32

до лекар емигрант

преди 13 години

там където отиваш ще трябва и да лекуваш, а не както тук да лъжеш, крадеш, взимаш рушвети и да кзаваш - болния е-би го

31

...............

преди 13 години

до 27 - конкретен въпрос Къде - няма значение толкова, има значение КОЙ....

30

Анонимен

преди 13 години

Къде си Константинов, подкрепям те !

29

Лекар

преди 13 години

За първи път съм съгласен с министъра. Клиничните пътеки изперверзиха здравеопазването ни. Освен това няма да е нещо толкова революционно. И досега нямаше клинични пътеки в психиатрията например. Проблемът е, че клиничните пътеки поне означаваха някакви гарантирани пари. Ако сега обаче идеята е просто да намаляват безотчетно и безотговорно парите, по тези диагностично свързани групи, по-добре да останат клиничните пътеки.

28

123

преди 13 години

Аве тоя *** що дрънка глупости?(въпросът е риторичен-естествено щот е ***...)Проблемът е недофинансирането, което е в пъти, а не бюрократичната форма на заплащане, пътека, ДСГ или както се нарече.другаде съм го писал, повтарям-за 7 год след въвеждане на ДСГ в германия осигуровките скочиха с почти 30%-от ок 12% 2003 сега гонят 16%...А населението е доста по-недоволно.

27

Комунист

преди 13 години

Плачете за безплатното здравеопазване при социализма,нали *** демонократични...

26

конкретен въпрос

преди 13 години

Хора, трябва да ми правят ринопластика (корекция на носа) и се чудя в държавна болница (ВМА?) ли да я правя или в частна клиника?!

25

Болен здрав носи

преди 13 години

Всички пътеки в така нареченото здравоопазване водят до парични потоци в определени джобове. Пациента първо плаща на държавата здравна осигуровка. Когато му се наложи да бъде лекуван започват нескончаемите рекети, и ако иска да оживее продължава да плаща още повече кеш. Всеки в системата и йерархията намира начин, да те провокира да даваш. Ако не го правиш, просто умираш. Такава е системата. Такива са пътеките. Здраво се опазвайте от това здравоопазване!

24

анонимен

преди 13 години

Отдавна трябваше да отпаднат.Например при нас в урологията - Продължителна бъбречна колика 1 ДЕН,ИЗНИКВАТ КУП ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПОКРАЙ ТОВА,можеш само да ги диагностицираш и нищо по вече защото сме вътре.

23

Анонимен

преди 13 години

Нека върнат здравеопазването както беше по Тошово време. Така е и Франция и Канада и други страни. Явно ние много крадем и не става със здравна каса и осигуровки.

22

Патилант

преди 13 години

Народа е болен, на здравната система е по!

21

ai-ai

преди 13 години

Съгласна съм с коментара по-долу, че първо трябва да отпаднат направленията, които джипито трябва първо да даде.

20

Лекар

преди 13 години

до терминатора - трябвало е въобще да не те изследват, мрънкалник такъв

19

POCEH

преди 13 години

Mi zashto togava ne se oplaka kadeto trqbva: ))))))

18

ТЕРМИНАТОРА

преди 13 години

преди година ми трябваше 1 месец болничен, отидох платих си и изкарах 1 седмица в болница, ама то не бяха системи, изследвания, добре че не ми направиха и операция, като питах доктора защо ги прави, той каза: "за по-сигурно, да видиме дали ти няма нещо", но истината си беше че искаха да лапнат пари и от здравната каса

17

56

преди 13 години

Ами , що ве поиска и българите , да отпаднат от здравеопазването.

16

$

преди 13 години

А най-добре да отпаднат и здравните услуги и всичко да се решава от естествения подбор. Щото сега е същото, само че плащаме здравни осигуровки.

15

Лекар емигрант

преди 13 години

Не ме интересувате вече беееее.Нито вие нито пациентите в Бг.Заминавам от тази прокълната територия.С кеф!Плюсове ,минуси,реформи,проверки.....пълни глупости.

14

anonimen

преди 13 години

Много ви здраве от д-р Стефан Константинов

13

Анонимен

преди 13 години

Колкото повече бюрократизирате здравеопазването, толкова по-малко става здравеопазването и толкова повече търговията в него.