578

Анонимен

преди 12 години

Всички недоволни от Бойко, а ГЕРБ спечели изборите...Как стана тази работа, ще ме светне ли някой?

577

до 563

преди 12 години

гърбав гербер, върнах се. много хубава заменка направих. ти си масажирай тука клавиатурата.предполагам и очакваш обещаната от вдянкоффффффф кратка рецесия. голем министър си имате. какъвто е и бокорука ви.

576

691

преди 12 години

Казано в контекста на престъпленията на комунистическия режим и последвалият геноцид над българите, продажбата на жени зад граница, изнасилването на деца, отвличанията и всички гадости, за които може да се напише ферман оттук до Луната, твоите спомени бледнеят. Попитай за спомените на почернените майки изгубили децата си по пътищата и избитите от освирепели ***. Семейство Палаузови са били жертва, като нас на една и съща игра на подтисничество и експлоатация на бедните от богатите.

575

Анонимен

преди 12 години

691Квоо прави едно дето в терористична група ? Родителите му са за убиване!

574

до 688

преди 12 години

По същество няма разлика между екипна, колективна и бригадна отговорност :) независимо коя дума използваме иде реч все за едно и също, а именно за споделяне на отговорностите :)

573

Анонимен

преди 12 години

683Струва ми се, че бъркаш работата в екип с колективна отговорност.

572

омръзна

преди 12 години

ОМРЪЗНА НИ ДА СЛУШАМЕ ФИЛОСОФИИ,ДЕЛА НЕКА ДЕТО СМЕ УЧЕЛИ МНОГО ДА РАБОТИМ ЗА БГ,А НЕ СЪБЛАЗАНА ДА Е МЯРКА,ЧЕ КАКВО ПРАВИ ТАМ КАТО СЕ ИЗКУШАВА,ЗА МЕН ТОВА ПОДИГРАВКА БАТ БОЙКО,ДА МИСЛИМ САМО,ЧЕ ВСЕКИ ЧАС УМИРАТ ХОРА НЕ ЗНАЕМ КАК ДА МУ ПОМОГНЕМ,А НИЕ СЕГА ЕВРОФОНДОВЕТЕ ЩЕ МИСЛИМ,ЧЕ СА ИЗКЪШЕНИЕ ЗА ЧИНОВНИЦИТЕ,ВСЕКИ КОЙТО Е УЧИЛ ЩЕ СПОЛУЧИ,АКО ГЛЕДА ПРАВЕЛНИЯ ПЪТ,ДА ИМА И ТАКИВА С КУПЕНИ ДИПЛОМИ,ШЛЯЛИ СЕ,НО МАЙ НАЙ СВЕСТНИТЕ СА ЗАД БАРИКАДАТА,ВЛАСТА Е ПРИЧИНА ЗА ВСИЧКО.

571

Анонимен

преди 12 години

Преди няколко години гърците ни бягаха напред със столетие членове на НАТО и ЕС! Демокрация! Ние, продадени от Чьрчил на Сталин с подпис върху цигарена кутия (Без или със бандерол? За бащицата на народите едва ли би било проблем да вкара в Гулаг и едните и другите... )Сега скъсахме на правата гърците... Та кога стана това? Ние бягахме зад тях по всички параграфи? Ех, Боко, ех, Тиква! Помниш ли дядо си как завърши в кръчмата??

570

Сензация!

преди 12 години

Откритието на века! На земята се е появил хиперболичен тиквоиден герберозоид отговаря на псевдонима Боко Тиквата. Милиони са омаяни от него той ще ги оправи! Е, чак толкова не го вземайте на сериозно...

569

do 681

преди 12 години

Колективната отговорност, няма нищо общо със социализма, ако си наясно как функционират проспериращите японски и немски компании

568

678

преди 12 години

България и Гърция са един вид ЕООД в по-голямата общност ЕС. Престанете със спекулациите около думата КОЛЕКТИВ и КОЛЕКТИВЕН. Синоним на тая дума в съвременен аспект е Гражданска отговорност, а структурата Гражданското общество и сдружения, съставено от еднолично отговорни "молекули", като семейството е "атомът"...Разглеждайте обществото КАТО ЕДИН ОРГАНИЗЪМ. Българското общество е болно, а Централният му мозък за трапанация.

567

за 679

преди 12 години

Колективната отговорност е един абсурд, реликт от соцреализма.

566

Анонимен

преди 12 години

678Конкретен пример. Ако се стигне до глобяване на България заради заменките, трябва да бъде намерен всеки конкретен виновник за всяка конкретна заменка и да бъде съден (в България).

565

Анонимен

преди 12 години

678не съм казал такова нещо. Казах, че колективна отговорност все още се практикува. Доколкото си спомням от историята, в средновековието се е практикувало по често. Примерно, селото се наказва, ако не се намери еди-кой-си-извършител-на-нещо-си. Въобще не защитавам подобен подход. Отговорността винаги трябва да е лична. Тоест, при осъждане на държавата България, МВР трябва да намери конкретният виновник и съответно да го даде на съд.

564

за 677

преди 12 години

Ами по твоята логика България трябва да бъде съдена заради дълговете на Гърция. Защото и двете държави са част от някакъв европейски колектив?

563

Анонимен

преди 12 години

675Наречи го тогава организационна отговорност. По същество е едно и също. Въпроса е, че няма осъден конкретен човек, който да бъде наказан за конкретна вина. Тодор Живков беше осъден за злоупотреба с държавни средства - нещо съвсем различно. Беше съден човека Живков, не държавата България.

562

за 674

преди 12 години

Организация и колектив са едно и също само за човек с комунистически възгледи. Но явно глешиш. Доколкото помня преди 20 години Тодор Живков бе съден, България не бе съдена.

561

Анонимен

преди 12 години

673няма значение. Осъжда се държавата /организацията/ а не конкретно физическо лице. Тоест, колективна отговорност.

560

за 672

преди 12 години

Защото не е собственик на държавата, например, а заема изборна длъжност.

559

Анонимен

преди 12 години

668При осъждане на фирма, винаги има осъдено физическо лице. Например, при неплатени данъци, има конкретен човек който опира пешкира. При осъждане на държава, мин.председателя /или президента/ не лежат в пандиза.