4

Анонимен

преди 8 години

Празнуват го, защото просто им е по-интересен, защото за него има повече "рекламна" информация. И решават, че цялото начинание е да издълбаят някоя тиква и да се гримират като вещици, щото е забавно. Изобщо не правят връзката с келтските му корени, нито пък със замисъла му. Ако на нашите празници се обърне същото внимание, ще ги следват и тях. Прескачането на огъня на Сирни заговезни е в пъти по-интересно от дъблаенето на гнила тиква, ама някак си много малко хора го практикуват.

3

наглосаксонец

преди 8 години

" ... съсредоточен върху събирането на реколтата " ало журналята чудите се какво да изсмучете от пръстите си само и само за да го вмъкнете в календара и съзнанието на младите хора. Каква реколта при келтите по това време на годината ви тресе те са доста по на север от нас и са приключвали много преди Димитров ден доколкото изобщо са имали някакво земеделие ,но нали трябва нещо да се драска пък и някой лев да се изкара.

2

Анонимен

преди 8 години

Хелоуин е Кукеровден ...смисълът на двата празника е един и същ ...

1

АЗ

преди 8 години

Истината е, че на никой не му пука дали на децата им е интересно в училище или не. Пеят си монотонно уроците, рядко някой влага от себе си, да направи уроците по-динамични. Ако се честват празници, то са едни сухи рецитации, скучни, за да се представим, а не децата да се радват. Е няма как да не попиваме чуждите празници, та дори те и отврат, като Хелоуин. Лично не го одобрявам, наште кукери, да кажем, са много по интересни.