39

Анонимен

преди 11 години

За да се реши проблема трябва да се направят няколко важни стъпки. 1. Да се спре безконтролното плодене на един определен етнос. 2. В домовете да не се настаняват деца с живи родители, които просто ги мързи да се грижат за тях, а в същото време не се отказват от родителските си права и съответно детето няма шанс да бъде осиновено. Какво значи това детето да е в дом, а в събота и неделя да ходи "на гости" при родителите си? И тогава вече да се мисли как да се помогне на истинските сирачета.

38

Анонимен

преди 11 години

Против съм да се плащат 500 лв. на дете, за да го гледа жена в домашна обстановка + отделно за майката. Извинете граждани, но колко от вас могат да се похвалят, че имат 500 лв. на месец само за детето си? И тук не става ясно едно семейство защо ще вземе да гледа тези деца - защото му трябват пари или защото обича деца? Защо не станат приемни родители кандидат - двойките за изкуствено оплождане - ето ти схема държавата ти плаща ин-витрото, а ти доказваш, че можеш да бъдеш родител...

37

monah681

преди 11 години

Vednuj popitah dete(9/10) ot dom Nadejda vuv Varna,kolko belega imash na glavata.Deteto otgovori 72!!!!!!!Maika mu go e bila s dilaf v glavata.Imashe drugo po malko dete cigancheta obgoreno chelo I belezi po glavata....maika mu go e bila I hvurlila v jar!!!Ima deca,koito imat nujda ot durjavata,a vseki bezotgovoren roditel e za zatvor za 5g.da plashta izdrujkata na durjavata za deteto si!!!!!

36

Мария

преди 11 години

насилието ще спре когато закрият домовете.Който ражда безотговорно да се грижи за чедата си

35

милена

преди 11 години

Все пак нека не забравяме, че обществото това сме всички ние.И между другото, когато се казва, че домовете трябва да се закрият се има предвид, че трябва да се изградят други институции създаващи среда по-близка до семействата, вероятно идеята е децата да не тръгват по пътя на проституцията и престъпленията, а да намерят мястото си в обществото, на което според имат право.

34

до 25

преди 11 години

И при кой комунизъм това!? Аз не се сещам веднъж да са ме били, наказали или нещо такова. Имах много добри учители и много добра материална база...

33

милена

преди 11 години

На крива ракета космосът й е крив, са казали хората. Ех, Сякаш всички дето си седите в момента на столчетата в офисите и си пишете хапливите коментарчета пропуснахте думите деца и насилие и стигнахте до извода ***. Може така да е да. 90 %-та са ***, ама са деца имат си душици и нямат вина, че са там, че са ги изоставили. И ако тези домове произвеждат *** и крадци, то ние дето тракаме сега по клавиатурата като поо-напред с материала не трябва ли да помислим как да го променим.

32

Илеревантно?

преди 11 години

Докато измислените министърки със скъпите костюмчета се шматкат по домовете заради едната само пиарщина в тая обрулена и мизерна, триждипроклета държава, ще е така - бой, глад и ужас за ничиите деца...Егати скапаната държава!

31

Анонимен

преди 11 години

Ако наистина всички пари които се набират за домове за сираци стигат до тях, гарантирано е че ще ядат само трюфели и черен хайвер.

30

kiki

преди 11 години

A v drugiq dom v koito bqhme sashtiq den kato se obadihme da pitama ot kakvo imat nujda ni kazaha ami : pileshki butcheta ,riba , meso tam nqkakvo ujas ta nali darjavata im osigorqva hranata nqmam dumi moje i da nesme pili pravi no ne zanesahme mesa i pochie a samo lakomstva i dreshki na decata i kakvo se sluchi lelkite nacupeni imah chuvstvoto che tezi hrani koito iskaha nesa za doma a za domovete na slujitelkite. Super razocharovana sam.

29

123

преди 11 години

при комунизма, по-долу бях писал имам роднини, които работата в подобни домове и мога да ти кажа, че от 10 години условията на живот и храната се подобри многократно. Повечето родители, които отглеждат сами децата си трудно могат да си позволят условията по домовете. В момента в стая за две деца си има отделна баня и тоалетна. Храната плътно следва предписанията на ЗМ за здравословна храна. Пак казвам нормалните българи не могат да си позволят тези условия за собствените си деца !!!

28

kiki

преди 11 години

izobshto daje ne i se svidi vse pak shte doidat izborite i nqkoi trqbva da gi izbere tezi gospoda tam. Kolkoto do domovete bilasam na poseshtenie v dva prosto s priqteli reshihme i otidohme ama predi da otidem se obadihme i pitahmme ot kakvo imat nujda decata v edina dom kazaha che imat nujda ot decki kolichki za bebeta bez znachenie dali sa stari ili novi zanesahme im 2 edna vtora upotreba i edna chisto nova. a za decata lakomstva bqha mnogo shtastlivi i mnogo liubezni lelkite.

27

Manuelle

преди 11 години

Първо да се търси отговорност на родителите. Във всяка болница при раждане се регистрира родилката. Не ме интересува министърката с какъв костюм е и колко струва. Това в случая е тотално ирелевантно. Интересува ме разни диваци да спрат да правят деца за норматив. И това не са само ***! Има една камара българи, които си нямат понятие от семейно планиране и я карат на принципа Каквото стане. Не обичали презервативи, хапчетата били вредни, тва-онова - същински ***!

26

1234

преди 11 години

Просто да ги закрият тези домове! Защо да ги насилват в домовете след като могат да си ги ошамарят и в къщи и поне ще е с причина? Трябва ли да страдат децата, ние отново да плащаме, за да се отглеждат зле децата на най-бедните? Според мен, който си изостави детето трябва да плаща за издръжката му. Тези домове отдавна не са за сираци! Това са сиропиталища, където всяка може да прати 4 от 7-те си деца да изучи нейния занаят..Спрете това извращание наречено "домове за деца"!!!

25

Българин

преди 11 години

21 - право казва - откъде накъде ние ще късаме от залъкът на своите деца, за да плащаме заплати на *** осиновители? Що за морално безумие е това платено майчинство?Тая на снимката, като е министърка, защо не си прибере 2-3 ***, а агитира нас?

24

при комунизма

преди 11 години

поне ги хранеха добре тези деца, и ги обличаха и ги учеха.и не ги насилваха и заразяваха със СПИН.

23

Анонимен

преди 11 години

Така ще е докато не назначат за персонал безрабонтите роми които са ги направили

22

123

преди 11 години

Имам роднини , които работят в подобни институции. Основно проблемите идват от от липсата на дисциплина и ред. Агенцията за закрила на детето е бащиния и шуробаджанащина и никаква отговорност. Там на мода е пълната неграмотност в случай на дело съдиите онемяват от потресаващата неграмотност на представителите на агенцията. Иначе конкретно домовете вече на 90 % са пълни с ***. Момичета навършат ли 15-16 години веднага стават обект на *** и се започва с курвалъка и проблемите

21

информирана

преди 11 години

А в Турция няма социални домове за деца! Там никой не си зарязва детето. Ако се случи нещо с родителите и децата осиротеят, веднага ги осиновяват роднините. Няма и старчески домове там. Нещо да кажете?

20

Анонимен

преди 11 години

На държавата и се свиди дори малкото което дава на невинни деца. Ама като няма за всички, поне за бонуси да има!