79

яко

преди 12 години

Ето на това се казва трупане на дивиденти от нищото хахаха

78

rumen221

преди 12 години

Ми-17 - носещ винт...:"... - окружная скорость концов лопастей 217м/с, лопасти снабжены с электротепловым противообледенительным устройством."

77

Трезво

преди 12 години

От сайта на производителя: ако сме купили именно този модел EC725 Cougareurocopter/site/en/ref/Overview_171.htmlмашината не е лоша. не знам притежават ли противообледителна система, но руснаците разправят че ги бива, но именно противообледителната система която не е съвършенна, има технически ограничения на самата система по температурата и влажноста на въздуха и се явява голям минус. ако руснаците казват че ги бива, значи ги бива, щото аз още не съм видял по добри вертолети от руските. но също така разправят че обслужването, качването на оръжия, резервни части и т.н. ги прави неконкурентно способни т.е. цената бива ама като почнеш обслужването, може да ти се завие свят.AS.532 Cougar ако сме купили именно този модел(имат различни модификации, кои сме купили един бог знае:))eurocopter/site/en/ref/Overview_165.htmlна сайта няма информация за температурен диапазон на експлоатация. що се касае за противообледителната система и обслужването(четете горенаписаното).P.S. за обикновен човек като мен, не е трудно да си направя сметката какви вертолети са по изгодни за нас, а именно руските, даже стария и дървения на вид Ми-8 просто превъзхожда западните модели по всичко, а най-важното, по цената, евтината експлоатация, а що се отнася до студа никакви противообледителни системи не му трябват, като трактор е:) в арктически условия -60градуса лети и хич не му дреме само пилотите да са на съответния градус:). Така че всичко е до парите които са взели нашите за сключване на сделката.

76

rumen221

преди 12 години

Битка в НАТО, за Ми-17..."... - Най-важната задача пред Василев в този ресор е да спечели конкурса на НАТО за ремонт и модернизация на 37 военни хеликоптера Ми-17. Търгът се организира от NAMSA - агенция на алианса за доставки и поддръжка с многомилионен бюджет.Пактът е събрал снети от въоръжение руски хеликоптери, собственост на бивши соцстрани, с намерение да ги стегне и прати да воюват в Афганистан. Аргументът е съвсем *** - пилотите на афганската армия са обучени да летят на машините от бившия Съветски съюз. Освен това по признание на специалисти Ми-17 наистина се оказал много сполучлив вертолет."

75

мечо пух

преди 12 години

Излиза, че Вожда пак си ни пусна на пързалката.

74

Въртолетко

преди 12 години

Абе какво се дърпате, не разбрахте ли, че пилотите просто не са искали да качат краля слънце и са започнали да му обесняват - абе замръзва , планината не можем да прелетим (която всъщност липсва, ама това се учи в началните класове по География на България) и той милия захапал куката - ей ся шъ ги наклепам предишните :) *** ръководител - слаба организация!

73

rumen221

преди 12 години

Дори американците предпочитат Ми-17...Министерството на отбраната на САЩ връчи на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) на Русия сертификат за признаване на процедурите за оценка на полетната пригодност на военно-транспортния хеликоптер Ми-17В-5.Сумата на подписания с Министерството на отбраната на САЩ контракт за доставки на афганистанската армия на 21 хеликоптера Ми-17, съгласно неофициална информация, съставлява примерно 350 милиона долара. - Уникалността на тази операция е там, че за руски хеликоптери плащат не афганистанците, и дори не и НАТО, а именно САЩ. По този повод в САЩ имаше големи спорове и конфликти. Част от американските сенатори отказваха да плащат за руските хеликоптери, защото разбираха, че волно или неволно по този начин подкрепят руския отбранително-промишлен комплекс. И те изобщо не искаха да го правят. Но, тъй като тези хеликоптери са предназначени не само за афганистанската армия, но и за снабдяване на американските войски на територията на Афганистан, те бяха принудени да гласуват за решението да се плати на руснаците за тяхната продукция.

