176

факти за ДС

преди 13 години

През 1977 г. Политбюро приема секретно решение Б 17, с което променя радикално политиката срещу дисидентите в емиграцията. Документът третира всички ключови въпроси по "обезвредяване дейността на българската вражеска емиграция". Следващата година ПГУ извършва опита за убийство срещу изменилия в Париж служител на разузнаването Владимир Костов и покушението срещу писателя и дисидент 1 Георги Марков. И до днес архивът на ПГУ е строго охраняван за достъп до най-важните доказателства за тези мокри

175

До 163

преди 13 години

Но не са патриоти, и Луканов беше много умен, пък се оказа злия гений на България-раздържави всичко и червените номенклатурчици с набързо направените фирми си го присвоиха. За една нощ от комунисти, мразещи капиталистите и убиваха, ако някой кажеше добра дума за капитализма, станаха върли капиталисти .. Милен Велчев и той много умен та дрънка, ама си прилапа един милиард. Костов и той не глупав, ама и той прилапа 600 млн., почти като другия таен кадър на ДС-Софиянски и др. и др. такива другари.

174

.....173

преди 13 години

Ами каккъв да е ...ЕМИЛ КОЦЕВ ,КАТО Е ОБРАЗОВАН И КАДЪРЕН ,....РАБОТНИК ЛИ...?

173

да бре

преди 13 години

КЪДЕ ,КЪДЕ СА СТАРИТЕ КАДРИ ,..............А КЪДЕ СА СЕГАШНИТЕ -----ФАКТ !

172

факти за ДС

преди 13 години

По-големият син Емил Коцев през средата на 90-те години развива общ бизнес в "Аримекс" АД - фирма, в която съдружници са предимно бивши служители на разузнаването като последния началник на ПГУ ген. Владимир Тодоров, Марин Петков и Горан Симеонов, който е и председател на Асоциацията на разузнавачите от запаса. След това Емил Коцев е управляващ в "Техноекспортстрой" ЕАД

171

САМО ПИТАМ?

преди 13 години

С какви кадри разполагаме сега в БГ ....? Продажби на дипломи ,книжки за правоуправление ,и каквото се сетите на всякакво ново и свера....?

170

факти за ДС

преди 13 години

През 1973 г. за началник на ПГУ е назначен ген. Васил Коцев. Той остава човекът, ръководил най-продължително разузнаването - цели 13 години до 1986 г., докато загива при странна автомобилна катастрофа. През 2001 г. неговият по-малък син Бойко Коцев, дипломат от кариерата, стана вътрешен зам.-министър в правителството на Сакскобургготски, пост, на който остана и в кабинета на Станишев.

169

Дипломат

преди 13 години

До 152А помниш ли случая с Лила Георгиева, която заради голи снимки беше дисциплинарно отстранена от Калфин, а щом ГЕРБ взеха властта я назначиха за консул в Чикаго!!!!

168

Анонимен

преди 13 години

Абе, комунистите трудно пускат кокала. Много пъти са казвали тая власт с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем. Жалко че народния ентусиазъм и демократическия устрем на привържениците на СДС и цяла България, беше убит от внедрените ***: Костов, Софиянски, Пушкаров. Благодарение на тях, *** успяха да си запазят икономическата власт, даже станаха много по-богати /милионери, даже милиардери/, успяха да заграбят над 100 милиарда активи на държавата и сега си правят политически проекти

167

факти за ДС

преди 13 години

Изискванията на Политбюро към кадрите в ПГУ са подчинени на твърда идеологическа основа: "Оперативният състав на разузнавателното управление се комплектува от български граждани - комунисти и комсомолци, безпределно предани и верни на българския народ, на БКП и на дружбата със СССР."

166

ДРУГ ---ФАКТ

преди 13 години

В --ДС---БЯХА НАЙ-ДОБРИТЕ КАДРИ ,НА ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ МЕСТА В ---СВЕТА !РАЗУЗНАВАЧИ ,....ТА ДРЪНКАТ ,А СЕГАШНИТЕ ,...САМО МРЪНКАТ ----ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ !

165

Анонимен

преди 13 години

Брех какво обсъждане какво чудо заради стотина нагаждача дето мързелуват по посолствата.

164

факти за ДС

преди 13 години

"В критичните дни на изострената политическа криза през 1947 г. ние изпратихме в разпореждане на Димитров голяма група сътрудници от нашата служба. Задачата на нашите хора беше да оказват всякакво съдействие на българската служба за сигурност при неутрализирането и при необходимост отстраняването на политическите противници на Димитров."

163

факти за ДС

преди 13 години

Съветизацията на България започва веднага след преврата на 9 септември, а еднопартийният режим на БКП е установен с активното съдействие на Москва. Павел Судоплатов, дясната ръка на Берия, който до 50-те години оглавявал отдела за специални операции в разузнаването на НКВД, в книгата си Кремъл и Лубянка" разкрива подробности за влиянието на съветските специални служби в България:

162

ФАКТ

преди 13 години

В БСП ЧЛЕНСКАТА МАСА И ПОРРЪЖНИЦИТЕ ИМ ,СА .....най-образованите ,най-културните ,най-дисциплинираните ,най-знаещи и най-можещи .....ФАКТ!

161

гакти за ДС

преди 13 години

По време на комунистическия режим Държавна сигурност неофициално се смята за по-малкия брат на съветския КГБ (Комитет за държавна сигурност). Обяснението е в политическото минало на партийните вождове - Георги Димитров, Васил Коларов и Вълко Червенков, които властват в България в първите 10 години след 1944 г. Те действат като агенти на Коминтерна, съветски поданици или сътрудници, вербувани от тайните служби на НКВД по време на престоя в СССР.

160

факти за ДС

преди 13 години

Под надзора на съветските съветници се организират всички следствия на МВР, по които се скалъпват съдебните процеси в страната. В своите спомени Стефан Богданов, агент на съветското военно разузнаване и първи ръководител на контраразузнаването след 9. Х. 1944 г., пише: "Държавна сигурност беше изцяло подчинена на съветските съветници на Берия. Ръководители на най-големите извращения в ДС бяха прикрепените към всяко отделение съветски чекисти."

159

за 155

преди 13 години

И всички полу-руснаци на топли държавни служби ,които ни продават на матушката по телефоните и в работно време платено с наши пари.

158

Даскало

преди 13 години

Войната срещу комуназите може да бъде спечелена за нас, българите само ако се води по техните методи. Държавен терор е необходим за да се освободим от чумата!

157

sgt.Hale

преди 13 години

Ееее *** агенти докато се дърлят ще измрат от старост....