-млади. Знания и култура - като на незавършил 8-и клас.

132

extremist

преди 5 години

ЗАДЪЖИТЕЛНАТА СЕДМИЧНА СТАТИЯ ПРОТИВ КОМУНИЗМА

131

Не всички наети

преди 5 години

да освиркват неудобните оратори са били "идеологически и физически здрави младежи". Крайно неприятен, разглезен мързеливец, хилав физически и с голям диоптър, години наред се хвалеше с този свой подвиг - освиркване срещу заплащане, а вече беше зрял мъж. Хвалеше се и с това, че го осиновил роднина АБПФК, за да влезе в университета. После, за награда, настанен на работа в Соф.градски комитет за култура, а след промените - читалищен деец, за да не гладува. На две магарета сено не може да раздели

130

Съвременник

преди 5 години

До 128"Добри Джуров - сафарито - никой никога не може да го сбърка със снимките му с кожи от трофеите. Четете хора - не можехме да се шляем ние, а те....... боже, боже." - Много си зле с фактите. Бъркаш Джуров с Кубадински. И стига си призовавал Господ, това е богохулство.

129

50-годишнина е и на

преди 5 години

легендарните студентски стачки, когато младежта от целия свят надига глас за демокрация.Колкото и странно да е от днешна гледна точка, именно левият Че Гевара е иконата на това поколение, какъвто и да се опитват да го изкарат някои. Имал е свое виждане относно социализма и не е бил съгласен с концепциите на кубинския и на съветския соц.Да се откажеш от министерски пост, за да идеш да учиш други народи да се борят за правда - бил е искрен идеалист, макар и да не е бил прав за много неща!

128

Наскоро се навършиха

преди 5 години

50 години от откриването на този фестивал в София. Той наистина е оставил следине само в паметта, но и в мисленето, и в манталитета на много от българите, които по онова време са били младежи. Редно беше да се пусне материал за това събитие.През този месец се навършват 50 години и от легендарния Уудсток. Защо ли се мълчи по темата?Преди два месеца беше 90-годишнината на Че Гевара. И по тази тема мълчание. Може да е бил ляв особняк, но и той е бил икона за едно поколение.

127

Анонимен

преди 5 години

До КГБОбърнали ли сте внимание, че децата на всички висши партийни функционери и нуменклатурчици се учат в щатите или прогнилата западна Европа? Комунистите са лицемери. Те искат същите блага, които искат и нормалните хора. Само, че искат да ги вземат без да се трудят за тях. По-сладко им е да ги имат наготово. Ако наготово не може, тогава да ги откраднат насила. Комунист брашно не мели.

126

Петров

преди 5 години

А сега ГЕРБ по заповед от Фашингтон изби сума ти животни и превърна БЪлгария в страна от Африка по инфрастуктура, манталитет и заплати. За да превърнат страната в американска военна база. Скоро ще се премине и към тотално намаляване на населението, повече от 2 - 3 милиона н им трябваме.

125

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 133Като говориш за бивши комунисти, Цецка Цачева и Цветанов ли имаш предвид? И ББ? А, последният може и да не е бивш, нали е напуснал пожарната, когато накараха офицерите да се деполитизират...

124

Свеж, свеж, колко да

преди 5 години

е свеж... Тогава за пръв път в България са внесени наркотици. Зарибяват първите наркомани, сред тях е Сиси Графинята. Ясно, че ДС не са спали, но и за западните тайни служби е удобен случай да внесат и разпространят наркотици в страна зад "Желязната завеса". И са успели.

123

Анонимен

преди 5 години

До ВасилевСоц. младежта ходеше в казарма, ходеше по бригади ------------------Където ставаха такива извращения, че и по филмите ги няма. А колко самоубийства в казармите - защо ли ???

122

Анонимен

преди 5 години

До до 50хубави руски филми кината бяха пълни с народ-----------------я КАЖИ ЕДИН такъв. Сега сигурно гледаш повторенията, а ??? Първо - кината бяха малко и второ - пълнеха се с групови посещения на ученици по задължение. ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СИ СМУЧЕТЕ ГЛУПОСТИ ОТ ПРЪСТИТЕ. СМЕШНИ СТЕ

121

Анонимен

преди 5 години

До ERICHДобри Джуров - сафарито - никой никога не може да го сбърка със снимките му с кожи от трофеите. Четете хора - не можехме да се шляем ние, а те.................. боже, боже.

120

ERICH

преди 5 години

До Анонимен 134 Нещо грешите ,вие говорите за Пенчо Кубадински.Малко повече информация.Министъра на народната отбрана не можеше да се шляе по света по ред причини ,една от които е националната сигурност,а и той не се увличаше по лова , а слабостите му бяха шах и футбол.

119

Анонимен

преди 5 години

Западната демокрация е свеж плъх. След 1989 г. образоеанието стана платено и освен изпити плащаш частни уроци и такси за изпитите. После плащаш дарение и такса за място за депутат или съдия.

118

Анонимен

преди 5 години

До Анонименстатията е *** -----------------Колко интелигентно ! Е, кой колкото може все пак.

117

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТака ли ??? А парите от т.н. извратен ЕРГЕНСКИ ДАНЪК - къде потънаха и някой изобщо поинтересува ли се за това ???

116

Анонимен

преди 5 години

До !!!!!!!!!!!!!!!За съветската пропаганда не знам, по онова време казваха и пишеха само истината но за фашистката е видимо в днешно време. Най долната, ***, фалшива, античовешка пумия ------За начало - пише се помия. Каква истина са писали - ВСИЧКО, ставащо в света около нас СЕ ПРЕМЪЛЧАВАШЕ И ИЗКРИВЯВАШЕ. Който чуе нещо от радио Свободна Европа се осведомява, но и тя се заглушаваше. СТИГА СТЕ ПРЕИНАЧАВАЛИ ИСТИНАТА, но какво може да се очаква от вас всъщност ???

115

Анонимен

преди 5 години

До КОМУНИСТПосле да се опитат да помислят с двете си гънчици в главичките къде от 89та насам видяха каквото и да е комунистическо ?! -.---------------В това, че никой още тогава не ги измете от властта и те се окопаха здраво. Напълниха гушките с пълните куфарчета за Виена и после станаха "бизнесмени". Преброй си гънчиците мой човек, ок !