65

Някой...

преди 10 години

Аз съм бременна, здравноосигурена, и то на повечко парички, защото от това ще ми зависи майчинството, което ще вземам през първата година и въпроса ми е следния....отивам аз в болницата Х и от там ми казват, да здравноосигурена сте, ражднето ви струва 900 лв. И питам, а ***, които са там и раждат дали плащат тези 900 лв. Едва ли, плащаме ги всичките ние дето си плащаме здравните осигуровки. Питам до кога??? До ден днешен не съм ползвала никакви услуги на болниците и моите пари къде са?

64

Анонимен

преди 10 години

Нормативната база не е безумна, а човеконенавистническа, фашистка, и глупашка, объркана (не само нарочно, а и от некомпетентност). Подчинена на политиката и хватките за изпълнение на плана Ран Ът, изготвен преди 20-на години от 40 видни наши учени и чиновници и под ръководството на 2 янки-консултанти Ран и Ът, и желязно възприета от продажните български правителства от 1990 г. досега. Цел на план е българското население да стане около 5 мил. и икономиката да рухне чрез унищожаване на основните и прогресивни отрасли. Икономиката убиха, но *** още мърда, макар и най-болен и умиращ в ЕС. Я

63

Mangi4a

преди 10 години

"Половин милион българи отказват да плащат за здраве" --- НЕ ОТКАЗВАТ. НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ.ТО И СМИСЪЛ НЯМА!

62

възмутен

преди 10 години

Какво значи отказвали да плащат! На нас да не би да ни е кеф да ни взимате тези пари, а после да ни дрънкате как въпреки това, трябва да си доплащаме. Хайдееее, я се вземете в ръце - май на всички ви е навик да натоварвате все повече и повече изрядните платци в тази държава, а не да си търсите парите. Като няма желание да плаща - и държавата няма да има желание да ги лекува. Всички изрядни плащаме на неизрядните и защо трябва да плащаме тогава - да минем всички в графа неосигурени и толкова!

61

читател

преди 10 години

ДОКОГА ГОСПОЖО ТОДОРОВА ЩЕ БОЛАМОСВАТЕ ХОРАТА-А ЗАЩО НЕ ПРЕДЛОЖИТЕ НА ДЕБЕЛИТЕ ДЕПУТАТИ ДА СИ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ,ДА СИ НАМАЛЯТ СУБСИДИИТЕ,ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ КОЛИ, ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА ПОЧНАТ ДА СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ ОТ ЗАПЛАТИТЕ ,А НЕ ДА ЛЕЖАТ НА ДЪРЖАВАТА-А ДЪРДОРИТЕ ЧЕ 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ НЕ ВНАСЯТ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ-ОТВРАТ

60

Анонимен

преди 10 години

На тая на снимката само очилата и струват 200-300 лв . И тръгнала да говори как хората има ли пари а не искали да плащат. Къде е това "здраве" отивам на лекар праз таксичка, отивам в спешното всичко стажанти хората умират пред вратата на спешното ония вътре си проверяват фейсбука пият кафе и пушат цигари. Тая на рецепцията без никаква специалност по медицина определя кой е тежък случай и кой може да почака докато умре. Това ли ви е здравеопазването повече ми прилича на умишлено убийство. .

59

до 50

преди 10 години

не само че си го преставих ами и ги видях. Седят една тълпа пред спешния кабинет - всичките бременни. Там не връщат. Нищо че не са осигурени. т.е мойте осигуровки отиват за Бай ***, а аъ да си плащам за да ме лекуват. Ако мога сзщо ще се откажа. Аз нямам зор да гледам на *** 10-те деца.

58

Mangi4a

преди 10 години

Абе хора! Подлудели сте! Болниците и докторите са по търговския закон. Какво очаквате?

57

Анонимен

преди 10 години

Dokato *** se lekuvat bezplatno za smetka na normalnite hora, koito si plashtat sigurovkite - taka shte e

56

Пепи

преди 10 години

Заради това приоритет за следващата година ще е максималното събиране на вноските, което според Тодоровачисто математически изглежда лесно, но явно не е така. При положение че основен приоритет на касата е как да си напълнят гушите,за какво говориме.Не да са излекувани хората.А да са събрани всичките такси.И за какво. Аз си мисля едно - ако се разкара цялата администрация и хрантулници,няма ли да се окаже че медицинското ще е далеч по евтино.

55

Mangi4a

преди 10 години

До Анонимен 52Не си наясно. Комунистите винаги са се грижели за здравеопазването на народа, защото строят беше такъв -- трябваха му здрави и силни хора да построят световния комунизъм. Лозунгът беше"ЗДРАВО ТЯЛО -- ЗДРАВ ДУХ!"Сега западните *** ви направиха мекотели, че и малоуми на това отгоре от маргарина с който сте закърмени

54

Анонимен

преди 10 години

Нещата в здравното осигуряване ще се оправят ако за всеки участник се направи индивидуална сметка където да се трупат здравните вноски. По същия начин трябва да се направи и за пенсионното осигуряване - внасяш този месец 100лв и в твоята сметка влизат 100лв. След 480 месеца (40години) в сметката ще имаш 48000лв без лихвите, който при пенсия 4000лв годишно ще стигнат за 12години (около 75 години средна продължителност на живота). Всичко е просто и ясно, плащаш и спестяваш и после получаваш.

53

Анонимен

преди 10 години

За чий да плащат? Аз плащам 97 лв. здравни осигуровки всеки месец, но като отида на лекар ми се казва, че направления няма, така че да ходя и да си платя. Отидох при работодателя си и му казах- давай парите ми на ръка, не желая да плащам никакви осигуровки, е..л съм ти и държавата.

52

Анонимен

преди 10 години

Румянке- Аз ИСКАМ ДА ОТКАЖА, НО ТИ ме задължаваш всеки месец да плашам 400 лв за здраве(от мен и моят работодател). Не мога да ползвам и стотинка от тези пари, защото ги даваш на ***, а аз когато ми се наложи отново отивам и си плащам!!!!!!!!!! Скапаняци прости и тези които ви въздигат там където сте.....

51

Анонимен

преди 10 години

ми това са вашите избиратели, бе, червени ***, ***, те си живеят в болниците, щото им е топло и ги хранят и имат покрив над главите през зимата, а ние простите работещи за по три-четири банкноти от по стотина лева им плащаме на тях. Вие си ги къткате тия, за да ви избират отново, не се оплаквайте, наглеци. Нас кучета ни яли.

50

Mangi4a

преди 10 години

"Половин милион българи отказват да плащат за здраве" --- НЕ ОТКАЗВАТ. НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ.ТО И СМИСЪЛ НЯМА!

49

Mangi4a

преди 10 години

"Половин милион българи отказват да плащат за здраве" --- НЕ ОТКАЗВАТ. НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ.ТО И СМИСЪЛ НЯМА!

48

Анонимен

преди 10 години

***, спрете генетичните си лъжи и промиване на мозъци. Българите oтkaзвaт да плaщaт не за здраве а за комунистическото здравеопазване, защото няма здравеопазване, а скрита евтаназия. С нея честните лекари се борят, благодарение на тях все още хората частично оцеляват. Но други лекари, дали по директива, или по търгашеска нагласа, бутат болните към ковчега. При пазарна икономика се плаща за реална услуга, т.е. за изЛЕКУВАНЕ, а то ЛИПСВА. Има будалкане и рекет на болните.

47

леле-мале

преди 10 години

"НЕ ПЕЙ МИ СЕ !"

46

мм

преди 10 години

До До тиквa 47а сега си представи *** в твоето положение