50

Анонимен

преди 9 години

Промяна в закона. Подобен тип престъпления да се наказват примерно с 20 години затвор. Следващите хванати ги осъждат набързо и получават ефективна. Останалите много бързо ще загубят интерес към схемата. Просто е.

49

Трол

преди 9 години

Бойко е виновен !!!

48

европеец

преди 9 години

Балъци винаги ще има, но докато има ТАРИКАТИ, за които няма наказания и всичко им е позволено и си развяват кирливите ризи навсякъде, така ще е... Обществото отдавна е приспано....

47

До 52

преди 9 години

"Има едно село Голямо Враново, Русенско, което изглежда като Ориндж Каунти с цели дворци на *** барони."Една проверка за произход на доходите и следва 10години в затвора за укриване на данъци. Въпрос на желание от страна на властимащите.

46

Анонимен

преди 9 години

Има едно село Голямо Враново, Русенско, което изглежда като Ориндж Каунти с цели дворци на *** барони. Един приятел направи на един такъв дограма за 40 бона. Обществена тайна е, че масово се занимават с телефонни измами. Само че керванът си върви, кучето си лае. Убеден съм, че полицията си прибира своето. Ама то щом позволяваме да ни пързалят толкова лесно, ние сме си виновни за ***, наречена България. Нали се сещате, че такова нещо няма как да стане в Швейцария например. Ще има револ

45

Станислав Николаев

преди 9 години

Докато има балъци, ще има и тарикати.

44

D-to

преди 9 години

Тая *** се възползва от стреса, който преживяват възрастните хора, когато им кажат, че роднина е в опасност. Не бива да съдим бабите и дядовците, те дават мило и драго за внуците си. Осъждам поведението на мобилните оператори и полицията - има хора с регистрирани над 100 телефонни номера, които никой не проверява, не забранява, не деактивира, въпреки че са на името на социално слаб, например. Кой трябва да се сезира за този проблем? Защото този, който трябва да се самосезира не го е направил.

43

Анонимен

преди 9 години

Че има различни съдби, съм съгласен.Но, както виждаш от измамите, масово в схемата намесват имена на внуци, дъщери и т.н. Не мисля, че хората, които визираш (възрастен човек с един-единствен жив родственик, на който могат да разчитат) са толкова много.

42

Анонимен

преди 9 години

Чадъра не е само политически, чадъра най вече е съдебен над престъпните ало, ало защото няма осъдени .И възрастните хора най вече са наивно добри.

41

Анонимен

преди 9 години

"Най-елементарното, което можете да направите - намирате един приятел и го накарвате да звънне на баба ви и да й поиска 2000лв. Ако тя клъвне - изнасяте й набързо едно конско..."Социалните експерименти са изключително важни за обществото. Защото така всъщност наистина виждаш колко неадекватно реагира обществото. Така че това наистина може да има доста ползотворен ефект.

40

иво

преди 9 години

Добра статия,сигнализираща проблем който вирее отдавна в България,обаче да поясня на автора ,че хората са внимателно подбирани,200 процентс информацията се взима от банки,чейндж бюра и т.н. парите където получават възрастните хора от чужбина,ненапразно най-вървежна е схемата със пострадал внук,племенник и роднина при катастрофа в европейска държава,или стока на митницата.Време е да се сформира цивилен наказателен отряд,който да се самосериза по 20 пъти на ден ако е нужно...

39

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен"ограничаването на контактите на един възрастен човек САМО до един човек"не става дума за ограничение, а за съдба - например когато родителите са починали, родителите са в чужбина и т.н. има много и различни съдби.Съгласна съм, че трябва да се говори с възрастните и да им се разяснява

38

Анонимен

преди 9 години

Измами има по цял свят, но такава безнаказаност за подобни измами май има само тук.

37

за 35, Tulski

преди 9 години

....ама рибата се вмирисва от към главата и над тях има политически чадър.

36

Анонимен

преди 9 години

Tulski, всичко може. Има начини, ама как да стане, като всички са се оплели като черва. Схемаджиите си кихат на когото трябва, имат си чадър и това е.

35

Анонимен

преди 9 години

Цитат: "*** ли сме или просто имаме излишни пари за даване?"И двете!

34

гената

преди 9 години

Най-елементарното, което можете да направите - намирате един приятел и го накарвате да звънне на баба ви и да й поиска 2000лв. Ако тя клъвне - изнасяте й набързо едно конско как може да е толкова наивна. Аз друга оправия не виждам.

33

asd

преди 9 години

Или жиеввм в държавата на беззаконието?

32

за Дидо

преди 9 години

Не, не сме най глупавите, а най смачканите и най ограбените! Къде се е чуло и видяло по света на работа да ходиш, гладен да си лягаш?! Държавата, тоест ти, аз, да си продава тока навън за без пари, а на себе си да го продаваш прескъпо? Да си подариш металите и златото на чужденци? Да сечеш с години пазени и разсаждани гори и да ги продаваш безмозъчно като суровина.Не бъркай народа с шепата продажници, които са го яхнали и си мислят, че все така ще е.

31

Джедай Мастър

преди 9 години

До кама"ами ако нямаш майка... ако дядото е.."Майката на една моя позната й се обажда всеки божи ден и й говори дълго, че даже на моята позната доста често й е досадно, но майка й е все пак. Но когато на майката се обаждат измамници по подобна схема - тя хуква да събира пари, без изобщо да й хрумне да се обади на дъщеря си. Единственият път, когато е било необходимо да се обади, тя не го е сторила, иначе за глупости може да говори с часове. Хората са ***, това е.