154

Анонимен

преди 6 години

А защо тогава Санстефанския предварителен мирен договоро е подписан без Българско участиe?

153

Анонимен

преди 6 години

Янко Гочев: 139 години Русия крие подло оригинала на Санстефанския договорИнтервю на Стойко Стоянов- Г-н Гочев, митът за Санстефанския мирен договор е един от най-брадясалите, но върху него се крепи новата българска история, каква реалност е тогава Санстефанска България?- За да отговорим на този въпрос, трябва да се спрем на това как се стига до избухването на Руско-турската война, както и да определим целите на Русия във войната. Те не са били освобождението на България и това е доказано с обилна документация. Войната от 1877-1878 г. се води не за освобождението на България, а за

152

Анонимен

преди 6 години

До TOP SECRETАко Дизраели не беше изпрати корабите на Босфора,който таман руснаците щяха да превземат,нямаше да има Берлински конгрес,на който същия този чи фут се изходи по въпроса.Я виж какви са първоначалните граници.

151

Анонимен до 184

преди 6 години

Ти наистина си празник на позора, може би си бил/а в първите редици на гей парада.Основен факт е че след 500 години, името на България отново се появява на картата на света.Благодарение на Финландци, Румънци, Български опълченци но основна заслуга имат Руснаците.Другото е безродие да издигаш паметник на държава която те е бомбардирала, и която в момента те унищожава, това си е мазохизъм.

150

глобализация

преди 6 години

До централизациятаНе обиждай кой и компания.Банки мун не е кумунис.

149

Анонимен

преди 6 години

До ЕленаЧудно, че в народните песни не се пее за руски разврат?С лява ръка те галят а с дясна наганка вадят - братушките!

148

празник на позора

преди 6 години

До TOP SECRETСан-стефанска България и Шипка са обезличени от руската дипломация! ПОЗОР

147

измамени

преди 6 години

До АнонименБихме се на Шипка а на Сан Стефано нито един български опълченец нямаше!Фактически боя при Шипка се оказа руско дело на сан стефано. Защо празнуваме нищото

146

TOP SECRET

преди 6 години

Големите въпроси, свързани със съдбата на българския народ Русия ще решава без нас. Така ще бъде и на Берлинския конгрес през лятото на 1878 г. Там българска делегация не е поканена, за да не бъдат разкрити пред нея тайните руски споразумения със западните държави от Райхщад (юни 1876), Будапеща (януари-март 1877) и Лондон (май 1878) за унищожението на Санстефанска България. faktor.bg/bg/articles/mneniya/intervyu/yanko-gochev-139-godini-rusiya-krie-podlo-originala-na-sanstefanskiya-dogovor

145

централизацията

преди 6 години

До вторичен суровинАми сега как е? Пак у комунистите е парата и властта!2% чиста проба комунисти!ЕЛИТА

144

Анонимен

преди 6 години

Освобождение на България няма и никога не имало , тва е Руска ПСИХО-ХИПНОЗА ясно е написано в Санстефанския Договор той дори не e български Договор

143

Елена

преди 6 години

До Анонимен:Така е,дори баба ми се е обличала с дрехите на баба си,за да не я закачат руските войници.Жалко,че не ме разбираш,защото си пристрастен.не искам ново влияние сега пък от САЩ или ЕС.

142

Анонимен

преди 6 години

До ЕленаЗащо лъжеш Ленче? Няма паметник а паметна плоча висока около 2 метра, платена и направена от американци. За разлика от 54 метровия паметник на червената армия окупаторка издигнат от руската БКП. На САЩ мие обявихме война и ни бомбардираха. С руснаците поддържахме дипломатически отношения, но на 5.09.1944 година ни обявиха война и ни окупираха. Това е истината.

141

До другарите

преди 6 години

А от вашето червено фашистко робство кой ще ни освободи? Червени фашисти от правешкия тато до банкянския боко!

140

Елена

преди 6 години

До АнонименТи да видиш,те са и победители с най-много жертви във Втората световна война,ха,ха,ха......Иска им се да се не знае неудобните факти.А е факт,че американците бомбандираха София,че и паметник им направиха!Сега Тръмп също иска да влияе на Балканите,сякаш не е на друг континент.Сенатор Маккейн(с ту9236мор в мозъка) определя политиката и ръси директиви.....Недоумявам,с цялото ми уважение към болните!

139

И все пак

преди 6 години

Респект пред воините руси, финландски, румънски и български отдали най- ценното живота си за свободата ни! Мир на праха ви! Защото вие бяхте тези на които, дължим свободна България! Ето защо това свято място Шипка се посещава всеки един ден от сегашното поколение за да отдаде своя поклон пред героите!

138

До 173

преди 6 години

Къде го видя и чу?

137

видено и чуто

преди 6 години

До пито-платено!А данък изхабен зъб,защото си плюскал на аванта!

136

вторичен суровин

преди 6 години

До червен *** сега как е,бе,***.2% държат 85% от парата.И се гаврят с народонаселението овчо.

135

червен боклук

преди 6 години

До пито-платено!За комунистите няма платено а има ОТ НАРОДА ЗА НАРОДА.- За всички и не за всеки!