75

до 76

преди 6 години

"Намери си работа която ти доставя удоволствие, и няма да имаш чувството че работиш."е съвременния еквивалент на "учи маме да не работиш".Просто старата фраза е малко по съкратена.Аз лично съм напълно съгласен с тази поука.Не виждам какво те е излъгала *** ти, за да недоволстваш.

74

Анонимен

преди 6 години

До совада си грамотен, но да не можеш да правиш нищо друго е морална отживелица. Мина времето когато нещата бяха "учи маме да не работиш".

73

до 63

преди 6 години

Въобще не я познавам българската граматика, също така не знам какво е това правило за пълен и кратък член. така че може и да греша, по скоро си карам по интуиция, а тя понякога подвежда.Но в английски език географските обекти се членуват, защо в български да не членуват?Възможно е да е особеност на българската граматика затова питам, която не я познавам, някой ден наистина трябва да я прочета българската граматиката но така и не стигам до този момент.

72

сова

преди 6 години

До Анонимен 72да си грамотен не е морална отживелица

71

Анонимен

преди 6 години

А/ "... ще засегнат пряко въздушния и сухопътен транспорт в страната."Това е верният отговор на теста. Другите отговори съдържат очеизвадни грешки. Повече ми е интересно - форумните раздавачи на акъл и професорите от фейсбук, защо считат че изречение А е граматическо грешно ? Кое граматическо правило е нарушено според тях ?

70

Анонимен

преди 6 години

тия дето ги карат да учат пълен и кратак член след година-две ще са емигрирали и ще учат чужди езици. Вместо да ги карате да учат морално остарели неща ги научете на занаят.

69

сова

преди 6 години

може би това изречение умишлено е дадено така ,защото се търси граматическа ,а не смислова грешка. граматически е правилно

68

гогич

преди 6 години

До Анонимен 59Както казах - смислово може да е некоректно, но граматически е ок - точно този амбициозен кандидат е впечатлил някаква комисия, може да е една от 5те, където е кандидатствал...примерно.. Никой не защитавам, просто се чудя как от пост на някой амбициозен родител изведнъж всички .....

67

Йон Глухов

преди 6 години

Неграмотници ръководят това министерство и искаме да имаме образувание???

66

Анонимен

преди 6 години

До чайка с каскааз знам две искърски дефилета, но само едното е кръстено така :)

65

Анонимен

преди 6 години

Струва ми се, че гледат просто да се измъкнат от неприятната ситуация с тъпо обяснение вместо да си признаят, че има грешка в този въпрос и поради тази причина няма да я вземат предвид при оценяването. Да, наистина една комисия може да е определена или неопределена по принцип, но в случая кандидатът се стреми да впечатли точно определена комисия.

64

Анонимен

преди 6 години

Реално оценката на матурата по БЕЛ е от значение само за България.Няма страшно.

63

Весела Михайлова

преди 6 години

Добре е, че отстранихте едната от допуснатите от Вас грешки при членуване. За да бъде обаче текстът Ви наистина правилен от гледна точка на българската граматика, ще трябва още да се потрудите. Не обвързвайте "Искърското дефиле" с проблема за пълния и краткия член! Това е нелепо:)

62

Анонимен

преди 6 години

"Искърско дефиле" географски обект ли е?ако ДА, защо трябва да е членувано?

61

Анонимен

преди 6 години

Защо се изненадвате? Нима не сте наясно, че във всички държавни институции, били те министерства, агенции, комисии и прочие, назначиха герберски калинки - синове, дъщери, племенници и племеннички, братовчеди и братовчедки, любовници, метреси и каквото се сетите. Как очаквате, в която и да е институция нещо да се върши качествено, след като 2/3 от новоназначените са с фалшиви дипломи? Това на практика руши цялата държава във всички сфери.

60

Анонимен

преди 6 години

Трябва професор Вучков да създаде следващата година матурата по БЕЛ.

59

уточнение

преди 6 години

Те туй секретарките от МОН най-много го разбират как се употребява напълне и изпразнен член.

58

Анонимен

преди 6 години

До гогичкоя комисия и с какво е впечатлил кандидата? - ако "написаното" е членувано, трябва и комисията да е членувана, защото се конкретизира, точно този кандидат, с точно това писмо е впечатлил точно тази комисия.- за да е комися, структурата на изречението трябва да е мааалко по-друга, с повече неопределеност ... някъв кандидат впечатили няква комисия с някакво писмо

57

Анонимен

преди 6 години

Да организират реалити, където всички от Герб да решават матурата. Той Бойко с една прочетена книга стана премиер и той е пример за всеки зрезолстник.

56

'жендармерист

преди 6 години

А с 'жендърският род к'во ще правим? Веднага академиците да се захващат да измислят членуването на 'жендърския род, че ще стане страшно!