26

Моргата

преди 13 години

Истината е, че Априлското въстание е жалка история. Българската история създава митологеми за множество хора, които са били пълни *** и не са можели да правят друго, освен да се бият и да ядат. Българин съм, но историята трябва да се гледа обективно. Примитивният национализъм ни е характерен за кръвта, но не е особено градивен.

25

до 24

преди 13 години

Да мълчиш. Като нещо не ти харесва тук - багажа и в анадола! А може и по-далеч - до Индийския субконтинент.

24

Анонимен

преди 13 години

В Брацигово доколкото знам са предали Васил Петлешков, има стихотворение от Вазов.

23

Anonimen

преди 13 години

Awe vie vsi4kite bulgari mnogo sa praite na nai-golemite patrioti i opliuvate turcite no vijte turcite kak jiveqt a vie jiveete kato ne6tastni pluhove.. ai vz we dolni mizernici.. _)_ na vas. malko vi e bilo 500 godini !!!

22

Болен Лидеров

преди 13 години

Аз съм по-велик от всички веее къв ботев къв левски...

21

Анонимен

преди 13 години

Ботев е бил влюбен в Обретенов :)

20

do19

преди 13 години

Защо да не набъркваме историята ни се пише в американското посолство,а англичаните и сега не ни признават/заради Одрин/.Утре ще излезе,че не е имало никаква България,а това е област на Турция.

19

бивш даскал

преди 13 години

Не набърквайте Ботев, Обретенов и Левски тук

18

s-h

преди 13 години

Разковничето се крие в предсмъртното писмо на Левски,заветите към българите.Които Ви освободи той ще Ви ЗАРОБИ прочетете го интересно е.

17

Анонимен

преди 13 години

Не се казва но се знае,че Ботев и Никола оретенов са се скарали за пари и Ботев си е убит от наши.Кой е тоя турчин дето с тогавашните шишенета е могъл от такова разстояние да го челоса в десетката?Просто някои неща са посъчинени за да имаме История и герои.

16

?????

преди 13 години

Интересно, според Уорлик, войниците от "Севера", по време на гражданската война в САЩ през 19-и век, когато са нахлули в Южните щати, не са ли се държали като терористи с местното мирно население?Защо тогава днес в САЩ не заличат тази война от учебниците?

15

Анонимен

преди 13 години

Посланик Уорлик е прав, Ботев е ужасил цяла Европа с черната си брада и груби нрави. През това време шепа турци едва оцелели криейки се от четите на разбеснелите се българи и преструвайки се на ***.

14

Добавка към 9

преди 13 години

Преди време наистина куцо и сакато се юрна да пише учебници /в това число и кадърни хора/, но после стана ясно, че след като напишеш учебник, трябва и да ти го одобрят, да го предпочетат пред други учебници по същия предмет и т.н. Точно в тези среди, връзките и привилегиите отпреди 20 години са все още в сила.А за учебниците за ВУЗ-овете да не говорим - много преподаватели сами продават написани от тях самите учебници. Купиш ли от него "произведението" му - взимаш изпита. Далаверата си е налице

13

s-h

преди 13 години

Посланик Уорлик иска да се свали Васил Левски от историята,защото бил терорист,и Ботев.А образованието след 1990г.с тия пишман реформи е пълна скръб във всички области не само в историята.На Европа и трябват черно работници а не образовани хора.

12

xax

преди 13 години

Аз след 12 клас съм учил, че Брацигово е било обсадено, но не е опожарено и изклано, защото са се съгласили да се предадат. Може би 10 е прав, моите спомени са вече леко избледнели.

11

аио

преди 13 години

в 4итанката за 4клас има как се сади зеле с оная работа ужас !френска песни4ка :))))))))) вси4ко се о4аква от некадарници

10

до 8

преди 13 години

Брацигово е пощаден, защото водачът на въстаниците с е епредал - Петлешков, и са го изгорили жив, оная ***. Казал е:"Сам съм, други няма!".

9

бивш даскал

преди 13 години

Към 2Миналият век подаскалувах известно време точно по география и по история/по- малко/ Няма национални програми и ала бала. ПРИЗНАХА АВТОРСТВО НА УЧЕБНИК ЗА ПУБЛИКАЦИЯ И ГЛЕДАЙТЕ КАКВО СТАНА - КЬОРАВО И САКАТО СЕ ПУСНА ДА ПИШЕ УЧЕБНИЦИ :(( Къде бяхте по Байтошове време научни работници. 95% се бяхте скрили, защото не ви признаваха публикация. Но пак щяхте да получавате добри парички, на онези години също се е плащало не дле за учебник

8

:(

преди 13 години

Тия да прочетат записките на Захари Стоянов,да им светне какво точно е станало в Брацигово,и тогава да се правят на обидени!Мушмороци!Нека кажат,защо няма запалена една къща,заклан един човек,и тогава да думкат по патриотичното си тъпанче и да делят мегдан по заслуги с Батак и Перущица!

7

Анонимен

преди 13 години

то и турско робство не е имало, и арменски геноцид също и т.н. и т.н.