72

weisse wolfe

преди 12 години

Нека, нека.... Я вземете едно порше и един джип УАЗ и да видим кое по-напред ше се качи на Витоша ! *** няма нищо, я да зарежем старите руски хеликоптери и да си купим "Кугър"-и !!!!!!!!!!!!!

71

до 76

преди 12 години

какво помниш, какво помниш ***. помнел. божееее. онзи бил взел 4 млн. е оказаха ли го? къде са доазателствата. Значи съда не може да го докаже, обаче ти ганьовеца има неуспорими доказателства и размахва пръст - този направил това, онзи направил онова. Чакай малко синко. Къде така. БСП присвоило 243435454 милиарда. Е къде са доказателствата за това моето момче? къде? Питам те къде са. Ха. Така си и помислих. Оказа се поредният жалък анонимен спекулант провокатор.

70

pepe

преди 12 години

тук като гледам май само лаици се изказват. Първо: Твърдението че днешно време всички вертолети са с противообледенителна система е абсолютно невярно!Второ: Твърдението че при -30гр. се получава задължително обледенение също е невярно!или друго яче казано - нама проблем вертолет без система против обледенение да лети при Т под 0 гр. при определени атмосферни условия!

69

Анонимен

преди 12 години

Когато казват каквото и да е тикватаи цура да се счита за лъжа до доказване на противното.

68

Анонимен

преди 12 години

Абе хора, тоя докога ще разиграва хората! Каква планина, какви 5 лева, от Крумово до Бисер? Ако е искал да го вземат от София, това е друг въпрос!

67

rumen221

преди 12 години

Ми-17 - носещ винт...:"... - окружная скорость концов лопастей 217м/с, лопасти снабжены визуальной системой сигнализации о повреждении лонжерона и электротепловым противообледенительным устройством.-17, носещ винт..."

66

Анонимен

преди 12 години

Не се палете за глупости - 1 мото час на тези хеликоптери е много скъп, това е.

65

гацо

преди 12 години

Борисов това да не ти е пожарната команда.от Ми-4 на сам всички вертолети са със системи проти обледеняване.а това дали може да прелети планина ,зависи единствено от тавана на вертолета и МТО.първо питай като говориш,щото ти проличава колко си ***.

64

Анонимен

преди 12 години

stranno i az tova si pomislih 4e sega gi e qd 4e nemogat da namajat kinti ot nqkoq pokubka naprimer samoleti eiiiii mn sa dolni ot GERB SAMO VINQT DRUGITE A TE KAKVO NAPRAVIHA ZA 2 GOD ????? NIKOI NE ISKA 4UDESA OT TQH NO TE NE SI POMRADNAHA PRASTA S NISHTO DA POMOGNAT NA NARODA SAMO GO OGRABVAHA POVE4E I POVE4E I POVE4E.SPOMNQ LI SI NQKOI KAK NI PLASHESHE BB 4E SHTQLO DA STANE KATO V GARCIQ E GOSPODIN BORISOV AZ PREDPO4ITAM FALIRALA GARCIQ PRED VASHITE LAJI ,POLITICITE TAM MISLQT ZA HORATA

63

АМАН

преди 12 години

Ако бяхме в нормална държава ти (Катя) щеше да метеш улицата, щото си толкова първична и плоска, че дори се водят спорове в БАН :кой е по-първично ти или амебата.

62

НО

преди 12 години

Много ме кефи Тиквата !!! Евала на туй момче !!! Щом успя да измами толкова *** народ да го въздигне на пиедестала!! Сега ревът, че бил *** ! Той и преди си беше такъв......но заслепените плебеи като кученца го гледаха , а той сега за награда пържолки им раздава.Относно Кугарите : прекрасни машини, с отлични възможности за действие във всякакви МТО условия. Е, малко скъпичко ни ги начукаха, по 25 млн. евро парчето, но какво да се прави. За това го е яд Тиквата, че не можа да намаже тогава!

61

Анонимен

преди 12 години

Стандартно машините си идват и със съответните системи против обледяване:Engine air intakes protected against icing by grids and heatingmats on the air intake stub frames

60

JollyRoger

преди 12 години

A бе тройка кюфтета за пилота!