122

oOo

преди 7 години

Разбира се българските граждани трябва да бъдат призовани да положат усилия, за да овладеят българския език, но това е друго. Задължение на президента Радев е да поиска от професора по право да си подаде оставката от високия пост, който заема, заради това мракобесно изказване.

121

Евро-Атлант

преди 7 години

Навремето се чудех защо хората от цял свят мразят турците. После разбрах защо-защото са нагли и безочливи! Само турчин може да си позволи да говори за демокрация, да изисква демократично отношение, а в същото време да държи хиляди журналисти в затвора заради обида на персоната му. Такъв е манталитета им-винаги впери поглед в чуждата паница, винаги изискващи но нищо не даващи в замяна... Жалки сте бе! Ако бях на ваше място щях да се завра в Анадолската си миша дупка и повече да не се показвам !

120

oOo

преди 7 години

Той прокламира тези, които не знаят българския език да бъдат лишени от гражданство. Разбира се българското правителство е длъжно да полага необходимите грижи (включително финансови и организационни), за да може колкото се може повече български граждани да владеят българския език, но това е друго.

119

oOo

преди 7 години

Да си български гражданин означава преди и над всичко да гласуваш - да участваш в обществения договор, който е в основата на държавното устройство. Нито в Конституцията, нито в Закона за българското гражданство фигурира изискването да знаеш български език, за да бъдеш български гражданин. С други думи професорът прокламира отнемането на възможността да упражняват своето българско гражданство тези, които не знаят българския език.

118

Анонимен

преди 7 години

Патриотите отидоха да се гаврят с хората на границата. Но ако Ердоган реши да използва 600000 си армия за 4 часа ще е в София и ще присъедини цяла цяла югоизточна България.

117

Анонимен

преди 7 години

Гласуване ЗАДЪЛЖИТЕЛНО уж ама...щом не е за вас... аааа не може:-):-):-)

116

oOo

преди 7 години

Професърът по право и служебен министър-председател Огнян Герджиков е казал нещо недопустимо от гледна точка на Закона в една демократична държава: "Не може да не знаеш български и да гласуваш. Който иска да участва в изборите, трябва да знае този език, който е задължителен за България - българският". Това недопустимо изказване е абсолютно равнозначно на твърдението: Който иска да бъде български гражданин, трябва да знае българския език.

115

До Истанбуллу

преди 7 години

КОЛЕГА, ОСТАВИ...СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ПО СТАТИСТИКА В БЪЛГАРИЯ МАЛЦИНСТВАТА ЩЕ СА ПОВЕЧЕ НА БРОЙ ОТ САМИТЕ БЪЛГАРИ:-):-):-)ТОГАВА ИСКАТ НЕ ИСКАТ ЩЕ ПРИЕМАТ ТУРСКИЯ И РОМСКИЯ:-):-):-)В ЕВРОПА Е СЪЩОТО, ОСОБЕНО ГЕРМАНИЯ, КОЯТО Е СТРАНАНАТА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ... 2040 ВСИЧКО ТУШ:-):-):-)

114

oOo

преди 7 години

Не Лютви Местан трябва да учи прокудените от комунистите в Република Турция български граждани как да пишат и четат на български, а Вие би трябвало да се върнете в първи курс на Юридическия факултет. Нито Изборният кодекс, нито друг български закон изисква образователен ценз за правото да се гласува. Нещо повече, гласуването е задължително. Чувате ли се какво говорите? Ако нямате милост към бежанците, имайте поне малко уважение към правото.

113

Анонимен

преди 7 години

Абе Ердоган скрои капата на Вилдерс, та няма да вземе мерките на Далаверко. Само гледайте.

112

Анонимен

преди 7 години

Евро ли не знам. Няма значение дали турците идват да гласуват тук. Важното е да ги представя българска партия. Ако е ДПС - чудесно. Исторически ДПС се наложи като българската антитеза на неоосманизма -турците по света представяни от турската държава. Тук такова нещо няма, основно благодарение на ДПС. Ако продължаваме да плюем по него, скоро и то няма да ни помогне.

111

Евро-Атлант

преди 7 години

Преди 1913 г. в Лозенград (днес Пънархисар) от пет махали три са били български. В Одрин от 10 махали -2 български. В над 120 села са живеели българи, от които над 40 са били чисто български! Дори днес се виждат руините от църквите и училищата! Къде са сега тези хора? Защо не са парламентарно представени в Турската държава, която навремето ги прокуди с насилие и конфискува собствеността им? Освен това същата тази държава, която скоро отново ще стане Султанат и Халифат не спазва Ангорския договор

110

Евро-Атлант

преди 7 години

Когато Султанат Тюркие начело с диктатора Ердоган възстанови в реални граници собствеността на наследниците на над 90 000 българи, прогонени през 1913 г. от Източна Тракия и освен това им даде правото да гласуват, за да бъдат политически представени в Меджлиса, тогава ще се съглася, че турците имат право да идват и да гласуват за тук за Български Парламент!

109

Анонимен

преди 7 години

Да живее ДПС, че спря Ердоган да стане български политик. Над Бг е надвиснала голяма опасност турският президент да получи на тепсия българските турци. Ще му ги поднесат точно патриотите. Жалко!

108

Национален Легион

преди 7 години

Тъй наречения възродителен процес си е бил чист цирк между комунистите и турците.... За да могат *** да печелят все повече и повече гласове. Това си е зад кулисна игра... Ако бяха истински националисти направили това сега нямаше да има турци в България, и да идват с автобусите да гласуват. Коалициите между БСП и ДПС през годините го доказва, че турците винаги са били помощник и на турците, и после уж им станали техни жертви..... аре у лево с тия циркове.....

107

Анонимен

преди 7 години

Господин Герджиков ЧУЖД ЕЗИК СЕ УЧИ НАЙ-ДОБРЕ АКО ЖИВЕЕШ В СЪОТВЕТНАТА ДЪРЖАВА, СИРИЙЦИТЕ ИМАТ ГОЛЯМО ЖЕЛАНИЕ ДА ОДАТ В ЕС ДЪРЖАВИ И ДА УЧАТ ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИЦИ...ЕДНА ОТ НАЙ-БЛИЗКАТА ЕС ДЪРЖАВА НА ТУРЦИЯ Е БЪЛГАРИЯ...ДАЛИ МОЖЕ ДА ПОЧНАТ ДА УЧАТ БЪЛГАРСКИ ТАМ...ЩОТ ОТ ТУРЦИЯ НЯМА КАК ДА ГО НАУЧАТ?:-):-):-)

106

До 135

преди 7 години

Ако утре се наложи да си носиш турското име ти ще останеш ли? Гледам кирилицата си я захвърлил вече. Или си мислиш, чепишейки на латиница не ти личи колко си неграмотен?

105

Анонимен

преди 7 години

Как мога да подаря на министърпредседателя на служебния кабинет една конституция?

104

Анонимен

преди 7 години

Герджиков, чети конституцията! Тя не прави разлика между граждани които са грамотни или неграмотни.

103

ROM

преди 7 години

След няколко години ще има три официални езика. Напразно научих български.