145

Анонимен

преди 6 години

Идете и питайте ,,Монката'',той е специалист по изграждане на структури от всякакъв род.

144

Крив Макарон

преди 6 години

Ние сме американска колония и като всяка колонизирана държава, няма как да имаме собствена армия! Единственото, което ни се разрешава от колонизаторите е да имаме мизерен жизнен стандарт и да водим пропагандна война срещу Русия!

143

Анонимен

преди 6 години

пълен смях тази жалка армиика

142

Стоянов

преди 6 години

Жалко много жалко ,генерала се изказа неподготвен не знае съдържанието на определението боеспособност. Това е способността на войските да водят БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ и да изпълняват ВСЯКАКВИ поставени им БОЙНИ ЗАДАЧИ. Тя зависи от окомплектоването с личен състав, бойна и спомагателна техника, въоръжение, логистика и мотивация. Тази армия освен да изпълнява жандармерийски функции в чужбина, бутафорни паради и военни церемонии за друго става ли?

141

Благоев

преди 6 години

Ако приемем че, за да имаме нормално функционираща съвременна държава ни е необходим БВП от 300 милиарда лева а, ние имаме БВП от само 100 милиарда! То няма как 2% от 100 милиарда да дадат положителен резултат за армията!

140

aнонимен

преди 6 години

Основния проблем на армията са т.нар. пенсионери с пагони основно във върховете на тази структора ......със закостеняло мислене от съветските времена.Младите не могат да се развиват и кат се сметне 15% женски състав .....който по принцип не се пипа за нищо....за каква бойна готовност говорим незнам....Този парад за какво е ....за тези пари можеха да се купят акомулатори гуми и други консумативи. Явно ще е поредното показване на дядо генерал пред публика....

139

До 165-Анонимник

преди 6 години

Абе,по тошово време,какво се научиха да крадат,бе? Пушки,патрони,гранати,мешки,или кепета? ПРАЩИШ ОТ МАЛО...УМИЕ. Е,такава простотия скоро не бях чел.СЕГА,ВСИЧКО ЩО Е ГЕРБЕРСКО,КРАДЕ........Явно,и ти пееш в сороския хор. Прос..то..тияяяя......

138

Анонимен

преди 6 години

КНДР е с много по-старо съветско оръжие. Южна Корея е с много модернистично такова. За БВП да не говорим.Е, и кво? Ким Страшният ще издуха ЮК за стой та гледай. После САЩисаните..

137

Анонимен

преди 6 години

До Прав етака си мааш 5 за 6, нисколетящите крилати ракети са трудна цел за всеки един зенитен комплекс, особенно на територия каквато е нашата с планински релеф, а това за сателитното наблюдение е абсолютно неприложимо в конкретния случай, ти ще видиш кога се изтрелва, къде върви но траекторията и направлението на ракетата не може- да отгатнеш, остави ги тия приказки как пиле неможело да прехвръкне :) а и всяка армия трябва да има ударни оръжия, C400 не е такова

136

Ирония

преди 6 години

Щом е "боеспособна" със стара техника и без войници, за какво да харчим милиарди за нова техника и войници... И така става номера :)

135

123

преди 6 години

Армията ни е много зле. Можем да се мерим само с Македония и Сърбия. Добре, че сме в НАТО и ЕС... Но опасностите от изток нарастват и трябва спешно да засилим въоръжените си сили. Ако не го направим, ще ни прилапат - я Турция, я Русия.

134

Gakali

преди 6 години

Neka da vidim dokumentalno video kolko sa sposobni v Afganistan togava... Ioncheva, Iotova, Kamenarov ....haide...

133

Анонимен

преди 6 години

До Прав еC400 комплекс, с него какво решаваш примерно защита по въздух срещу самолети и балистични ракети, срещу ниско летящи крилати ракети за да е ефективен му трябва и самальот отгоре

132

Анонимен

преди 6 години

прав е човека отдолу, на нашите зелени чорапи каквато и техника да им дадете все тая, просто са неадекватни, както се казва на тъпо задклавиатурно устройство какъвто и компютър да му дадеш все тая

131

Що се лъжем?

преди 6 години

Армията ни е боеспособна,но 50 % от нея са канцеларски мишки,пенсионирани военни и друга нищо не струваща пасмина-факт е,че един стадион хора не могат да напълнят!МВР-то ни и то е много работливо,а престъпления бол,катастрофи още повече?!Здравеопазването също.Образованието и то е на незостижими височини!Туй туризъм,енергетика,икономика,пътища,чужди инвестиции-всичко ни е на шест!Само се питам защо резултатите са плачевни,а положението вместо да се влошава,става безнадеждно?

130

Adolf Eichmann

преди 6 години

До 163. Подръжка на затвори не е евтина, храната на затворници също. Съдии и полиция взимат подкупи за да не са бедни.... от парите идва проблема - те винаги са в основата на всичко в една чисто капиталистическа система.

129

Adolf Eichmann

преди 6 години

До Казанлък: Ами ако ти кажа, че тази индустрия е собственост на Американци, Англичани, Италианци и Французи в момента продадена им за стотинки които са прибрани от малцина? Тези които се гърбят там не взимат нищо, взимат го чужденци които даже не плащат данък в България! Те са тези които го продават скъпо по цял свят - ти не се облагодетелстваш от факта, че имаме такава продукция - ти като Българин си нищо в тази система, това е капитализъма - експлоатация на хора и ресурси за да си богат ;)))

128

Анонимен

преди 6 години

то на нашата армия каквато и техника да и дадете все ще е същото посмешище, още от времето на Тошо се научиха само да крадът и да мислят за 20-те си заплати, просто в армията тярбва повсеместна чистка, премахване на всички тия измислени привилегии та да е ясно че отива да служи там щото родината му е в кръвта и първо за нея мисли, а не за джоба си или оная си работа

127

Казанлък

преди 6 години

Който отглежда и произвежда розовото масло, взима парите. Ти кво искаш? На тебе ли да ги дават?Аман от мързеливи комунисти, които искат някой да ги храни.

126

Анонимен

преди 6 години

За мен проблемът сега в България е съдебната система. България трябва да реформира съдебната система. Една модерна съдебна система е основата на всяко демократично общество. Съдебната система в България е неефективна. Ето защо трябва да реформираме съдебната система. Трябва да се започне първо с реформата на съдебната система - това ще бъде едно добро начало.